Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (01-07-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ο Τσίπρας ως… αναπόφευκτος για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Η μάχη χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ έχει τη χαριτωμένη πτυχή της. 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απολύτως αδύναμος να προσφέρει προοπτική εξουσίας, ο Χάρης Δούκας βλέπει στον καθρέφτη του τον “Μεσσία” που… κανένας άλλον δεν βλέπει, και η κοινωνία που κατέστησε ιστορικά πλειοψηφικό ρεύμα το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, βιώνει συνθήκες παρατεταμένης… μελαγχολίας.
Στον άλλο πόλο της Κεντροαριστεράς, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει αφήσει κανένα περιθώρια αμφισβήτησης της ανεπάρκειάς του. 
Δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί. 
Δεν έχει σχέση με την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να εκφράσει πλειοψηφικά ρεύματα, όπως απέδειξε η προσωπική αποδοκιμασία του...

Ο «κανένας» κατάλληλος αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρης εκτροχιασμός και εγκλωβισμός στο απόλυτο αδιέξοδο
, είναι ίσως μια επιεικής περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ, με την έναρξη των απευθείας εχθροπραξιών μεταξύ του νυν και του πρώην αρχηγού. 
Ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλούσε επί σειρά ημερών τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, ενώ άφησε αναπάντητη τη βαρύτατη κατηγορία για «μαύρα λεφτά» επί των ημερών του, αντέδρασε μάλλον ασύμμετρα στην υποδεέστερη αιχμή, ότι δε συνέβαλε οικονομικά για τη σωτηρία της «Αυγής».
Κύκλοι του πρώην προέδρου καταλόγισαν στην Κουμουνδούρου χυδαιότητα και μετατροπή της αγωνίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του κόμματος, σε «φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση»
Για πρώτη φορά ο Στ. Κασσελάκης «υποχρέωσε», τον Αλ. Τσίπρα να του απευθυνθεί διά των κύκλων...

Έφτασε η δύση της Δύσης;

Για τους Αμερικανούς πολίτες το διακύβευμα των εξηκοστών προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024, είναι πιθανότατα όχι μόνο η ποιότητα ή ο χαρακτήρας, αλλά το ίδιο το μέλλον της δημοκρατίας στη χώρα τους. 
Στις προηγούμενες εκλογές του 2020, η εκλογή του Τζο Μπάιντεν είχε αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στον οδοστρωτήρα Ντόναλντ Τραμπ, ο οπoίος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεδρίας του είχε καταπατήσει όλους τους κανόνες και όλους τους ελέγχους εξουσίας που διαθέτει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα
Δηλαδή τα λεγόμενα «checks and balances». Τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που προστατεύουν την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος των ΗΠΑ.
Και ως προς αυτό, ο Τζο Μπάιντεν επέτυχε. Ωστόσο, η απογοητευτική εμφάνιση του στο πρόσφατο «debate», γεννά μια σειρά από ερωτηματικά...

Πόσο ακραία και πόσο ενιαία είναι η «ακροδεξιά» στην Ευρώπη;

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία αναδεικνύουν με ιδιαίτερη αμεσότητα το ζήτημα της «ακροδεξιάς»
Όμως τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο αναφερόμαστε, τι ακριβώς είναι αυτό που ενισχύεται όταν, στη βάση των λίγο-πολύ στερεοτυπικών αναλύσεων που κυριαρχούν, λέμε ότι υπάρχει σήμερα «άνοδος της ακροδεξιάς»;
Σίγουρα παρατηρείται άνοδος κομμάτων στα δεξιά της μέχρι πρότινος ισχυρής κεντροδεξιάς σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, με σημαντικότερη τη Γαλλία, επί της οποίας θα επανέλθουμε. 
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, άνοδο παρουσιάζουν οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) που είναι σίγουρα ομάδα συντηρητική (εκεί ανήκαν και οι Τόρηδες πριν το Brexit) αλλά όχι ακροδεξιά, ενώ στασιμότητα εμφανίζεται (λόγω της εξόδου της γερμανικής ακροδεξιάς) στην Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), την ομάδα της Λεπέν, του Σαλβίνι και των άλλων δυνάμεων στα δεξιά της κεντροδεξιάς...

Χαστούκι στον Μακρόν - Πρώτο κόμμα η Λεπέν - Δεύτερος ο Μελανσόν - Κρίσιμος ο δεύτερος γύρος

Ο πολιτικός ελιγμός του Εμανουέλ Μακρόν δεν θα είναι εκείνο το «Blitzkrieg» (κεραυνοβόλος πόλεμος), που προσδοκούσε ο ίδιος, αλλά ίσως η κερκόπορτα για τη γαλλική ακροδεξιά
Συγκεντρώνοντας το 34,2% των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TF1. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 29,1%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 21,5% και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 10%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το κόμμα της Λεπέν δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής...

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας με τις φωτιές - Έρχεται ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες

Για τις πυρκαγιές, την έκθεση του ΟΟΣΑ αναφορικά με τη βελτίωση του Κράτους Δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις αλλαγές στη Δημόσια Υγεία μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη ανασκόπηση της εβδομάδας στο Facebook.
Ο πρωθυπουργός εστίασε στις φωτιές στην Πάρνηθα και στη Σέριφο, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη και ασύμμετρη μάχη που δίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» και τονίζοντας ότι «η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν γρήγορη και μέσα σε λίγες ώρες δεν είχε πια ενεργό μέτωπο».
Σε ό,τι αφορά τον προσωπικό αριθμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όλα είναι έτοιμα και σε λίγες μέρες θα τεθεί σε ισχύ ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων».
»Ουσιαστικά θα τον δημιουργήσουν οι ίδιοι οι πολίτες -καθένας και καθεμιά αποκλειστικά...

Δημοσκόπηση Κapa Research: Ανάκαμψη πάνω από το 30% για ΝΔ, στο ναδίρ ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η κυβέρνηση δείχνει να αυξάνει τις δυνάμεις, ενώ στον αντίποδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει πτώση
Ο Στ. Κασσελάκη φαίνεται πως δεν πείθει, καθώς η πλειονότητα των πολιτών ζητά άλλον αρχηγό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, η ανάκαμψη των ποσοστών της πάνω από τον πήχη του 30% αλλά και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει προκαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης αποτυπώνονται στην πολιτική έρευνα της Κapa Research για τον μήνα Ιούνιο...

Πύρινη κόλαση στην Κερατέα - Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί - Επιχειρούν δασοκομάντος και 17 εναέρια μέσα - ΦΩΤΟ&VIDEO

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές έως και 9 μποφόρ 
- Τρίτη φωτιά μέσα σε δέκα ημέρες στην περιοχή
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κερατέα, νοτιοδυτικά του οικισμού Πλάκα, κι ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, είναι ιδιαίτερα δυσχερείς λόγω των ισχυρών ανέμων.
Βίντεο δείχνουν σπίτια να βρίσκονται μέσα στις φλόγες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι καίγονται κτίρια πίσω από το νεκροταφείο της Πλάκας. Η φωτιά κινείται προς το Μαρκάτι, ενώ ξέσπασε και νέα εστία πάνω από την Πλάκα, όπου υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.
Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για μία πολύ επιθετική φωτιά στην Κερατέα με δύσκολες καιρικές συνθήκες και ισχυρούς ανέμους...

Βλίτα: Όλα για τα πιο γλυκά χόρτα του καλοκαιριού και 23 συνταγές για να τα χαρούμε

Μαζί με την αλμύρα και τη γλιστρίδα, τα γλυκά και δροσερά βλίτα είναι τα χόρτα του καλοκαιριού. 
Καθώς είναι από τα λίγα πράσινα, φυλλώδη χόρτα που ευδοκιμούν μέσα στην έντονη ζέστη της εποχής, τους έχουμε ιδιαίτερη αγάπη και τα αξιοποιούμε με διάφορους τρόπους, τρώγοντάς τα απλά βράστα αλλά και τσιγαριαστά, σε πίτες, σε αλμυρούς λουκουμάδες και όχι μόνο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα είχαμε πάντοτε σε τόση υπόληψη. Παλαιότερα τα βλίτα φύτρωναν μόνα τους σε κήπους και χωράφια, ανάμεσα σε κηπευτικά, σαν σωστά ζιζάνια. Όσοι τα μαγείρευαν, συνήθως επέλεγαν να τα φτιάχνουν σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά της εποχής όπως τα φασολάκια και τα κολοκύθια.
Σιγά σιγά όμως τα γούστα άλλαξαν, τα βλίτα άρχισαν να μας αρέσουν και ξεκίνησαν να καλλιεργούνται συστηματικά, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καταναλωτών και χώρων εστίασης...

Τα αποτοξινωτικά της φύσης: Aποβάλλουν βαρέα μέταλλα και τοξίνες από το σώμα μας!

Έχετε ακούσει ποτέ για τη χηλίωση; 
Είναι μια διαδικασία δέσμευσης και απομάκρυνσης ανεπιθύμητων μετάλλων και τοξινών από το σώμα.
Το αίμα παρέχει θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο στο σώμα, τους ιστούς, τα όργανα, τα νεύρα. Αν στο σώμα έχουν συσσωρευτεί βαρέα μέταλλα και τοξίνες, η ροή του αίματος περιορίζεται και ο οργανισμός δεν λαμβάνει σωστά τα θρεπτικά στοιχεία που χρεάζεται, με αποτέλεσμα... ασθένειες, ακόμα και πολύ σοβαρές.
Καθαρίζοντας το σώμα από τα ανεπιθύμητα μέταλλα και τις τοξίνες, βελτιώνεται η ποιότητα και η κυκλοφορία του αίματος και ο οργανισμός αρχίζει πάλι να λαμβάνει επαρκές οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες, κάτι πολύ σημαντικό για την διατήρηση της υγείας...

Γαλλία: Με προβιές προβάτων οι ακροδεξιοί και αριστεροί λύκοι

Προβατόσχημοι λύκοι διαγκωνίζονται για την εξουσία στη Γαλλία, σ’ αυτή τη μεγάλη και σύμμαχο της πατρίδας μας χώρα. 
Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο περιγράφεται. Όχι μόνο επειδή η Γαλλία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο κοινωνικό κράτος στον κόσμο και η Ακροδεξιά παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά της στις πιο πλούσιες συνοικίες. Αλλά και επειδή οι λύκοι φόρεσαν προβιές προβάτων για να προσελκύσουν τη μεσαία τάξη.
Και μάλιστα με τον πιο επικίνδυνο τρόπο: Άκρα δεξιά και άκρα αριστερά είναι οι προβατόσχημοι λύκοι, λύκοι μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα, που διεκδικούν την εξουσία με παραπλανητικά και μη κοστολογημένα προγράμματα, γραμμένα όλα με την γνωστή δημιουργική ασάφεια...

Η commedia dell arte του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η «καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ»
κατά τον ευφρόσυνο χαρακτηρισμό του Κασσελάκη στην προεκλογική ομιλία του Συντάγματος. Όμως το βράδυ του Σαββάτου έγινε υπονομευτής του, σύμφωνα πάλι με τον Στέφανο και με ανάρτησή του από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά!
Ο Στέφανος… μεγαλόψυχα κάλεσε τον Αλέξη, μαύρα μεσάνυχτα στην Ελλάδα και ενώ ο Αλέξης ήταν στο εξωτερικό, να έρθει να αναλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο ίδιος θα είναι «συντεταγμένος στρατιώτης». Αν όμως ο Αλέξης δεν το επιθυμεί, να σταματήσει… να τον υπονομεύει και να στηρίξει τον Στέφανο στην προσπάθειά του.
Ο χαρακτηρισμός του Αλέξη ως υπονομευτή ήταν βαρύς ακόμη και για το αερολόγο στόμα του Stefanos. Δημιούργησε ταραχή και αρνητική υποδοχή ακόμη και στους υποστηρικτές του, τους «Kasselistas». Έτσι μετά από οίκοθεν υποδείξεις το αντικατέστησε και το έκανε προτροπή προς τον Αλέξη να τον στηρίξει «χωρίς παιχνίδια»! ...