με ευρεία χρήση σε πολλές κουζίνες παρότι το έχουμε συνδέσει με την Ινδία στην οποία πρωταγωνιστεί.
Τα μπαχαρικά είναι μια οικογένεια τροφίμων που δίνει χρώμα, άρωμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά στα πιάτα μας. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το κάρυ.
Τι το ιδιαίτερο έχει συγκριτικά με τα άλλα μπαχαρικά;
Τι ακριβώς είναι το κάρυ
Το κάρυ δεν προέρχεται από την αποξήρανση ενός μεμονωμένου φυτού, αλλά από μείγμα διαφορετικών μυρωδάτων μπαχαρικών όπως είναι το κόλιανδρο, ο κουρκουμάς, το τζίντζερ , το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, η κόκκινη πιπεριά και το κύμινο.
Ποιες όμως είναι οι ιδιότητες του κάρυ και πώς βελτιώνει την υγεία μας;
Καταρχάς, το κάρυ αυξάνει την διατροφική αξία της τροφής μας, αφού συγκεντρώνει ιδιότητες από όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του...