Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Τα μοιραία λάθη Κασσελάκη στο «πόθεν έσχες» και πώς ο... Τσίπρας τον μπλέκει σε δικαστικές περιπέτειες

Χθες, σε... κόπια από το excel ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο αρχηγός Στέφανος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε την περιουσιακή του κατάσταση, που δεν αποτελεί πόθεν έσχες, κάνοντας τα πράγματα μάλλον πολύ χειρότερα γι αυτόν!

Ο Κασσελάκης βγήκε με ένα καλοσχεδιασμένο χαρτί όπου είχε διακριτικά... σπιτάκια, αυτοκινητάκια, τσουβαλάκια με δολάρια και διάφορες δημιουργίες γραφιστικού χαρακτήρα, για να ενημερώσει το πανελλήνιο ότι... έχυσε ιδρώτα για να φτιάξει αυτά που έφτιαξε!
Απ΄ ότι προκύπτει ο Στέφανος, σε ηλικία 2 ετών κληρονόμησε ένα σπίτι από τους γονείς του στις Σπέτσες, ενώ την ίδια στιγμή η οικογένεια του έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία, τους οποίους ο ίδιος αποδίδει σε... παραδικαστικό κύκλωμα! Φαίνεται ότι το παλικάρι στο... Αμέρικα, έφτιαξε μερικές εταιρείες με μερικές εκατοντάδες δολάρια, έχει καταθέσεις από δανεικά και με τα σπίτια που διαθέτει, σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να τα συντηρήσει.

Διάγει βίο πολυτελή, τον οποίο με βάση αυτά που αναφέρει στο... φέιγ βολάν, μάλλον θα είναι δύσκολο να συνεχίσει καθώς σε λίγο θα είναι υπερχρεωμένος. 
Το... παίζει λεφτάς, περνάει ζωή και... κότα, αλλά μάλλον επιδεικνύει έναν πλούτο, δυσανάλογα μικρότερο σε σχέση με την εικόνα που είχε δημιουργήσει. Το μεγάλο πολιτικό του λάθος είναι ότι ο εγωισμός του τον παρασύρει σε μια αλαζονική συμπεριφορά κακομαθημένου νεόπλουτου, την οποία αναγάγει σε πολιτική ενός κόμματος, που είναι -τουλάχιστον θεωρητικά- κατά της συσσώρευσης πλούτου!

Ο Κασσελάκης, υπό την πίεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε τα περιουσιακά του στοιχεία, χωρίς όμως αυτά να αποτελούν στοιχεία του πόθεν έσχες. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε το 2016, τον βάζει σε περιπέτειες. Θυμίζουμε ότι τότε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν ένα νόμο για το πόθεν έσχες για να στριμώξουν τον Μητσοτάκη και τη σύζυγο του Μαρέβα. Τελικώς, όχι μόνο δεν βρήκαν τίποτα στον Μητσοτάκη και τη σύζυγο του, αλλά τώρα, ο νόμος αυτός φέρνει αντιμέτωπο με ποινικές ευθύνες τον διάδοχο του Τσίπρα! Πώς τα καταφέρνουν έτσι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πάντα γυρίζουν εναντίον τους, αυτό είναι ένα θέμα που μόνο... ψυχίατροι μπορούν να τα λύσουν!

Ο Κασσελάκης έκανε το πρώτο λάθος να μην δημοσιοποιήσει μέσω αρχικής δήλωσης την περιουσιακή του κατάσταση στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι εντός 90 ημερών από την απόκτηση της ιδιότητες του υπόχρεου, αυτός οφείλει να προχωρήσει σε υποβολή αρχικής δήλωσης. 
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε κάτι τέτοιο, γιατί αν τον συνέφερε πολιτικά, θα είχε προχωρήσει στις σχετικές κινήσεις για το πόθεν έσχες μήνες νωρίτερα για να μην πούμε μερικές ημέρες μετά την ανάληψη της αρχηγίας. Προφανώς, έβλεπε ότι όλα αυτά που έχει κάνει στη ζωή του, μόνο αριστερό κόμμα δεν θυμίζουν. Ωστόσο, υπό την πίεση της κυβέρνησης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια κίνηση που έχει έντονα τα στοιχεία της γραφικότητας, της γελοιότητας και των... γραφιστικών σχεδιασμών!

Δεύτερον, δημοσιοποίησε την περιουσιακή του κατάσταση μέχρι το τέλος του 2023, χωρίς να περιλαμβάνεται η πολυτελής κατοικία που αγόρασε στο Κολωνάκι, αλλά για όλα τα υπόλοιπα που έχει αποκτήσει, παρέλειψε να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στον τρόπο απόκτησης του περιουσιακού στοιχείου. 
Δηλαδή, το τίμημα αγοράς, τους αριθμούς συμβολαίων μεταβίβασης, τις δηλώσεις έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων, τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κλπ. Η εκδοχή του ότι αναμένει τα στοιχεία από την Αμερικανική Φορολογική Αστυνομία (IRS) είναι τουλάχιστον κωμική, καθώς τα δάνεια, οι καταθέσεις, τα συμβόλαια και όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα, εκτός από τις αρμόδιες αρχές, βρίσκονται πρωτίστως στην οικία κάθε φορολογούμενου.

Το τρίτο λάθος του Κασσελάκη, που τιμωρείται με πολύ βαριά ποινή, σχετίζεται με την παγίδα που είχε στήσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη για εταιρεία στην αλλοδαπή.
 
Ο Κασσελάκης στις 31 Δεκεμβρίου 2023 κατείχε εταιρεία στην αλλοδαπή, ενώ έως τα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 90 ημερών από την εκλογή του, όφειλε να μην έχει τίποτα στο όνομα του σε αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το εξωτερικό! Όμως, το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ο... Osios Stefanos, μέσω της OSIOS LLC, στην οποία συμμετείχε με εισφερόμενο ποσό 500.000 ευρώ, δάνεισε τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν δώρα στους εργαζομένους!!! Δηλαδή, μια εταιρεία, η οποία έπρεπε να είχε μεταβιβαστεί ή να κλείσει στα μέσα Δεκεμβρίου, βρέθηκε να δανείζει κόμμα (και μάλιστα αριστερό!) την τελευταία ημέρα του προηγούμενου έτους!

Με βάση τα όσα έχουν συμβεί στην υπόθεση Κασσελάκη, η δικαιοσύνη είναι... καταδικασμένη να πράξει ό,τι θα έπραττε στην περίπτωση κάθε άλλου υπόχρεου (βουλευτή, δημοσίου υπαλλήλου, δημοσιογράφου κλπ.), δηλαδή να καλέσει για απολογία τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και να του απαγγελθούν κατηγορίες, με βάση τον νόμο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2016! 
Οι... τρελίτσες του Στέφανου δεν αποτελούν την κατάλληλη επιλογή, γιατί είναι τόσο εκτεθειμένος που το πόθεν έσχες του αποτελεί πλέον... σουρωτήρι με πολλές... τρύπες που μπάζουν! Κανείς δεν αμφισβητεί την περιουσία του, μέχρι να αποδείξει τον τρόπο απόκτησης. Κυρίως δε καλείται να πείσει την κοινή γνώμη, αν ταιριάζει σε έναν Αριστερό ένα στάτους ζωής με υπερπολυτελή ακίνητα, εταιρείες και σούπερ αυτοκίνητα!

Το οικονομικό προφίλ του Κασσελάκη είναι ξεκάθαρο. Άνοιγε εταιρείες στις ΗΠΑ με το γράμμα του νόμου, έχει δανειστεί μερικά εκατομμύρια με το γράμμα του νόμου, έχει κάνει αγορές όπου... αναμένουμε να εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου! Ο ίδιος έχει αυτο-συστηθεί ως ένας άνθρωπος που... ίδρωσε και έχει "καθαρά χέρια". Ο άνθρωπος ασχολείται με το εύκολο χρήμα, το οποίο αποτελεί μια μορφής... δουλειάς, αλλά απέχει από το "δούλεμα" περί σκληρής εργασίας σε συνθήκες... γαλέρας ή έλλειψης ύπνου και με τα χέρια λερωμένα από... μουτζούρα! Τα ζητήματα που τίθενται για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών, αλλά και να μας... πείσει για το πώς μπορεί να... σώσει τη χώρα υποσχόμενος "λαγούς με πετραχήλια", ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει... πάμπλουτος, αλλά με δανεικά!

Ο υπερ-δανεισμός είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την Αριστερά, όμως, ο πολυτελής βίος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθει και δεν ταιριάζει σε Αριστερό! 
Από δω και πέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, γιατί το ζήτημα δεν είναι να "πουλάς τρέλα" και να κάνεις σόου στο ΤikTok, ομνύοντας στη νομιμότητα και ρίχνοντας λάσπη στους άλλους! 
Το... ηθικό δίδαγμα από την υπόθεση "Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη" είναι ότι όταν είσαι... σουρωτήρι, τότε δεν πρέπει να κουνάς το... δάκτυλο στους άλλους, γιατί μπορεί να φας τέτοιο... σκίσιμο που θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει!

Λουκάς Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: