Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φτωχή συγκέντρωση στην ΕΡΤ - Λαοθάλασσα στο Ηρώδειο!

sygkentrwsh-ERT copyΛιγότερα από 500 άτομα ήταν αυτά που είχε προσέλθει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Μεσογείων για να διαμαρτυρηθούν για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Η ΕΣΗΕΑ είχε απευθύνει λίγες ώρες νωρίτερα πρόσκληση στα μέλη και στο λαό να σπεύσουν στην ΕΡΤ. Πήγαμε.
Εκεί ήταν εργαζόμενοι και από προηγούμενες ώρες. 
Γιατί δεν ανταποκρίθηκαν χιλιάδες;
Γιατί στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ΕΡΤ και απέναντι και στην κοντινή πλατεία Αγίας Παρασκευής οι πολίτες ήταν εντελώς αδιάφοροι για το…πραξικόπημα; ...
- «Να τη συρρικνώσουν.Δεν θέλω να πληρώνω γιατί κανείς δεν αγωνίζεται για μένα» μας είπαν κάποιοι περαστικοί. 
- -Γιατί δεν πάτε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην ΕΡΤ; ρωτήσαμε μια παρέα 3-4 νέων ηλικίας από τα 25 μέχρι τα 30. 
- Ενας μόνο γύρισε και βαριεστημένα μας ρώτησε: «να διαμαρτυρηθούμε για ποιο πράγμα;» 
- «Για το πλήγμα στην ενημέρωση,στην προβολή του πολιτισμού μας,των δραστηριοτήτων» προλάβαμε να του πούμε 
- Τότε θύμωσε: - « Να πάτε στον καθρέφτη οι δημοσιογράφοι να ρωτήσετε αυτούς που θα δείτε γιατί δεν πάμε και θα πάρετε απαντήσεις.Βιαζόμαστε τώρα να πάμε για …καφέ στην πλατεία.Γεια» 
- Μια κυρία γύρω στα 60 πηγαινε γραμμή για ΕΡΤ.Τη ρωτήσαμε. - «Πάω να δω από κοντά τη Στάη,να δω πως είναι και τι φοράει…» μας είπε - Την απογοητεύσαμε όταν της είπαμε ότι δεν ήταν εκεί. 
- «Εμείς ήρθαμε γιατί σήμερα είναι η ΕΡΤ,χθές ήταν άλλοι,αύριο θα είναι άλλοι»μας είπε παρέα που ήταν στον περίβολο. - Χθες το βράδυ πήγαμε…Ηρώδειο για τον Ιπτάμενο Ολλανδό.Οπερα.Με ξένους πρωταγωνιστές(Μάγερ,Φράνκ.Σαρμπονέ.Κορωναίος,Καρυτινός κλπ).Χιλιάδες οι θεατές.Με εισιτήριο.Αρέσει δεν αρέσει η όπερα ο κόσμος έδειχνε ενθουσιασμένος μετά την παράσταση και χειροκροτούσε επίμονα και για πολλή ώρα τους πρωταγωνιστές. 
- Στήσαμε αυτί και εμείς και οι …πράκτορές μας πριν,στο διάλλειμμα και στο τέλος όταν φεύγαμε στη λαοθάλασσα.Δεν ακούσαμε τη λέξη ΕΡΤ. 
- Το περιμάναμε;Ναι!Διότι οι πρωταγωνιστές ΠΡΙΝ την παράσταση δήλωσαν τη συμπαράστασή τους. 
- Εξαντλήσαμε την παρουσίαση του προβλήματος που λέγεται δημόσια ΜΜΕ στην Ελλάδα; - Όχι βέβαια.
Η ΕΣΗΕΑ θα έχει μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο όσο πιο κοντά του είναι.
Και με Στάη και Παπαδόπουλους και βιλλούχους και ζάμπλουτους δημοσιογράφους σε εποχή κρίσης στη βιτρίνα η συμπαράσταση αργεί απελπιστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: