Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επιμένει ο Χρυσοχοίδης με νέες δηλώσεις

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να ηγείται της παράταξης» δηλώνει στο Real.gr ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και καλεί όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης να λάβουν θέση επί του θέματος.
«Η πορεία μας αυτή δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς τραύματα, όταν υπάρχουν χαίνουσες πληγές στον ελληνικό λαό» υπογραμμίζει και επισημαίνει:  
«Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα».
Με την παρέμβασή του χθες, μέσω του Μega, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο μόνος από τους «δελφίνους» που επισήμως έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, επιταχύνει τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και αναγκάζει τα ηγετικά στελέχη να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους.
Ήδη βουλευτές που έχουν αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο ετοιμάζουν νέες, πιο «καθαρές» παρεμβάσεις, με τις οποίες θα ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει τη διαδοχή του μέσα στο 2011...
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαψεύδει όλους εκείνους που τον ήθελαν, μέσω της υποψηφιότητάς του, να διεκδικεί την παπανδρεϊκή πλευρά του κόμματος, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δείχνει να έχει στο στόχαστρό του την αριστερή βάση του ΠΑΣΟΚ, που το τελευταίο διάστημα απομακρύνθηκε από αυτό.
Σε πολιτικό δε επίπεδο, είναι ο πρώτος «δελφίνος» που τραβά διαχωριστικές γραμμές με την διετία Παπανδρέου, την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» για τη χώρα και την παράταξη, επιδιώκοντας προφανώς να βγει μπροστά από τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι οποίοι έως τώρα έχουν αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Γιώργο Παπανδρέου.
Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, όμως, η κριτική αυτή αποτελεί και την «αχίλλειο πτέρνα» της νέας στρατηγικής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς ο ίδιος τα χρόνια αυτά ήταν κορυφαίος υπουργός, χωρίς μάλιστα εμφανείς διαφοροποιήσεις στην ακολουθούμενη πολιτική.
Πηγή real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: