Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 21 Ιουλίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 21 Ιουλίου 2024...

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό. 
Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Χ...

Κυρ. Μητσοτάκης από Κύπρο: Τιμούμε όσους χάθηκαν - Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο

Στη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου», σημειώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης.
«Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: "Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος"», τονίζει ο πρωθυπουργός...

Τι είναι το «σοκ» του παγωμένου νερού και πόσο κινδυνεύεις από αυτό

Μπορεί έξω η κατάσταση να είναι αφόρητη λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, αλλά μη φαντάζεστε τη βουτιά σε παγωμένο νερό ως την τέλεια ανακούφιση
Ο λόγος είναι ότι ακόμα και σε αυτή την υποτιθέμενη απόλαυση καραδοκούν κίνδυνοι. Όπως το σοκ του παγωμένου νερού, που μπορεί μεν να μην έχετε ξανακούσει γι’ αυτό, είναι όμως μια άκρως επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση. 
Τι ακριβώς είναι όμως; 
Πρόκειται για την επίδραση που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας, μια βουτιά σε νερό θερμοκρασίας χαμηλότερης από 15°C, κάτι που συχνά υποτιμάται. Αυτό το σοκ μπορεί να είναι ο πρόδρομος του πνιγμού.
H κατάσταση του σοκ όταν εισέρχεται κανείς σε παγωμένο νερό (cold water shock) δεν έχει καμία...

Ο αντισημιτισμός ως νέος ολοκληρωτισμός

Έβλεπα πριν λίγες ημέρες σε βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό, όταν η δημοσιογράφος ρώτησε μία καλοζωισμένη, με πολύχρωμα μαλλιά και τη σημαία της Παλαιστίνης στους ώμους, αν γνωρίζει τι σημαίνει το σύνθημα «from the river to the sea» και η απάντηση που πήρε ήταν: δεν είμαι ενημερωμένη για αυτό. 
Η δημοσιογράφος ρώτησε και τον συνοδό της κοπέλας αν γνωρίζει πως λέγεται ο ποταμός για τον οποίο φωνάζουν και η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Διαδήλωση, όμως έκαναν, με ένα σύνθημα που προωθεί την ιδέα της εξαφάνισης του κράτους του Ισραήλ, χωρίς καν να υποπτεύονται ή να γνωρίζουν πόσο ταιριαστή είναι αυτή η άποψη με την «Τελική λύση» του Χίτλερ. 
Ο αντισημιτισμός που εκδηλώνεται στις μέρες μας, χάρη στις άοκνες προσπάθειες ακροαριστερών σεχτών και ακροδεξιών συμμοριών, εξαπλώνεται σαν μεταστατικός καρκίνος στην πάντα ανεκτική...

Γαλλία: Ηττήθηκε το Λαϊκό Μέτωπο στην Εθνοσυνέλευση

Το στέλεχος του κόμματος του Εμάνουελ Μακρόν, η Γιαέλ-Μπράουν-Πιβέ επανεξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία πρόεδρος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.
 
Κέρδισε με σχετική πλειοψηφία τον υποψήφιο του Λαϊκού Μετώπου. 
Πώς συνέβη αυτό; 
Την ψήφισαν τα κόμμα της Δεξιάς και του Κέντρου
Ήταν μια ακόμα νίκη του ίδιου του Ε. Μακρόν καθώς, πέραν αυτής καθ΄εαυτής της εκλογής της συνεργάτιδάς του, φάνηκε πως μπορεί να συγκροτηθεί ο πυρήνας μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, στον βαθμό βέβαια που οι...

50 χρόνια τουρκικής κατοχής: Οι δύο διαφορετικοί «κόσμοι» που χωρίζει σήμερα η Πράσινη Γραμμή

Η επέτειος των 50 ετών από την κυπριακή τραγωδία στην οποία οδήγησε η τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη Κατοχή του 37% του νησιού, φέρνει ακόμη πιο μακριά Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αλλά και την Ελλάδα με την Τουρκία.
Η απόσταση μερικών χιλιομέτρων που θα χωρίζει σήμερα τις δυο εκδηλώσεις στην Κύπρο, η μια στην κατεχόμενη Λευκωσία και η άλλη στο Προεδρικό Μέγαρο στην ελεύθερη Κύπρο, δεν μπορεί να κρύψει την τεράστια και διευρυνόμενη απόσταση δύο διαφορετικών κόσμων.
Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα παραστεί στην εκδήλωση Μνήμης και Καταδίκης της τουρκικής εισβολής και κατοχής, με την παρουσία του θέλει να...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Το... βούλωστο του Καρτερού σε Κασσελάκη για τον Δραγασάκη

Με ένα πύρινο άρθρο εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Καρτερός, πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και παγίως συνομιλητής του, κατακεραυνώνει την ηγεσία της Κουμουνδούρου - και όχι μόνο - για το αλγεινό σχόλιο που επεφύλαξε στην αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ (με αιχμές μάλιστα περί... διαπλοκής).
Στο άρθρο που δημοσιεύει στην efsyn, ο κ. Καρτερός, με οργίλο ύφος, ειρωνεύεται τα ...μαθήματα "περί Αριστεράς" που έδωσε η Κουμουνδούρου στο ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αποχώρησε σήμερα και καταλήγει:
"Η Αριστερά εκφράζεται με πράξεις και όχι με μεγαλοστομίες, διατείνεται στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Πράξεις ο ίδιος, μεγαλοστομίες ο Δραγασάκης. Εδώ σηκώνουμε τα χέρια και θου Κύριε φυλακή τω στόματί μας, για να μην επαναλάβουμε την προστακτική του Πολάκη στη Συρεγγέλα"...

Παγκόσμιο μπλακάουτ σε πτήσεις, τράπεζες, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνίες μετά από μεγάλης κλίμακας βλάβη στην Microsoft

Μπροστά σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς μια ευρείας κλίμακας τεχνική βλάβη στο λειτουργικό της Microsoft έχει επηρεάσει την λειτουργία σε τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, και συστήματα αεροδρομίων αλλά και Μέσα Ενημέρωσης.
Τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση της λεγόμενης «μπλε οθόνης του θανάτου», του μηνύματος σφάλματος που επιδεικνύεται στην οθόνη ενός υπολογιστή από τα Windows.
Οπως μεταδίδει ο Guardian, χρήστες στην Αυστραλία άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίτερα...

Ο Κασσελάκης αποκαθηλώνει σπιλώνοντας τα «τοτέμ» του ΣΥΡΙΖΑ

Είδηση θα ήταν η παραμονή του Γιάννη Δραγασάκη στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η αποχώρηση του
. Είδηση, συνιστά ο χρόνος που επέλεξε να φύγει, ενώ όλοι οι παλιοί βαριά αριστεροί σύντροφοί του (Μπαλτάς, Βούτσης, Δρίτσας κ.α) είχαν εγκαταλείψει από καιρό το κόμμα Κασσελάκη.
Είδηση είναι και το εξόδιο μήνυμα του προέδρου Κασσελάκη, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος την κατεδάφιση του ηθικού πλεονεκτήματος όλων των «τοτέμ» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τους αποκαθηλώνει, σπιλώνοντας.  
Ο κύριος Κασσελάκης επιφύλαξε και στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς -  τον οποίο ο κ. Τσίπρας τίμησε με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης του και οι υπόλοιποι με τον σεβασμό τους - βαρύτατα υπονοούμενα και κανονικότατη «δολοφονία» χαρακτήρα. Ωσάν να είναι γνήσιο τέκνο της περίφημης δρακογενιάς, που έλεγε ο μπαμπάς του Νίκου Παππά. Συνέδεσε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με συμφέροντα. Όπως ακριβώς συνέδεσε τον κύριο Τσίπρα με τα μαύρα ταμεία...

Το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός

Εάν με ρωτάγατε ποιο είναι το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός των τελευταίων ετών, θα σας έλεγα με βεβαιότητα: 
η συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Τράπεζα Αττικής και συναφώς η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου στη χώρα μας.
Πριν την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα λειτουργούσαν 19 τράπεζες, άλλες μικρότερες άλλες μεγαλύτερες. Οι τραπεζικές προμήθειες και τα επιτόκια ήταν πολύ χαμηλά γιατί λειτουργούσε ο ανταγωνισμός
Οι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν τράπεζα ανάλογα με την ποιότητα εξυπηρέτησης, τη διασφάλιση κινδύνου, το ύψος των επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού κ.α. Ήρθε η κρίση. Κάποιες τράπεζες συγχωνεύτηκαν με άλλες και κάποιες έκλεισαν. Από τις 19, καταλήξαμε στις 4 συστημικές τράπεζες...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (19-07-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της στο «τιμόνι» της Κομισιόν: Ευγνώμων στους ευρωβουλευτές που με ψήφισαν

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη στην προεδρία της Κομισιόν.
Το Ευρωκοινοβούλιο των 720 μελών την ενέκρινε με 401 ψήφους υπέρ, 284 κατά και 15 «απών», ενώ χρειαζόταν 361 ψήφους για να επανεκλεγεί.
«5 ακόμη χρόνια. 
Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευγνώμων νοιώθω για την εμπιστοσύνη των ευρωβουλευτών που με ψήφισαν»
έγραψε στο λογαριασμό της στο Χ, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων... 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Επανεξελέγη πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ψηφοφορία που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο...

Κύπρος 1974 - 2024: Kocatepe - Η άγνωστη ιστορία του τουρκικού αντιτορπιλικού μία ημέρα μετά την εισβολή του «Αττίλα»

Το ερχόμενο Σάββατο (20/07), συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη βάρβαρη εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, με άμεση συνέπεια την παράνομη κατοχή του 36,3% του νησιού από την Τουρκία, και τον εκτοπισμό 120.000 Κυπρίων από τα κατεχόμενα εδάφη προς τις ελεύθερες περιοχές.
Οι ιστορίες εκείνων των ημερών, είναι ενδεικτικές της κατάστασης χάους που επικράτησε τις πρώτες ώρες της εισβολής. Λαμβάνοντας κανείς υπ' όψιν το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η τουρκική αποβατική επιχείρηση ήταν καλά σχεδιασμένη. Στην πραγματικότητα η...

Novartis: Ο κ. Τσίπρας δεν θα βγει ποτέ από το κάδρο

Ουδείς απ’ όλους όσοι μετείχαν στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αθώος του «αίματος» στη σκευωρία της Νοβάρτις, όσο κι αν προσπαθούν εκ των υστέρων, να δημιουργήσουν άλλοθι και να μεταθέσουν τόσο τις ευθύνες, όσο και ότι γνώριζαν.
Πρώτος - και εσαεί υπεύθυνος- παραμένει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η δε πρόσφατη δημόσια, χλιαρή αυτοκριτική του, περί «ατυχών χειρισμών», ήταν εντάσσεται στην προσπάθεια rebranding του ονόματός του και της υστεροφημίας του, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.
Η Νοβάρτις κατέστη σκευωρία, όχι επειδή υπήρξαν λανθασμένοι επιμέρους χειρισμοί, αλλά επειδή αυτός ήταν ο πυρήνας της. Ο σκοπός αγίασε τα μέσα (κουκουλοφόροι μάρτυρες, ψευδορκίες, τερατώδη ψεύδη, διασυρμός προσώπων) όμως όλα αυτά τα μέσα, ήταν εις γνώση του τότε πρωθυπουργού...

Πώς αντιμετωπίζουν τη στεγαστική κρίση οι σοβαρές χώρες

Η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση έχουν καταλήξει από κοινού στο βολικό συμπέρασμα, ότι η βασική αιτία του προβλήματος της στέγης και της έλλειψης οικιστικού αποθέματος είναι η βραχυχρόνια μίσθωση
Δεν είναι ούτε τα δεκάδες χιλιάδες κλειστά διαμερίσματα, ούτε τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ούτε τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα τα οποία μέσω αποποίησης κληρονομιών έχουν περιέλθει και αυτά στο δημόσιο, ούτε τα προβλήματα με τα σχέδια πόλεων και τις χρήσεις γης. Είναι μόνο οι μισθώσεις τύπου Airbnb.
Έτσι σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αναζητά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να κτυπηθεί το Airbnb...

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Οι top 10 τροφές για υγιές συκώτι

Η διατήρηση της υγείας του ήπατος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ηπατικής λειτουργίας.
Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για το συκώτι, βοηθώντας στην αποτοξίνωση, στην μείωση της φλεγμονής και στην πρόληψη ασθενειών του ήπατος.
Εδώ είναι οι πιο σημαντικές τροφές που προάγουν ένα πιο υγιές συκώτι:
...

Στο 1% ο πληθωρισμός τροφίμων τον Ιούνιο - Η χαμηλότερη επίδοση της τελευταίας 3ετίας

Υποχώρηση του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2024 κατέγραψε η Eurostat, και φαίνεται να είναι το χαμηλότερο επίπεδο των 3 τελευταίων ετών.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα διαμορφώθηκε στο 1%, επίδοση που είναι η χαμηλότερη από τον Μάιο του 2021 όταν η οικονομία κινούνταν ακόμη σε περιβάλλον αποπληθωρισμού υπό την επίδραση της πανδημικής κρίσης.
Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα κυμαίνεται πλέον στην Ελλάδα σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1,3%) και της Ευρωζώνης (1,6%) καθώς και από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, πλην της Γαλλίας (0,8%), όπου η ζήτηση είναι αυξημένη αυτήν την περίοδο λόγω του τουρισμού: Ισπανία 4,2%, Πορτογαλία 3,1%, Κύπρος 2,7%, Μάλτα 2,4%, Ιταλία 1,5%.
Στο συνολικό πληθωρισμό, η Ελλάδα κινήθηκε ακριβώς στο μέσο όρο της ευρωζώνης (2,5%), ελαφρά κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2,6%)...

Ρεύμα: Πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα στήριξης και το τοπίο στην εγχώρια αγορά

Από τρεις βασικές παρεμβάσεις αποτελείται το έκτακτο πακέτο στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος
, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Η στήριξη θα παρασχεθεί οριζόντια, δηλαδή σε όλα τα νοικοκυριά και κατοικίες, ενώ θα καλύψει μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες. 
Το ύψος της επιδότησης θα ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου, όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί από τους προμηθευτές οι χρεώσεις των κυμαινόμενων προϊόντων τους για τον επόμενο μήνα. Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση στους δικαιούχους του «Κοινωνικού Τιμολογίου» θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν για τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές...

Από πού τους κρατάει και δεν του κουνιέται κανείς;

Αλήθεια υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα φαγωθεί ο Παύλος Πολάκης επειδή είπε στη Μαρία Συρεγγέλα «βούλωσέ το» και «πήγαινε να κάνεις καμιά δουλειά»;.
Μόνο κάποιος τουρίστας από τη Σουηδία που θα άκουγε έναν πρώην υπουργό και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζεται έτσι, θα θεωρούσε αυτονόητο ότι ο τύπος αυτός θα «πάγαινε» σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες.
Πριν απ' αυτό, έχει πει τέρατα, που αγγίζουν μάλιστα τον πυρήνα της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας της χώρας με αποκορύφωμα τη συνταγή «θα πάρουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους στη φυλακή» αφού πρώτα «αλλάξουμε τη δικαιοσύνη»
Πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι ο άνθρωπος που για χάρη του εμπλουτίστηκε το ελληνικό λεξικό με το λήμμα «πολακισμός», έχει βάλει ανεξίτηλη σφραγίδα σε μια ολόκληρη πολιτική περίοδο...

Να πέσουν οι κουκούλες των μαρτύρων της Novartis

Από το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» είχαμε φτάσει στο απόλυτο φιάσκο της κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. 
Τώρα όμως η αποκάλυψη για τα Є 56 εκατ., που μοιράστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες περιπλέκουν τα πράγματα. Πρέπει να πέσουν οι κουκούλες και να μάθουμε που τέμνονται τα οικονομικά οφέλη των μαρτύρων, με τα δυνητικά πολιτικά οφέλη των υποκινητών της ιστορίας.
Η υπόθεση της Novartis είχε χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι είχε δαπανηθεί τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο από την πλευρά του Σύριζα, στην προσπάθειά του να συρθούν στις δικαστικές αίθουσες με σκοπό να απαξιωθούν, δύο πρώην πρωθυπουργοί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και πρώην υπουργοί όπως ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Μάριος Σαλμάς, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης...

Αθήνα: Τα επόμενα βήματα σε Κυπριακό, Σκόπια και ΑΟΖ με Τουρκία

«Δεν βλέπω σύντομα την έναρξη συζητήσεων για το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία»
δήλωσε διπλωματική πηγή σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση ενόψει της νέας συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο και την επανάληψη του Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ των δυο Υπουργείων Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι οι δυο ηγέτες που θα αποφασίσουν πότε θα δώσουν την εντολή στους υπουργούς Εξωτερικών να ξεκινήσει η συζήτηση για τις οριοθετήσεις και θα ακολουθήσει η αναγκαία προεργασία  που έχει τεχνικό χαρακτήρα, αλλά από αυτή τη συζήτηση αποκλείεται κάθε συζήτηση αμέσως ή εμμέσως παράπλευρων θεμάτων και φυσικά εκτός ατζέντας είναι κάθε θέμα που αφορά κυριαρχία...

Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος για να ανακουφίσουμε τους πολίτες τον Αύγουστο

Ο πληθωρισμός θα πέσει και άλλο 
- Τελευταία έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για να λυθεί συναινετικά το θέμα με τις εφημερίες 
- Αν διαπιστωθούν πρακτικές καρτέλ στην ακτοπλοΐα θα παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Την απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλει έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος για να ανακουφιστούν οι πολίτες τον Αύγουστο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Τζέι Ντι Βανς: Γιατί οι Ευρωπαίοι θορυβήθηκαν από την επιλογή του ως Αντιπροέδρου του Τράμπ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η πολιτική ελίτ της Ευρώπης άκουσε τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς να εκφράζει την αντίθεσή του στη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία και να προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βασίζεται λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπεράσπιση της ηπείρου.
Αν αυτά τα σχόλια στην ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ήταν μία πρώτη πράξη αφύπνισης, τώρα οι καμπάνες συναγερμού χτυπούν δυνατά σε όλη την ήπειρο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ τον επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Η επιλογή του είναι ανησυχητική για την Ευρώπη, δήλωσε η Ρικάρντα Λανγκ, συν-επικεφαλής του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων που συμμετέχει στην κυβέρνηση του...

Θερμοπληξία: Τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Η θερμοπληξία είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση με συγκεκριμένα συμπτώματα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, εφόσον τα διαπιστώσουμε.
Συγκεκριμένα, ως θερμοπληξία ορίζεται η κλινική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επιμένουσα υπερθερμία, με σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας σώματος πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, αυτό που ονομάζουμε ηλίαση αποτελεί μία ειδική μορφή θερμοπληξίας.
Η θερμοπληξία θεωρείται βαριά κλινική κατάσταση που εμφανίζεται συνήθως σε περιόδους καύσωνα όπως αυτή που διανύουμε, ενώ προσβάλλει συνήθως ηλικιωμένα και ευπαθείς ομάδες που εκτίθενται σε ακραίες συνθήκες. 
Ιατρικά, είναι γνωστό πως προκαλείται όταν οι ομοιοστατικοί μηχανισμοί του οργανισμού αδυνατούν...

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Πλημμυρίζουν» το διαδίκτυο οι θεωρίες συνωμοσίας: «Σκηνοθετημένη» επίθεση, «πλαστικό» αυτί

Μετά την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσiλβάνια, η οποία άφησε έναν νεκρό, δύο σοβαρά τραυματίες και τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο με τραύμα στο αυτί, το διαδίκτυο «οργιάζει», διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την επίθεση. 
Ορισμένες έχουν επικεντρωθεί στα κίνητρα και άλλες στο παρελθόν του δράστη, του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας λίγο αφότου άνοιξε πυρ.
Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη σελίδα της γαλλικής Le Monde, μετά από κάθε πυροβολισμό ή επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζονται στο διαδίκτυο περίεργες και αντιφατικές θεωρίες συνωμοσίας.
Αυτό συνέβη και μετά τη σφαγή στο Sandy Hook το 2012, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 παιδιά...

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές ρεύματος - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Πραγματοποιήθηκε η
σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις αυξήσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα. 
Στη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου
Εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις και σε όλες τις νέες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να δώσει μία γεύση των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται στη σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Στη σύσκεψη, εξετάστηκε ένα ευρύ πακέτο μέτρων με στόχο να βοηθηθούν οι ευάλωτοι καταναλωτές σε περίπτωση που οι υψηλές τιμές στη χονδρική συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό...

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σχοινί

Διάβασα τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στις ΗΠΑ, λέγοντας πως η πολιτική τους υποκινεί το μίσος κατά των πολιτικών τους αντιπάλων κ.λ.π.
Πολύ φοβάμαι πως η κυρία Ζαχάροβα δεν γνωρίζει την ελληνική παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», γιατί αν τη γνώριζε, ίσως (αν και αμφιβάλλω πολύ) να ήταν πιο συγκρατημένη. 
Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε όλοι επιλήσμονες ή ράθυμοι ως προς την αξιολόγηση των ιστορικών γεγονότων, ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μία παράθεση εξοντώσεων των πολιτικών αντιπάλων του σημερινού ρωσικού αυταρχικού καθεστώτος. 
Σκόπιμα, παρακάμπτουμε την περίοδο 1936 - 1938 που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η Μεγάλη Τρομοκρατία, όταν ο Στάλιν μαζί με το Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών και τον Γενικό Εισαγγελέα Βισίνσκι, ξεπάστρεψαν, κυριολεκτικά τους αυτόπτες μάρτυρες και οικοδόμους του ολοκληρωτικού κράτους, τη λεγόμενη Λενινιστική Φρουρά...

Novartis: Οι απροστάτευτοι σκευωροί και τα καλοπληρωμένα πιστόλια

Χρειάστηκε να «τα σπάσει» ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον πρώην βουλευτή του και δικηγόρο Παύλο Σαράκη, για να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο ότι στην Ελλάδα η υπόθεση Novartis είναι η πολιτική σκευωρία του αιώνα
Και μνημείο της μανίας του ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να καταλάβει απλώς την εξουσία, αλλά να ξεθεμελιώσει τους θεσμικούς πυλώνες, κηρύσσοντας τη «δικτατορία» του δήθεν αριστερού, ηθικού πλεονεκτήματος.
Η βεντέτα Βελόπουλου - Σαράκη, η οποία προέκυψε πριν από λίγους μήνες –φαινομενικά αναίτια και πάντως χωρίς προφανές πολιτικό υπόβαθρο– οδήγησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να «καρφώσει», ότι ο κ. Σαράκης ως δικηγόρος, έλαβε αμοιβή 30 εκατομμυρίων για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην έρευνα των ελεγκτικών αρχών των ΗΠΑ για την Ελβετική Novartis. Στις υπηρεσίες, συγκαταλέγονται και οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, τους οποίους ο δικηγόρος πρόσφερε στις αμερικανικές αρχές.
Από εκεί πρέπει να πιαστεί το κουβάρι ως προς τη σκευωρία...

Κάν'το όπως στη Γαλλία;

Το τελευταίο διάστημα διάφοροι δημοσιολογούντες οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να συγκλίνουν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς στη χώρα, φέρνουν ως παράδειγμα το Λαϊκό Μέτωπο και το σύνολο των εξελίξεων στη Γαλλία. 
Μάλλον, όμως δε γνωρίζουν καλά τις διεργασίες και μοιάζουν με απελπισμένους που πιάνουν σανίδα να σωθούν και να στηρίξουν έωλα επιχειρήματα.
Κατ' αρχάς στη Γαλλία υπήρχε ως στόχος το φρενάρισμα της Λεπέν. Αν δεν απατώμαι, στην Ελλάδα δεν έχουμε Λεπέν και ο Κ. Μητσοτάκης συνιστά κλασσικό παράδειγμα κεντρώου Πολιτικού, κάτι για το οποίο «τα ακούει» από κάποιους στη Ν.Δ ανάμεσά τους και οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί οι οποίοι με τις πρόσφατες ομιλίες τους μάλλον έκαναν τον Κ. Βελόπουλο να νιώθει αμήχανα ως πιο δεξιός...

Νέο πακέτο παροχών: Τα µέτρα για χαµηλόµισθους, χαµηλοσυνταξιούχους, ανέργους, ΑµεΑ και πολύτεκνους

Παροχές προς χιλιάδες χαµηλοσυνταξιούχους, εργαζόµενους και ευάλωτες οµάδες σχεδιάζονται από το οικονοµικό επιτελείο, µε την υλοποίησή τους να «τρέχει» από τον ερχόµενο Δεκέµβριο.
Στο «πακέτο» των 10 µέτρων, που αναµένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, περιλαµβάνεται για µια ακόµη φορά επιταγή ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, που θα δοθεί στις 20 Δεκεµβρίου µαζί µε το επίδοµα προσωπικής διαφοράς.
Στόχο της κυβέρνησης αποτελεί ταυτόχρονα και η ενίσχυση των µισθών, τόσο στον δηµόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου αναμένεται να αλλάξει το θεσµικό πλαίσιο και να ενισχυθούν...

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Politico: Πώς η φωτογραφία με την υψωμένη γροθιά του Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα - «Βροχή» οι δωρεές

Η οργή των Ρεπουμπλικανών για τους πυροβολισμούς μετατράπηκε σε θαυμασμό για την ενστικτώδη αντίδραση του Τραμπ, και στη συνέχεια σε αγαλλίαση για την αψήφησή τους
Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο εξόργισε, «ηλέκτρισε», και ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι χαιρέτησαν τη σφιγμένη γροθιά του τέως προέδρου στον απόηχο των πυροβολισμών, ενώ ανησύχησε τους Δημοκρατικούς, που ήταν ήδη νευρικοί, λόγω του κινδύνου πολιτικής βίας, αλλά και των σταθερά συρρικνούμενων προοπτικών του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρει το Politico, μέσα σε λίγα λεπτά από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς...

Ν. Χαρδαλιάς: Σαρρωτικές αλλαγές στην Περιφέρεια - Μετακινεί 148 υπαλλήλους, παύονται διευθυντές και τμηματάρχες

Ριζικές αλλαγές στο σύνολο των Διευθύνσεων Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση.
Συγκεκριμένα:
 Αλλάζουν και οι 7 Διευθυντές των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου
Ειδικότερα:
Τρεις Διευθυντές παύονται από τα καθήκοντά τους (Κεντρικός, Βόρειος και Νότιος Τομέας) και τέσσερις μετακινούνται σε άλλη περιοχή ευθύνης (Δυτικός Τομέας, Πειραιώς & Νήσων, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική).
Επισημαίνεται ότι τόσο οι επικεφαλής, όσο και οι έχοντες θέσεις ευθύνης του Κεντρικού και του Βόρειου Τομέα, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες και συλλήψεις υπαλλήλων στην περιφερειακή ενότητα ευθύνης τους, όχι μόνο απομακρύνονται, αλλά μετακινούνται και εκτός των υπηρεσιών ελέγχου...

Περί Τραμπ και ελληνικών συμφερόντων

Ένας ασταθής κόσμος θα γίνει άραγε λιγότερο ασταθής αν οι ΗΠΑ επιστρέψουν με την επανεκλογή Τραμπ στο δόγμα του απομονωτισμού; 
Ο γείτονας Ερντογάν θα τρίβει σίγουρα τα χέρια του, όπως και ο Πούτιν. 
Την ίδια ώρα που η φιλελεύθερη Ευρώπη θα νιώθει προδομένη, η Ευρώπη της Λεπέν και του Όρμπαν θα ανοίγει την αγκαλιά της στην αφηνιασμένη μαύρη αρκούδα που βρυχάται στα ανατολικά της. 
Δεν ξέρω τι μετοχές θα πρέπει κανείς να πάρει με την επιστροφή Τραμπ. Ξέρω όμως ποιοι έχουμε βάσιμους λόγους να ανησυχούμε.
Για τους Αμερικανούς ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή...

Δεν έχει ακούσει ο Στέφανος για την πρώην Syriza Bank;

Όλοι οι παροικούντες τη χρηματιστηριακή Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν το ένοχο παρελθόν του Σύριζα σχετικά με την Τράπεζα Αττικής. Μόνο ο χαμογελαστός αρχηγός του, δεν το γνωρίζει. Και βρίσκει το απύθμενο πολιτικό θράσος να επιτίθεται με άγνωστο κίνητρο κατά του 5ου τραπεζικού πυλώνα που δημιουργείται από την Τράπεζα Αττικής και την Παγκρήτια Τράπεζα, με τη συμβολή της Thrivest Holdings.
Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσιζε να έρθει να σώσει την Ελλάδα, μέσω της επανόδου του Σύριζα στην εξουσία, προφανώς και δεν είχε ιδέα για το τι έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, που ζούσε στις ΗΠΑ κυνηγημένος από το παραδικαστικό κύκλωμα, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει.   
Και δυστυχώς για τον ίδιο, οι σύμβουλοι που έχει επιλέξει να τον περιστοιχίζουν, τον εκθέτουν...

Γιατί η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Τις επιπτώσεις της δολοφονικής απόπειρας κατά του Τραμπ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, τις πιέσεις για απόσυρση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και τα ελληνικά συμφέροντα σε περίπτωση εκλογής του πρώην Αμερικανού προέδρου, αναλύει στον Νικόλα Ταμπακόπουλο, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κώστας Υφαντής.  
Μιλάμε για αλλαγή του πολιτικού τοπίου στις ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ; 
Βεβαίως, ένα τόσο δραματικό γεγονός δεν μπορεί να μην αλλάζει το κλίμα τουλάχιστον. Θα δούμε αν αλλάξει τα δεδομένα. Αυτήν τη στιγμή οι περισσότεροι και οι περισσότερες είναι σίγουροι ότι η απόπειρα δολοφονίας θα λειτουργήσει υπέρ του πρώην Αμερικανού προέδρου...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Βραζιλία: Καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη μετά από μοιραίο λάθος της συζύγου του στο Instagram

H αστυνομία τον εντόπισε παρακολουθώντας τις αναρτήσεις της συζύγου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκείνη σημείωνε την τοποθεσία τους...
Ένας καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών έπεσε στα χέρια των αρχών όταν η σύζυγός του δημοσίευσε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ρόναλντ Ρόλαντ είχε καταφέρει να διαφεύγει επί δύο χρόνια μαζί με τη σύζυγό του Αντρέζα ντε Λίμα και την κόρη τους. 
Η Λίμα όμως σύμφωνα με την εκπομπή Fantastico του ειδησεογραφικού περιοδικού TV Globo ανέβασε κοινή τους φωτογραφία στα social media...

ΣΥΡΙΖΑ - Γαλλία - Βρετανία: Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες

Από το γενικό βέρτιγκο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με όλους εναντίον όλων, δεν μπορούσαν να λείψουν και οι… βαθυστόχαστες- πλην όμως πάντα αντιφατικές και αντικρουόμενες- αναλύσεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στη Γαλλία και στη Βρετανία. 
Στην προσπάθειά τους να βρουν κοινά σημεία, κατέληξαν σε πραγματικό τραγέλαφο.
Την 1η Ιουλίου, όταν ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε πως στη Γαλλία σχηματίστηκε το περίφημο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, μας πληροφόρησε με ανάρτησή του πως αποτελούσε «πηγή έμπνευσης η προσπάθεια των προοδευτικών δυνάμεων»...

Πυροβόλησαν τον Τράμπ σε προεκλογική εκδήλωση - Νεκρός ο δράστης (videos)

Πυροβολισμοί έπεσαν στη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, με δύο νεκρούς. 
«Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, σκοτώθηκαν», ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.
Ο ίδιος ο κ. Τράμπ τραυματίστηκε ελαφρά...