Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ζήσε τον μύθο σου … στις ελληνικές φυλακές: λάπτοπ, ίντερνετ και αστακομακαρονάδες

Βαρυπονίτες - βασιλιάδες με λάπτοπ, ίντερνετ και αστακομακαρονάδες

Στις φυλακές η κρίση πέρασε και δεν ακούμπησε, αφού όπως φαίνεται οι κρατούμενοι με τα βαριά πορτοφόλια περνούν βασιλικά και σε καμία περίπτωση δεν στερούνται βασικές συνήθειες της καθημερινότητας. 
Αστακομακαρινάδες, παϊδάκια, τηλεοράσεις πλάσμα, λάπτοπ με ελεύθερη πλοήγηση στο ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα είναι μερικές μόνο από τις πολυτέλειες που μπορεί να απολαύσει ένας κρατούμενος αρκεί να είναι μέλος μίας εκ... των τριών βασικών συμμοριών (Ρωσοπόντιων, Αλβανών, Ελλήνων) και φυσικά να έχει χρήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso οι φυλακισμένοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν με το αζημίωτο μία χλιδάτη διαμονή όσο διαρκεί η ποινή τους. Σε τρεις φυλακές τις χώρας, συμμορίες Ρωσοποντίων κάνουν κουμάντο διακινώντας ναρκωτικά, κάρτες sim, ενώ ελέγχουν πόστα εργασίας. Μάλιστα λέγεται πως οι ίδιοι ήταν όντως εχούν -ή έχουν φροντίσει να διαδώσουν τη φήμη- πως είανι μέλη της ρώσικης μαφίας και γι αυτό είναι στην κορυφή της πυραμίδας των συμμοριών.

Ωστόσο δεν μπλέκονται στα πόδια των Ελλήνων, καθώς η συνεργασία είναι πιο επικερδής για όλους, από ότι ο πόλεμος των συμμοριών.

Στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με δημοσίευμα αρχηγοί είναι τρεις – τέσσερις Έλληνες βαρυποινίτες, «βαριά» ονόματα του υποκόσμου, οι οποίο εξυπηρετούν

Ανεξάρτητα από τους VIP κρατούμενους, τα γνωστά ονόματα, ημέρες καλοπέρασης στη φυλακή μπορεί να εξασφαλίσει όποιος διαθέτει χρήματα. Αυτός μπορεί να φάει από αστακομακαρονάδα, παϊδάκια στη λαδόκολλα μέχρι τσιπούρες, ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα οι βαρυποινίτες που κάνουν κουμάντο μπορούν να κάνουν δουλειές με τον υπόκοσμο, τρώνε στο κελί τους και όχι στο συσσίτιο της φυλακής, παραγγέλνουν ό,τι θέλουν απ' έξω και το φαγητό τους φτάνει με «ειδική παραγγελία» στη φυλακή.

Πόσο κοστίζει μία κάρτα SIM

Το άλλο «αγαθό» της φυλακής που είναι ψηλά στη λίστα με τα προϊόντα που έχουν ζήτηση είναι οι κάρτες sim δηλωμένες σε σε άλλο όνομα, οι οποίες κοστίζουν ακόμα 1.000 ευρώ η μία, ωστόσο δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να επικοινωνήσει χωρίς πρόβλημα με τον έξω κόσμο. Ένα κινητό, επίσης «καθαρό» κοστίζει από 1.500 έως 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: