Συγκλονιστικές εικόνες λίγο έξω από το χωριό Δαδιά αυτή την ώρα!, Η μάχη των πυροσβεστών δείχνει να είναι άνιση.  Μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες πλησίασαν τον οικισμό ενώ απειλείται το κτήριο του Φορέα Διαχείρισης. Η νύχτα πλησιάζει και για ακόμη μια βραδιά οι κάτοικοι του οικισμού θα ζήσουν ώρες αγωνιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, οι φλόγες, οι οποίες ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα, κινούνται απειλητικά προς το χωριό.

Αντιπυρικές ζώνες ο Στρατός γύρω απ’ το Μοναστήρι

Ειδική αντιπυρική ζώνη ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα γύρω από την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαδιάς, δημιουργούν μηχανήματα του Στρατού, ενώ την ίδια στιγμή τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα ρίχνουν τόνους νερού σε όλα τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας, μήπως και την περιορίσουν.

Οι ένοπλες δυνάμεις άλλωστε από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο… πεδίο των επιχειρήσεων και βοηθούν με μηχανήματα και προσωπικό, στην προσπάθεια να ελεγχθεί αρχικά η καταστροφική πυρκαγιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης.

Τόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη που συντονίζουν όσο και οι χειριστές μηχανημάτων υπαξιωματικοί ή απλοί φαντάροι, συμβάλλουν και προσπαθούν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, καλύπτοντας και ανεπάρκειες αρμόδιων για το δάσος υπηρεσιών.