Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Συνεχείς πληροφορίες για τον σεισμό στην Ιταλία



Δημοσίευση: 06-04-2009 09:00 από Ομάδα TVXS







Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την πόλη Λ' Ακουϊλα στην κεντρική Ιταλία σήμερα, Δευτέρα, τα ξημερώματα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκαέξι νεκρούς - μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά - και πολλούς αγνοούμενους, ενώ έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις δεκάδων κτιρίων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έλληνες μεταξύ των τραυματιών από το σεισμό στην Ιταλία
Δημοσίευση: 06-04-2009 09:43




Σοβαρές ζημιές και θύματα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπρούτσο, Άκουϊλα στο κέντρο της Ιταλίας. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι την Ρώμη, όπου ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές προς το παρόν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας, ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 04.30 (ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην πόλη Λ’ Ακουίλα, στο κέντρο της οροσειράς των Αμπρούτσι, σε απόσταση 85 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ. Το μέγεθος του σεισμού αρχικά ανακοινώθηκε ότι είναι 6,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα διορθώθηκε σε 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ ενώ υπάρχουν και αναφορές για πιθανή ένταση 5,8 Ρίχτερ.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί δεκαέξι άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων παιδιά. Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Δύο από τα θύματα σημειώθηκαν στην γειτονική πόλη Φόσα. Μεταξύ των θυμάτων και δύο Έλληνες. Μια ελληνίδα φοιτήτρια μεταφέρθηκε ήδη στο νοσοκομείο, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του αδελφού της, από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία διέμεναν.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατέρρευσε ένα τμήμα από την φοιτητική εστία στην οδό ΧΧ Σετέμπρε στη μεσαιωνική πόλη της Λ' Ακουϊλα, ενώ εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές.Έλληνες φοιτητές που επικοινώνησαν με μέσα ενημέρωσης δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν να υπάρχουν Έλληνες συμφοιτητές τους μεταξύ των τραυματιών.

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Κυριακής, σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή της Ραβένα, στη βόρεια Ιταλία, χωρίς να προκληθούν θύματα, ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού αυτού εντοπίζεται στην περιοχή της Εμίλια - Ρομάνια και είχε μεγάλο εστιακό βάθος 28 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, ιδίως στην γειτονική περιοχή των Μάρκε, πιο νότια στις ακτές της Αδριατικής.

Πηγή: In.gr, Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: