Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ά. Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ

Η Ελλάδα είναι «η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ», ενώ «παραμένει μια σχετικά φθηνή χώρα σε σχέση με τα άλλα μέλη της ΕΕ» 
είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας χρήση στοιχείων της Eurostat και της ισπανικής κεντρικής τράπεζας σχετικά με την ακρίβεια και συγκριτικά με άλλες χώρες.
Με τίτλο της ανάρτησης, «Περνάει τελικά στις τιμές καταναλωτή ο μειωμένος ΦΠΑ ή όχι; Το αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό», ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει αναλυτικά:...

Φωτιά στην Ύδρα:: Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα - Κατασχέθηκε το σκάφος

«Ο Δήμος θα κινηθεί νομικά» 
είπε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.
Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα ενώ παράλληλα, κατασχέθηκε το σκάφος.
Το σημείο χρειάστηκε να προσεγγίσουν οι δυνάμεις μέσω θαλάσσης καθώς δεν υπάρχει δρόμος.
Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.
«Φυσικά και είμαστε εξοργισμένοι.
Η Ύδρα στάθηκε τυχερή. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11 παρά 20. Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024...

Από την κυβέρνηση των ηττημένων στον συνασπισμό των ηττημένων

Πέρασε ένας χρόνος αλλά δεν ξεχάσαμε την πρόταση να συγκυβερνήσουν το δεύτερο με το τρίτο κόμμα, ελέω της απλής αναλογικής
Το σενάριο αυτό το διακινούσαν οι γνωστοί «προοδευτικοί» σχολιαστές, αλλά και απόμαχοι της πολιτικής που επεδίωκαν τη νεκρανάστασή τους. 
Πιο πολύ ήταν σαν την ελπίδα που δίνουν οι γιατροί σε κάποιον που νοσεί βαριά. Το λέμε και παρηγοριά στον άρρωστο, διότι ήταν γνωστό πως τα κουκιά δεν έβγαιναν. 
Και ήρθε το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και «τα όνειρά τους πέσανε βαριά τραυματισμένα/σπασμένα τριαντάφυλλα στο χώμα πεταμένα», όπως λέει και ο ποιητής.
Σήμερα προσπαθούν να συγκροτήσουν έναν σχηματισμό για να διεκδικήσουν την εξουσία από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Διότι μόνον έτσι, με τον συνασπισμό της Κεντροαριστεράς, μπορεί να αποκτήσουν κάποιο ενδιαφέρον οι προσεχείς εθνικές εκλογές. Όμως...

Τα δώρα στον Μητσοτάκη από τον θίασο της Κεντροαριστεράς

Από το βράδυ των ευρωεκλογών και το όχι και τόσο καλό για τη ΝΔ αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν στοχευμένο ανασχηματισμό, στους τομείς που οι πολίτες έδειξαν ότι η κυβέρνησή του χωλαίνει. 
Χθες, ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα. 
Προχθές προχώρησε στην έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη που είχαν το 2023 οι εταιρίες διύλισης ενώ προανήγγειλε ότι αυτά τα 300 εκ. ευρώ θα πάνε το Δεκέμβριο, για τη στήριξη των ευάλωτων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Το είπε από τον Ιούνιο ώστε να έχει «κλειδώσει» το κονδύλι και να αποφευχθούν τα συνήθη φθινοπωρινό- χειμωνιάτικα σενάρια ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές και δίνει δωράκια στους συνταξιούχους. 
Επέκτεινε για ένα εξάμηνο την εφαρμογή των μέτρων για την ακρίβεια και επειδή η τουριστική σεζόν είναι μπροστά μας, προανήγγειλε μόνιμο μειωμένο ΦΠΑ στα ταξί και στον καφέ...

«Κλειδώνει» τα F-35 η Ελλάδα – Η τελική έγκριση της Βουλής για 20 αεροσκάφη έναντι 3,5 δισ. ευρώ

Την Πέμπτη αναμένεται η Βουλή των Ελλήνων να δώσει την τελική έγκριση προκειμένου η Ελλάδα να «κλειδώσει» τα F-35. 
Η χώρα μας θα αποκτήσει 20 μαχητικά αεροσκάφη έναντι 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στο κόστος του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται επιπρόσθετες παροχές όπως η εκπαίδευση, οι υποδομές, κλπ...

To «ξέπλυμα» του άχαστου ηγέτη και η Κεντροαριστερά

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» και οι διεργασίες για «τη μεγάλη κεντροαριστερά», όπως ο κάθε πικραμένος την έχει στο μυαλό του, ξεφτιλιστούν εν τη γενέσει τους, ξεκίνησε, τιμή τε και δόξη, το ξέπλυμα του «άχαστου ηγέτη» από δημοσιογραφικά πιστόλια στην υπηρεσία συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων, οι οποίοι, αφού περιηγήθηκαν σε Ανδρουλάκηδες και Κασσελάκηδες κατέληξαν στο προφανές, στην νεκρανάσταση ενός «ντιπ αποθαμένου».
Βλέπετε, η αναζήτηση σοβαρού αντιπάλου στην πολιτική ηγεμονία Μητσοτάκη έχει καταστεί, και λόγω της πολιτικής διαδρομής του «αντιπάλου, εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, στην εξέλιξη της οποίας δεν χωρούν ούτε πειράματα με νέους υποψηφίους, ούτε συναισθηματισμοί πλέον, αυτά σε κάποια περίοδο προτάθηκαν, αλλά αξιολογήθηκαν και πήγαν άκλαφτα.
Η παλινόρθωση του τελευταίου αγράμματου σταλινογενούς απολιθώματος
...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ "παίζει με την φωτιά" του Πόθεν Έσχες

Με ένα θέμα που τον «έκαψε» προεκλογικά, αυτό του Πόθεν Έσχες, φαίνεται πως επιλέγει να «παίξει» ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας πρόταση νόμου προκειμένου να διευρυνθούν οι σχετικοί έλεγχοι. 
Επιδιώκοντας μάλιστα να εμπλέξει σε αυτό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αυτά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει ακόμη καταθέσει την δική του Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, ενώ έχουν προκύψει αρκετά ερωτήματα για περιουσιακά στοιχεία του που έδωσε αποσπασματικά στην δημοσιότητα
Επίσης έχει ζητήσει την κατάργηση του νόμου που εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ώστε οι πολιτικοί αρχηγοί να μην έχουν εταιρίες στο εξωτερικό...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (21-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" στον Τσίπρα από την προεδρική φρουρά του Κασσελάκη - "Ονειροφαντασιώσεις η επιστροφή του Αλέξη"

Tη δική του ευκαιρία να επανέλθει περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας
αν και οι περιστάσεις σε αυτή τη φάση δεν διαφαίνονται ευνοϊκές για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος για την ώρα επιλέγει να δηλώνει «παρών» στα πολιτικά δρώμενα.
Αυτό, άλλωστε, ήταν και το νόημα της διήμερης διάσκεψης που συνδιοργάνωσε με τον επιστήθιο φίλο του, Ζόραν Ζάεφ, στέλνοντας από εκεί το δικό του μήνυμα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς για την ανάγκη να προκύψουν συνεργασίες κομμάτων και προσώπων.
Την ίδια ώρα, όμως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ξεκάθαρα η προσπάθεια της νέας ηγετικής ομάδας να αποδομήσει τελείως τον πρώην πρωθυπουργό και τον ρόλο που εντέλει μπορεί να διαδραματίσει στο προσκήνιο της πολιτικής...

Ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για στήριξη της κοινωνίας

Δέκα ημέρες μετά το ηχηρό, όπως αποδείχθηκε, μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση επιχειρεί χωρίς χρονοκαθυστέρηση, να μετουσιώσει σε εφαρμοσμένη πολιτική το σήμα των πολιτών. 
Έτσι, μετά την παράταση κατά έξι μήνες των μέτρων, που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το οικονομικό επιτελείο ήρθε να ανακοινώσει, με τη σειρά του, σειρά μέτρων προς την ίδια κατεύθυνση, φορολογώντας τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων για δεύτερη χρονιά και μονιμοποιώντας μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.
Χωρίς να έχει διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης την επιβολή Προσωρινής Συνεισφοράς Αλληλεγγύης 33% στις εταιρείες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023...

Πληθωρισμός: Η κυβέρνηση τα κατάφερε, όμως πρέπει να κάνει πολλά ακόμα

Η υποχώρηση του πληθωρισμού τον Μάιο στη χώρα μας ήταν σημαντική. Και έρχεται να πιστοποιήσει την τάση συνεχούς αποκλιμάκωσής του. 
Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε στο 2,3% το Μάιο, από 3,2% τον Απρίλιο
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός των τροφίμων μειώθηκε και αυτός τον Μάιο στο 3,1%, από 5,4% που βρισκόταν τον Απρίλιο.
Η κυβέρνηση υποδέχθηκε τις ανακοινώσεις των στατιστικών υπηρεσιών με ενθουσιασμό και ανακούφιση. Με ενθουσιασμό διότι αποδεικνύεται ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν έφεραν θετικά αποτελέσματα, οδηγώντας την Ελλάδα στον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης. Και με ανακούφιση καθώς το πρόβλημα της ακρίβειας, διότι έτσι αντιλαμβάνεται ο πολίτης την έννοια του πληθωρισμού, είχε παίξει πρωτεύοντα αρνητικό ρόλο στις επιλογές των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές...

Οι στρατηγοί της στρατιάς των… νεκρών

Στον «Στρατηγό της στρατιάς των νεκρών» ο Ισμαήλ Κανταρέ εξιστορεί την παραμονή στην Αλβανία δύο Ιταλών, ενός στρατιωτικού κι ενός ιερέα, που πηγαίνουν 15 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου για να βρουν και να ξεθάψουν τα οστά των σκοτωμένων Ιταλών στρατιωτών.
Κάτι τέτοιο θυμίζει η κατάσταση στην κεντροαριστερά
Όμως δεν έχει δίκιο η Ντόρα Μπακογιάννη που δηλώνει ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ της θυμίζει δελφινάριο. Ούτε ο Πρωθυπουργός που προέβη σε αντιδεοντολογικό φάουλ, κάνοντας χιουμοριστικό παραλληλισμό  με τους μνηστήρες της Πηνελόπης. Δεν τον αφορά.
Οι μνηστήρες βρίσκονται και πέραν του ΠΑΣΟΚ. Όχι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο φαντασιακό κατασκεύασμα της «Ενωμένης Κεντροαριστεράς». Ένα κατασκεύασμα που δεν στηρίζεται πουθενά, και  με πρώτιστο μνηστήρα τον Αλέξη Τσίπρα...

Εμφύλιος Τσίπρα - Κασσελάκη με το «manual» της Αριστεράς και της… διάσπασης

Όσα εκπέμπονται από την ηγετική ομάδα Κασσελάκη και όσα επιστρέφονται ως μηνύματα από στελέχη, που βρίσκονταν στην εμπροσθοφυλακή του Αλ. Τσίπρα –κυρίως στα χρόνια μετά την ήττα του 2019– υποδηλώνουν ότι ξεκίνησε επισήμως ο εμφύλιος των δυο.
Η «αιματοχυσία» που ξεκίνησε από τον Γιώργο Τσίπρα και Θαν. Θεοχαρόπουλο, υπό το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης και του συμμαζέματος του κόμματος, θα συνεχιστεί μέχρι ο Στ. Κασσελάκης να θεωρήσει ότι ελέγχει απολύτως το κόμμα και έχει απαλλαγεί από όσους θεωρεί πως ενεργούν ή πρόκειται να ενεργήσουν ως Δούρειοι Ίπποι του...

Μπρος πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ: Η... «καλοδεχούμενη» πρόταση Χατζηδάκη απορρίπτεται

Αρχικά νόμιζα ότι «γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος» και ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε να συζητηθούν οι προτάσεις του», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
Μία «κωλοτούμπα» έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρνητική ήταν τελικά η απάντηση της Κουμουνδούρου στην πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός των Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, για τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή των προτάσεων του, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους...

GPO: Ανεβασμένη η ΝΔ - Εκπλήξεις στην Κεντροαριστερά με Τσίπρα… αρχηγό

Τι δείχνει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς γενικότερα 
- Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά γενικώς, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ειδικώς
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης. Η έρευνα της GPO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταγράφει τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων.
Όπως είναι προφανές, έντεκα ημέρες μετά τις εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων δεν εμφανίζουν...

Μητσοτάκης: Δεν είναι δυνατόν ίδια προϊόντα να πωλούνται σε διαφορετικές τιμές σε μια ενιαία αγορά ζημιώνοντας τους καταναλωτές

Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, της Ενιαίας Αγοράς και της ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής, με έμφαση στην άμυνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν.
Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ενιαία Αγορά δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους καταναλωτές, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να λειτουργεί με περισσότερο ανταγωνισμό και διαφάνεια υπέρ των καταναλωτών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε με έμφαση ότι σε μια ενιαία αγορά δεν είναι αποδεκτή η πρακτική να πωλούνται σε διαφορετικές τιμές παρεμφερή ή ίδια προϊόντα, ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς, ζημιώνοντας τους καταναλωτές...

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Προαναγγέλλει υποψηφιότητα ο δήμαρχος Αθηναίων - Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ: Βολές Δούκα, Γιαννακοπούλου και Σκανδαλίδη κατά Ανδρουλάκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, με τη βουλευτή του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου να χαρακτηρίζει «αντιθεσμική και τοξική» την απειλή διαγραφής όσων διαφωνούν μαζί του που εξαπέλυσε ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σκανδαλίδη να τον καλεί να κάνει τώρα εκλογές ηγεσίας, εάν δεν μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία του κόμματος και τον Χάρη Δούκα να του διαμηνύει «δεν υποχωρώ, δεν κάνω πίσω».
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Νάντια Γιαννακοπούλου, όσο και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχουν προτείνει εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας μέχρι το τέλος του έτους, - συντασσόμενα μαζί τους και άλλα στελέχη - με την πρώτη να επανέρχεται κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να του διαμηνύει πως «πρόεδρε, επειδή είπες ότι δεν θα δεχτείς τοξικό λόγο, θέλω ευθέως να σου πω, ότι η δική σου συμπεριφορά στην συνέντευξη με ευθεία επίθεση κατά πάντων ήταν και αντιθεσμική και τοξική»...

Ανεβάζει «στροφές» η κυβέρνηση με στόχο ακρίβεια και βελτίωση καθημερινότητας

Χωρίς περίοδο χάριτος και χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου, το νέο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, έχει ήδη περάσει στη φάση της προώθησης των νέων πολιτικών, που θα αφήσουν ευκρινές αποτύπωμα στην αντιμετώπιση των ανοιχτών θεμάτων, που κόστισαν στην κυβέρνηση την απώλεια δυνάμεων στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. 
Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τις συσκέψεις και επισκέψεις στα υπουργεία, που βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή, σε αυτή τη νέα φάση της κυβέρνησης.
Με την ακρίβεια να συνεχίζει να αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα», ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες, με αιχμή τα...

Κεντροαριστερά. Πολύς θόρυβος για το… τίποτα

Η κεντροαριστερά παράγει πολύ θόρυβο για το δέμας της. Και το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του πολλή δημοσιότητα, για το εκλογικό του ύψος.
Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σέρνεται και υποχωρεί λόγω της ελαφρούτσικης α-πολιτικότητας Κασσελάκη, οι προβολείς της δημοσιότητας και τα περισπούδαστα άρθρα δημοσιολόγων, ο χώρος των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και των sites, δίνουν χώρο στο ΠΑΣΟΚ.
Το ανυψώνουν ως ακρογωνιαίο λίθο της κεντροαριστεράς. Δεν το αντιμετωπίζουν όμως ως αυτόνομη πολιτική οντότητα άξια προσοχής, αλλά ως ένα αναγκαίο κομμάτι του παζλ που θα συνθέσει το μωσαϊκό της μεγάλης κεντροαριστεράς.
Γι΄ αυτό και είναι «συμβουλευτικοί» ως προς αυτό. Γι’ αυτό και νεκρανασταίνουν το προ πεντηκονταετίας Επινέ . Γι’ αυτό και «λιγώνονται» με το νέο λαϊκό μέτωπο της Γαλλίας, το οποίο παρουσιάζουν ως παράδειγμα μεταφοράς του εν Ελλάδι.
Αλλά στη Γαλλία το μέτωπο συγκροτήθηκε για να αντιπαραταχθεί στην Ακροδεξιά. Και όποιος πει ότι μια κυβέρνηση που έχασε ψήφους - και- για τον γάμο των ομοφύλων δεν μπορεί να είναι τόσο ακροδεξιά...

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Δεν έχω άλλη λύση…

Για κάντε έναν κόπο να μπείτε στη θέση ενός συνέλληνα που το 2019 και το 2023 ψήφισε ΝΔ, αλλά στις Ευρωεκλογές συνειδητά δεν πήγε στην κάλπη. 
Που είπε «μωρέ θα του δώσω εγώ ένα μήνυμα του Κυριάκου, να το θυμάται για καιρό»
Που το βράδυ των εκλογών ευχαριστήθηκε με το 28,5%. 
Που βλέποντας τη μαυρίλα των νεοδημοκρατών στα τηλεοπτικά στούντιο, είπε «για να δούμε τώρα, θα συνέλθουν οι κυβερνητικοί, θα ξεκαβαλήσουν απ’ το καλάμι, θα αφήσουν τα κορδώματα και τις σιγουριές; Θ’ ασχοληθούν επιτέλους με τα πρακτικά μου προβλήματα;».
Τι άραγε βλέπει σήμερα αυτός ο άνθρωπος; ...

Live οι εξελίξεις... Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της Βάρης - Κορωπίου: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με διάσπαρτες εστίες (vid)

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την περιοχή Λαμπρικά και Κίτσι όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια και βιομηχανίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εικόνα είναι καλύτερη στο μέτωπο, με πολλές μικρότερες εστίες...

Πώς η αγωνία για τη συγκρότηση του αντι-μητσοτακικού μπλοκ οδηγεί σε «θανατηφόρες» πολιτικές... καραμπόλες

Στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η... επιθεώρηση ή κατ΄ άλλους... τραγωδία, καθώς η αναζήτηση του αντι-μητσοτακικού δέους, εξελίσσεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση που εν τέλει ωφελεί τον ίδιο τον Μητσοτάκη!
Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης στα πιο... τρελά του όνειρα, περιμένει μια κοινή κάλπη με το ΠΑΣΟΚ για να γίνει ο... ηγέτης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και από... Μπελογιάννης να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου! Το... παλικάρι είναι αποφασισμένο να αναμετρηθεί ακόμη και με τον Τσίπρα, για να του δείξει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!
Βέβαια, αυτά τα... ανέκδοτα δεν τα συζητάει ούτε καν ως... ανέκδοτα ο Ανδρουλάκης, αλλά ούτε και οι επίδοξοι διάδοχοι του
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας είναι... φτιαγμένος για να πάρει το κόμμα από τον Ανδρουλάκη, ποντάροντας στο σενάριο ότι όλο το αντι-ανδρουλακικό μπλοκ θα τον στηρίξει εάν πάει στον δεύτερο γύρο. Τώρα, τι... ψάρια μπορεί να πιάσει ένας άγνωστος που έγινε γνωστός από το ντιμπέιτ με τον Κώστα Μπακογιάννη, νομίζοντας ότι έβγαλε η μύγα... γλώσσα και συννέφιασε η... Όσσα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Ο καθένας δικαιούται δια να ονειρεύεται...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (19-06-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Οι «παγίδες» για νέα θητεία Φον ντερ Λάιεν και ο ρόλος Μητσοτάκη

Κατά τη σχεδόν πάγια ευρωπαϊκή τακτική, οι διαβουλεύσεις για τα πρόσωπα, που θα επιλεγούν να στελεχώσουν την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη πενταετία, αποδείχθηκαν πιο περίπλοκες απ’ ότι αρχικά οι πρωταγωνιστές τους είχαν αφήσει να διαφανεί. 
Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να συμφωνούν στα πρόσωπα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως επιλογή του ΕΛΚ, του Αντόνιο Κόστα για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως επιλογή των Σοσιαλιστών και για την Κάγια Κάλας στη θέση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ως επιλογή των Φιλελευθέρων.
Η εμπλοκή, ωστόσο, στις συνομιλίες εντοπίζεται στη διάρκεια της θητείας Κόστα, αν...

Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί…

Δύο δημοσκοπήσεις στο ίδιο χρονικό διάστημα και με παραπλήσια ευρήματα, έχουν το στοιχείο της εγκυρότητας
Αντικείμενό τους η ενδεχόμενη συνεργασία των κομμάτων της κεντροαριστεράς.
Η Opinion Poll ρώτησε εάν θα ήταν θετική εξέλιξη η συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) και θα την καθιστούσαν υπολογίσιμο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η απάντηση: Το 79,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 73,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο δρόμος για την επιστροφή του δικομματισμού περνάει μέσα από τη συγκρότηση ενός κεντροαριστερού πόλου. Σε αυτό συμφωνεί και το 38,6% των νεοδημοκρατών! ...

Θυσιάζουν έναν αρχηγό το έτος, στο «βωμό» του Μητσοτάκη

Η καφενειακή εγχώρια αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, μετρήθηκε και ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση, μάλιστα υπό δύο εντελώς διαφορετικούς αρχηγούς, και κρίνεται ακατάλληλη να επανέλθει έστω σε τροχιά κυβερνητικής εξουσίας.
Το ποσοστό του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος δήλωνε με τρομερή έπαρση πως το βράδυ των εκλογών θα άφηνε έκθαμβο το πανελλήνιο, άνοιξε την πόρτα του εσωκομματικού φρενοκομείου της Κουμουνδούρου. Ο νυν αρχηγός ανησυχεί ότι ο πρώην αρχηγός απεργάζεται σχέδια σε βάρος του, και ο πρώην αρχηγός κάνει ότι είναι αναγκαίο ώστε να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι είναι σύμφωνος - αν δεν πρωταγωνιστεί στις κινήσεις, πρωτοβουλίες και ζυμώσεις που αμφισβητούν τη δυνατότητα του κυρίου Κασσελάκη - να ηγηθεί επί μακρόν του κόμματος. Καθώς φαίνεται ότι δεν στέργει στο… οραματικό σχέδιο για τη δημιουργία μιας ευρύτερης παράταξης με αρχηγό το Χάρη Δούκα υπό τις ευλογίες των Αλ. Τσίπρα και Γ. Παπανδρέου...

Προσλήψεις-εξπρές στο Δημόσιο: Παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό το σχέδιο για απλοποίηση των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ

Σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Ακόμα, συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet...

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μικρά ψάρια: Φάτε τα με το κόκαλο, χωρίς δεύτερη σκέψη! Κερδίστε υγεία και μακροζωία

Φάτε τα με το κόκαλο! 
Ο λόγος για τα μικρά ψάρια που αποδεικνύονται ακόμη πιο ωφέλιμα για την υγεία μας όταν καταναλώνονται με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη
Κάποιοι τα λατρεύουν, άλλοι θα προτιμούσαν να μη τα τρώνε ποτέ. Ένα είναι το σίγουρο:
Τα ψάρια είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, ικανή να προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι. Μια νέα μελέτη φέρνει, ειδικότερα, στο φως τα πιθανά οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης μικρών ψαριών και μάλιστα ολόκληρων. Ειδικότερα, η ιαπωνική έκθεση, που δημοσιεύεται στο Public Health Nutrition, υποστηρίζει ότι αυτή η διατροφική πρακτική μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια και από καρκίνο...

Politico: Η Λεπέν γυρίζει την πλάτη στη Ρωσία και αφήνει την αντι-ΝΑΤΟϊκή ρητορεία

Οι επικείμενες εκλογές στη Γαλλία έκαναν την Μαρίν Λεπέν να βάλει «νερό στο κρασί της» αναφορικά με κάποιες από τις αντιδυτικές και αντισυστημικές θέσεις που εκφράζει το κόμμα της, η «Εθνική Συσπείρωση».
Σύμφωνα με το Politico, το ακροδεξιό κόμμα, χωρίς να το διαφημίσει, αφαίρεσε από το πρόγραμμά του θέσεις που αφορούσαν την εμβάθυνση των διπλωματικών δεσμών με τη Ρωσία, τη διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία αλλά και την έξοδο από τη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ.
Η «Εθνική Συσπείρωση» επιδιώκει να ενισχύσει την αξιοπιστία του στην παγκόσμια σκηνή πριν οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico.
Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της Λεπέν υποστήριζε την απομάκρυνση από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι...

Στα χαρακώματα η Κεντροαριστερά: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές, η απάντηση Δούκα και η «σφήνα» Κασσελάκη

Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει πλέον διάπλατα στην Κεντροαριστερά, στον απόηχο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε παρών στις εξελίξεις, προειδοποιώντας με διαγραφές όσους βγαίνουν με διχαστικό λόγο, ενώ ο Χάρης Δούκας απάντησε λέγοντας ότι «οι απειλές του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν την πολιτική αδυναμία του». Και μέσα σε όλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει πως θα είναι «υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν θέσει υποψηφιότητα ο Τσίπρας».
Οι πολιτικές ζυμώσεις στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο είναι πλέον κάτι παραπάνω από έντονες, καθώς μετά το «θερμό» Σαββατοκύριακο που δημιούργησε η συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στην «Καθημερινή», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σήκωσε το γάντι τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι δεν δεχτεί «ρεσάλτα και τυχοδιωκτισμούς»...

«Στοίχημα» σε δύο ταμπλό

Με το βλέμμα στραμμένο σε δύο «πεδία δράσης» κινείται τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την ώρα, που εντός συνόρων η κυβέρνηση υπό το νέο της σχήμα, επιχειρούσε να περάσει στην επόμενη ημέρα, ο πρωθυπουργός αναλάμβανε στις Βρυξέλλες κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση για τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα, μαζί με τον Πολωνό ομόλογο του Ντόναλντ Τουσκ, έχοντας λάβει εντολή από τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συνεδρίασε πριν από το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να διαπραγματευτούν εκ μέρους τους. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ, άλλωστε, ήταν οι δύο ηγέτες που στήριξαν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την προεδρία της Κομισιόν...

Μικροί αρχηγοί… βρυχώνται στην κεντροαριστερά

Με μαραμένα τα φτερά και με φόβητρο τις διαγραφές, βγήκαν στα κανάλια οι δυο αρχηγοί της καθηλωμένης κεντροαριστεράς - εάν βεβαίως υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κεντροαριστερά, επειδή έτσι ισχυρίζεται ως λύση ανάγκης, μέσα στην απόγνωση της πενίας των ποσοστών που κατέγραψαν οι ευρωεκλογές.
Μια εβδομάδα πριν από τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Στέφανος, απηνής διώκτης και τροπαιοφόρος εξολοθρευτής του Μητσοτάκη («Σαούλ τι με διώκεις;»), έλαβε την χάρη της επιφοίτησής του και έστρεψε οφθαλμόν ελπίδας στον Ανδρουλάκη.
Αναγνώρισε την ηγεμονική θέση του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα, και ζήτησε συνεργασία για να καλύψει την ανυπαρξία του. Διά του ΠΑΣΟΚ δηλαδή να αναδειχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ συν-ηγεμονεύουσα δύναμη στον αρθρωμένο κοινωνικό χώρο…(ο λαός έχει μια έκφραση γι’ αυτό: Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα)…

Ο Κασσελάκης προκαλεί ευθέως τον Τσίπρα και εμμέσως τον Δούκα

Τα στιγμιότυπα όσων συνέβησαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις μέσα σε ένα 24ωρο, με πρωταγωνιστές τον νυν και τον πρώην πρόεδρο, κορυφαία στελέχη αλλά και πρόσωπα που βρέθηκαν ως επισκέπτες και δορυφόροι στο ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν σκηνές των Monty Python.
Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας γιόρταζε στο Ωδείο Αθηνών, τη νέα φάση της πολιτικής του ζωής με μια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν, από Γ. Παπανδρέου, Ν. Κοτζιά, σύσσωμη την ηγετική ομάδα της Νέας Αριστεράς, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Κόκκαλης μέχρι και ο Φ. Κουβέλης, ο Στέφανος Κασσελάκης με ασίστ πάσα του Νίκου Παππά του κήρυξε κανονικά, τον πόλεμο. 
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, η οποία εντελώς τυχαία «συνέπεσε» χρονικά με το πάνελ Τσίπρα - Ζάεφ, ρωτήθηκε για την πρόταση του Νίκου Παππά, δηλαδή για «ένωση κατά το νόμο» του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό που θα εκλεγεί από τη βάση...

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα – Πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Την παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας, Γεωργία Αδειλίνη με κοινή ανακοίνωση τους κάνουν γνωστό ότι «διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».
Ο 52χρονος δικηγόρος, περίπου στις 12 το μεσημέρι, μετά την απολογία του για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του επίσης δικηγόρου με ομόφωνη γνώμη της 18ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικός όρους...

Βρυξέλλες: Σκληρό παζάρι για τα αξιώματα - Ποια χαρτοφυλάκια διεκδικεί η Ελλάδα

Περίπου στις 21:30 ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των τριών ισχυρών κομμάτων της ΕΕ, με το ΕΛΚ να εκπροσωπείται από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ, τους Σοσιαλδημοκράτες από τους Ολαφ Σολτς και Πέδρο Σάντσεθ, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν λίγο μετά και οι Μακρόν και Ρούτε για τους Φιλελεύθερους.
Οι συζητήσεις για τα υψηλότερα αξιώματα στην ΕΕ κράτησαν περισσότερη ώρα απ’ ότι αναμενόταν και έτσι η κουβέντα συνεχίστηκε μαζί με όλους τους ηγέτες στο δείπνο της Ατυπης Συνόδου, το οποίο ξεκίνησε μετά τις 22:15, σχεδόν τρεις ώρες μετά την αρχική προγραμματισμένη ώρα.
Ενα δείπνο που εκτός από τα… παζάρια για τις θέσεις στα ευρωπαϊκά αξιώματα, είχε και ένα...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Κανένα κόμμα της κεντροαριστεράς χωρίς αλλαγές δεν μπορεί να νικήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Το 72% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι κανένα κόμμα της κεντροαριστεράς από μόνο του χωρίς αλλαγές και με την τωρινή ηγεσία, δεν μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη»
Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται στα κόμματα και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.
Το παραπάνω ποσοστό –72%– είναι πάρα πολύ σημαντικό, τόνισε ο Ζαχ. Ζούπης, πόσω μάλλον όταν «το βρίσκουμε σε μια στιγμή που πληγώθηκε η κυβέρνηση, έφτασε δηλαδή στο 28% και παρόλα αυτά διατήρησε double score από το ΣΥΡΙΖΑ και το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που δεν φτάνει ακριβώς το ποσοστό της...

O Τσίπρας, ο Δούκας και οι «άλλοι»

Μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Αλέξη Τσίπρα, εκείνος που μπορεί πραγματικά να ηγηθεί ενός αντιμητσοτακικού μετώπου είναι ο Χάρης Δούκας. 
Μεταξύ του Χάρη Δούκα και κάποιου τρίτου, είναι πιθανό να προκριθεί ο «τρίτος».
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο συνταξιούχος, πλέον, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πιθανότητες να είναι ο επικεφαλής ενός ενιαίου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν θα τον αποδεχτούν στο ΠΑΣΟΚ. Ένα νέο κόμμα χρειάζεται νέο όνομα και νέο πρόσωπο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «όραμα» της ενιαίας έκφρασης της κεντροαριστεράς δεν είναι κάτι καινούργιο. Έπεσε ως ιδέα αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν είχε προηγηθεί η τοξικότητα του 2010 – 2015, τότε θα μπορούσε και να είχε γίνει πραγματικότητα...

Το Ίδρυμα Αλέξη Τσίπρα γεννά θλιβερές μνήμες

Παρακολουθώντας ένα στέλεχος από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, να περιγράφει τους στόχους του νεοϊδρυθέντος Ιδρύματος, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην.
 
Οι στόχοι είναι η «ειρήνη, η δικαιοσύνη και η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της επεξεργασίας πολιτικών σε αυτούς τους τομείς με ιδέες, προτάσεις και κυρίως συγκλίσεις που μπορεί να γίνουν και σε ευρύτερο δημοκρατικό επίπεδο και ειδικότερα για τις προοδευτικές δυνάμεις»
Λόγια μεγάλα, πλούσια και όμορφα, με μηδενική ουσία και αόριστο περιεχόμενο...

Ο Λάκης Γαβαλάς αποδείχτηκε περισσότερο άντρας από πολλούς άλλους

Σε δηλώσεις σχετικά με την περιουσία του στην Μύκονο προχώρησε ο γνωστός σχεδιαστής και προκάλεσε με τα όσα είπε, καθώς αναφέρθηκε και στην πώληση της βίλας του.
Άλλαξε χέρια πρόσφατα η «διάσημη» βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο. 
Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ξεκίνησε στις 10 το πρωί με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.582.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τιμή κατακύρωσης στα 1.910.000 ευρώ...

«Αρχηγούς» έχει η Κεντροαριστερά. Αξιόπιστες πολιτικές έχει;

Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα της ευρωκάλπης και το μετέτρεψε σε ανασχηματισμό ανακατεύοντας ξανά το ρόστερ της τελευταίας πενταετίας. Μπορεί οι απώλειές της Νέας Δημοκρατίας να ήταν μεγαλύτερες από εκείνες όλων των άλλων κομμάτων μαζί αλλά το 41% της εθνικής κάλπης της έδωσε την πολυτέλεια να τις υποστεί σχετικά ανώδυνα.
Πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος των πρώην ψηφοφόρων της προτίμησε να εκφράσει τη δυσανασχέτηση του απέχοντας και όχι επιλέγοντας κάποιον άλλο συνδυασμό
Με τη φράση «Πιο γρήγορα, με λιγότερα λάθη και χωρίς καθυστερήσεις» ο πρωθυπουργός έσπευσε να κλείσει το θέμα.
Το γεγονός ότι αυτοί που πήγαν τελικά να ψηφίσουν στήριξαν κυρίως τις ευρισκόμενες στα δεξιά...

Ο Χάρης Δούκας και οι εμβρυουλκοί του

Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο, και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη να αναρριχηθεί έστω σε μία δεύτερη «τιμητική» θέση, πυροδότησαν μία μάλλον ανούσια αλλά μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη συζήτηση, περί της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου που θα δώσει τη δυνατότητα στους χαμένους των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών να επανέλθουν στο προσκήνιο.
Ο άνθρωπος στο μυαλό του οποίου, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, κλωθογυρίζει αυτή η ιδέα είναι ο Αλέξης Τσίπρας - ιδέα που κατέστη σχεδόν εμμονική μετά την εκλογική συντριβή του 2023. Ο Τσίπρας, έχοντας διαγνώσει - ορθά - πως το πολιτικό όχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αδειανό πουκάμισο...

Θα αναγνωστούν τα μηνύματα των εκλογών;

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ευρωεκλογών, θα ήταν πιο διαφωτιστικό να συγκρίνουμε τους απόλυτους αριθμούς ψήφων μεταξύ των δυο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. 
Στη συνέχεια να υπολογίσουμε τα ποσοστά απωλειών ψήφων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023. 
Με τον τρόπο αυτό βλέπουμε τις μεταβολές χωρίς να επηρεαζόμαστε από το 59% της αποχής...

Ο Αλέξης υπενθυμίζει και τιμά τη νίκη των Σκοπίων στις Πρέσπες!

Βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία ο Αλέξης να γιορτάσει τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Σήμερα και αύριο το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ιδρυμα Ζόραν Ζάεφ» συνδιοργανώνουν διεθνή διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Τα πάνελ της συζήτησης θα αφορούν τα Βαλκάνια, τις περιφερειακές εξελίξεις, τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης, την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα κλπ.
Και για να ολοκληρωθεί η ιστορική πειρατεία των Σκοπίων έναντι της ιστορίας, με εργαλείο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η εκδήλωση ντύνεται με ωραία λόγια:...

Η νέα κατάσταση με τη Β. Μακεδονία και τα «σπασμένα» των Πρεσπών

Μια διεθνής συμφωνία κρίνεται, όχι μόνο την ημέρα της υπογραφής της, με την ευδαιμονία και ανακούφιση που σκορπίζει, αλλά από τη διάρκειά της, τη σαφήνειά της και κυρίως τη «οχύρωσή» της απέναντι σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς παράγοντες, ώστε να εξασφαλίζεται η ανθεκτικότητά της.
Η Συμφωνία των Πρεσπών από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι είχε σοβαρές δομικές αδυναμίες. Πιθανόν, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι δυο πολιτικοί που πήραν το βάρος της υπογραφής της ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς, σε μια Συμφωνία πρέπει να κερδίζουν όλοι και είναι προφανές ότι η αγωνία που είχε τότε η Αθήνα, ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα...

Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν στην Ελβετία ότι ο «διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη» και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή.
Η πλειονότητα των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του Μπούργκενστοκ υποστήριξε την τελική διακήρυξη, στην οποία διατυπώνεται επίσης έκκληση για την επιστροφή χιλιάδων παιδιών της Ουκρανίας που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και για μια πλήρη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.
Όμως ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα εκπροσωπήθηκαν και το ανακοινωθέν δεν υποστηρίχθηκε από χώρες όπως η Ινδία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Μοναδικός οδικός χάρτης για βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία το Διεθνές Δίκαιο (vid)

Το πόσο εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι όλες οι χώρες οι οποίες συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στη Χάρτα του ΟΗΕ, «στην ανάγκη οι διαφορές να λύνονται με επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, στο αναφαίρετο δικαίωμα το οποίο έχει κάθε χώρα στην εδαφική κυριαρχία και στην καταδίκη της αλλαγής των συνόρων με τη βία»
υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας των εργασιών στην Ελβετία.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε καταρχάς, πως «μόνο και μόνο το γεγονός ότι αυτή η σύνοδος έλαβε χώρα με σχεδόν 100 χώρες να συμμετέχουν, συναντά μια σημαντική παγκόσμια επιβεβαίωση της ανάγκης να επιτευχθεί επιτέλους μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη αε αυτόν τον πόλεμο. Βρέθηκαν εδώ στην Ελβετία χώρες όχι μόνο από...

Με τον νόμο Φλωρίδη συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία

Η ειδική διάταξη προβλέπει ακαταδίωκτο σε επαγγελματίες υγείας που προχωρούν στην καταγγελία αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας 
- Πώς σχολίαζαν τις αλλαγές γνωστοί ποινικολόγοι, όπως ο κ. Απόστολος Λύτρας
Με την εφαρμογή ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία γνωστός δικηγόρος που έσπευσε στα επείγοντα μαζί με τη σύζυγό του που έφερε τραύματα οφειλόμενα κατά δήλωσή της σε «οικιακό ατύχημα» (πτώση από σκάλα)...

«Παγίδα» Δούκα στον Ανδρουλάκη

Η προαναγγελία για τη «σφήνα» του Χάρη Δούκα στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έγινε με ανορθόδοξο τρόπο, αμέσως μόλις τα άλλα στελέχη όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, οι Π. Γερουλάνος, Νίκος Παπανδρέου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πέταξαν το γάντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Οι διαρροές από το Δημαρχείο της Κοτζιά, ανέφεραν ότι ο κ. Δούκας θα ανοίξει άμεσα τα χαρτιά του σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη Εφημερίδα. Έτσι η «Καθημερινή της Κυριακής» φιλοξενεί τη συνέντευξη, με την οποία γίνεται επισήμως το προαναγγελθέν εδώ και μήνες λανσάρισμα του Χάρη Δούκα ως «ηγέτη» που θα ενώσει την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Εμφανίζονται οι υποστηρικτές του, να αιτιολογούν την άποψή τους με τη φράση «τον ψηφίζουν οι αριστεροί και δεν τον φοβούνται οι δεξιοί»...