Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

O Πρετεντέρης απαντά στον Ριζοσπάστη, στην Αυγή και το left.gr για το πόσο δημοκράτης ήταν ο Τσάβες


O Πρετεντέρης απαντά στον Ριζοσπάστη, στην Αυγή και το left.gr για το πόσο δημοκράτης ήταν ο Τσάβες«Τον Τσάβες ανέλαβε να υπερασπιστεί στην ''Αυγή''  πρώην υπάλληλος του ΚΚΕ, ο οποίος το 1986 έσκιζε τα ρούχα του στον ''Ριζοσπάστη'' ότι το Τσερνόμπιλ ήταν κατασκεύασμα της... καπιταλιστικής προπαγάνδας» γράφει σήμερα στα Νέα ο Γιάννης Πρετεντέρης ο οποίος τονίζει ότι για κάποιους η δημοκρατία δεν έχει και πολλή σημασία...

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης:
Θέλω να καθησυχάσω τους αναρίθμητους θαυμαστές του Προέδρου Τσάβες.
Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Αχμαντινετζάντ, ο Τσάβες πρόκειται να αναστηθεί «μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Τρίτο Ιμάμη».
Η προαγγελία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Ο Αχμαντινετζάντ ήταν φιλαράκι του Τσάβες, εκλεγόταν με τις ίδιες περίπου δημοκρατικές διαδικασίες, και άλλωστε βρίσκεται σε απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Τρίτο Ιμάμη μέσω των ιρανών αγιατολάδων. Αποκλείεται να κάνει λάθος.
Ε, ρε χαρές και πανηγύρια στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όπου αλλού πλάνταξαν στο κλάμα για τον άδικο χαμό του λεβέντη.
Διότι ότι είναι άδικος, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά και ύποπτος...
Ο διάδοχός του, συναγωνιστής Μαντούρο, ανακοίνωσε ότι «ο καρκίνος του Πρέδρου ήταν προϊόν επίθεσης» και ότι θα συγκροτήσει επιστημονική επιτροπή να διαλευκάνει «πώς επιτέθηκαν στον Τσάβες».
[Αν και τώρα που θα αναστηθεί υποθέτω ότι το ζήτημα του θανάτου του περνάει σε δεύτερη μοίρα...]
Πριν ακόμη φτιάξει την επιτροπή πάντως, ο συναγωνιστής Μαντούρο είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται «ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός».
Σωστό. Αλλωστε ο ίδιος ο Τσάβες είχε αποκαλύψει ότι ο μεγάλος σεισμός στην Αϊτή το 2010 προκλήθηκε από μυστικές δοκιμές όπλων του Αμερικανικού Ναυτικού!..
Και επειδή ούτε η βλακεία ούτε η παράνοια πάνε στα βουνά, η «Αυγή», ο «Ριζοσπάστης» και το left gr. ανέλαβαν να με επαναφέρουν στην τάξη για όσα έγραφα εδώ για τον αδικοχαμένο Κομαντάντε.
Το επιχείρημά τους (περιέργως) κοινό.
Ολα αυτά περί δημοκρατίας, κράτους δικαίου, διαφθοράς, φαυλότητας κ.λπ. στη Βενεζουέλα είναι κουραφέξαλα. Το θεμελιώδες είναι ότι ο Τσάβες «βοήθησε τους φτωχούς» και «αντιτάχτηκε στον νεοφιλελευθερισμό».
Το επιχείρημά τους είναι (ταυτοχρόνως) και αποκαλυπτικό: αποκαλύπτει κυνικά τη διαφορά μας.
Ο γράφων θεωρεί ότι η συντεταγμένη ελευθερία, η πολιτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου προέχουν όλων των πραγμάτων. Αποτελούν απόλυτη και θεμελιώδη συνθήκη κοινωνικής οργάνωσης.
Συνεπώς τίποτα δεν μετράει πέρα ή έξω από αυτά - και εκπτώσεις δεν κάνουμε.
Αντιθέτως οι διάφοροι θαυμαστές του Τσάβες προέρχονται από μια κοινή αντιδημοκρατική μήτρα.
Θεωρούν ότι κατά περίσταση προέχουν «οι φτωχοί», η «αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό» ή ο Τρίτος Ιμάμης. Αν έχουμε και δημοκρατία, έχει καλώς. Αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος.
Τα υπόλοιπα αφορούν το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας.
Υπενθυμιζω, ας πούμε, ότι τον Τσάβες ανέλαβε να υπερασπιστεί στην «Αυγή» και πρώην υπάλληλος του ΚΚΕ, ο οποίος το 1986 έσκιζε τα ρούχα του στον «Ριζοσπάστη» ότι το Τσερνόμπιλ ήταν κατασκεύασμα της... καπιταλιστικής προπαγάνδας!
Ε, από το Τσερνόμπιλ στον Τσάβες δεν είχε και μεγάλο δρόμο να βαδίσει!..


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: