Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΔΝΤ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουμε συναίνεση και της αντιπολίτευσης για τα μέτρα

Φωτογραφία: AP Photo
Φωτογραφία: AP Photo

Διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό μεταξύ Αθήνας και θεσμών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

«Εχει σημειωθεί πρόοδος αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές», είπε, προσθέτοντας πως «κοιτάμε το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά»... 
Ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Ο Τζέρι Ράις, παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν διαβεβαιώσεις από την ελληνική αντιπολίτευση, για δέσμευση στην εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο (σ.σ της επίτευξης συμφωνίας).
Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι η λεγόμενη ιδιοκτησία του προγράμματος αποτελεί για το ΔΝΤ καθοριστικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα και επιτυχία του προγράμματος. Υπενθύμισε δε ότι στο παρελθόν το ΔΝΤ είχε απαιτήσει συναίνεση από την αντιπολίτευση.
Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η απαίτηση αυτή τίθεται όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό».
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς της χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου, ο εκπρόσωπος τους παρέπεμψε στους Ευρωπαίους, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί εκφρασμένη επιθυμία τόσο των Ευρωπαίων όσο και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. 
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: