Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! Νέα κόμματα και έντονες διαργασίες που «μυρίζουν» κάλπες!


Έντονες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με τη δημιουργία νέων πολιτικών φορέων, μετακινήσεις στελεχών και αναβρασμό στο εσωτερικών των κομμάτων πυροδοτεί η ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές και το σκληρό πακέτο μέτρων που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση όποια και αν είναι...
εν τέλει αυτή η συμφωνία, φουντώνουν τα σενάρια και τις εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές μέχρι το Φθινόπωρο, υποχρεώνοντας παλαιές και νέες πολιτικές δυνάμεις να λαμβάνουν θέσεις μάχης και εκλογικής ετοιμότητας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονη κινητικότητα και στα δεξιά και στα αριστερά

Σήμερα ανακοίνωσε το νέο της κόμμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Την ίδια ώρα ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το κόμμα με τις πληροφορίες να επιμένουν για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης τους επόμενους μήνες αν και ο ίδιος το διέψευσε. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να ενταχθεί στη Ν.Δ. όπως ακούγεται εδώ και καιρό, για αυτό άλλωστε έλαβε την απόφασή του λίγες ημέρες πριν το συνέδριο της Ν.Δ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο την «Εθνική Ενότητα» ευελπιστώντας να γίνει ο «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» συσπειρώνοντας γύρω του πολιτικές κινήσεις, προσωπικότητες και στελέχη της δεξιάς παράταξης. 
Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο εξελίσσονται διεργασίες στον δεξιό χώρα για τη συγκρότηση άλλου πολιτικού φορέα με πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουκου χωρίς να αποκλείεται στο τέλος όλοι να βρεθούν στην «Εθνική Ενότητα».

Σε φάση ανασυγκρότησης βρίσκεται και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναζητώντας συμμαχίες.

Έντονες διεργασίες έχουμε και στο εσωτερικών των δύο μεγάλων κομμάτων σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Τα δυο κόμματα βρίσκονται σε προσυνεδριακή περίοδο.
Όλα δείχνουν ότι λίγους μήνες μετά τις κάλπες του Σεπτεμβρίου, το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται είναι και πάλι προεκλογικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: