Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

8 νέα τρομοπακέτα - Αποδέκτες Ντάισελμπλουμ και άλλοι Ευρωπαίοι

Φωτογραφία: EUROKINISSIΕπιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της ΕΛΑΣ για μαζική αποστολή και άλλων τρομοπακέτων
Δύο από τους παραλήπτες, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί

Αποστολείς, φέρονται, μεταξύ άλλων, οι Βαρουφάκης-Χαρδούβελης
Ανακαλύφθηκαν στο κέντρο διαλογής Κρυονερίου των ΕΛΤΑ

«Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπει η Αντιτρομοκρατική...

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ καθώς βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα οκτώ ύποπτα πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ως αποδέκτες φέρονται να είναι υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΕΕ αλλά και στελέχη μεγάλων εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας παραλήπτης φέρεται να ήταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 
Σύμφωνα με άλλες πηγές - που δεν επιβεβαιώνονται προσώρας, ένας δεύτερος ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.
Αποστολείς αυτή τη φορά δεν ήταν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα - όπως στα άλλα δύο τρομοπακέτα σε Βερολίνο και Παρίσι που φέρονται ως αποστολείς τα στελέχη της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης και Βασ. Κικίλιας - αλλά πανεπιστημιακοί και οικονομολόγοι, που έχουν διατελέσει στο παρελθόν σε κυβερνητικά σχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το ένα από τα τρομοπακέτσ, φέρει ως αποστολέα τον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη ενώ ένα άλλο, τον  Γκίκα Χαρδούβελη.
Τα δέματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει αναλάβει την έρευνα.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Νίκο Τόσκα.

Η
Αντιτρομοκρατική βλέπει «Πυρήνες της Φωτιάς»
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.
Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.
Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.
Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ είχαν εκφράσει ανησυχίες για άλλα οκτώ τρομοπακέτα, μετά από αυτό με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς – και εκείνο με αποδέκτη τον Πολ Τόμσεν στο ευρωπαϊκό γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι το οποίο εξερράγη τραυματίζοντας μία υπάλληλο.
Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι σε μια επανάληψη των όσων είχαν συμβεί το 2010, όταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει μαζικά τρομοδέματα, τα τελευταία μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.
Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: