Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Αλληλοσπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ στα αλώνια των εξωχώριων εταιρειών Κασσελάκη

Στην κινούμενη άμμο που δημιούργησαν οι μισές αλήθειες και τα ακέραια ψέματα που έχουν λεχθεί από την πρώτη εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή και αφορούν στην οικονομική και περιουσιακή του κατάσταση, βυθίζεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συμπαρασύροντας μαζί του και το κόμμα.
Στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, παραμένουν εξαφανισμένοι, σε απόσταση ασφαλείας από τον πρόεδρο, τον προσωπικό στρατό του και τις τυφλές επιθέσεις αντιπερισπασμού. Οι οποίες οδηγούν βαθύτερα στην άμμο.
Φαινομενικά, το σύστημα Κασσελάκη χτυπάει τον πρωθυπουργό για το δικό του Πόθεν Έσχες αλλά στην πραγματικότητα πυροβολεί τον Αλέξη Τσίπρα, και την προοπτική να επανέλθει, εφόσον ο... Στ. Κασσελάκης «αυτοαναφλεγεί» όπως εύστοχα ανέφερε ο Στάθης Καλύβας σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Ο Θανάσης Οικονόμου δεν ανασκευάζει τα υπονοούμενα περί συναλλαγής αναφορικά με τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του κυρίου Μητσοτάκη επί πρωθυπουργίας Τσίπρα και με πρόεδρο της Βουλής τον Νίκο Βούτση.
Επιμένει ότι πρόκειται περί γεγονότων αν και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, είχε άμεσα σπεύσει να δηλώσει ότι κανείς δεν εγείρει ζήτημα για τον έλεγχο των προηγούμενων δηλώσεων Πόθεν Έσχες του κυρίου Μητσοτάκη.
Πλην όμως, στο πλευρό του Θανάση Οικονόμου στέκεται επιδεικτικά και δημόσια ο Παύλος Πολάκης συνυπογράφοντας επί της ουσίας την επίθεση στον Τσίπρα, στο Βούτση, στο Βαρεμένο, στην Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Απέναντι στον Παύλο Πολάκη και δευτερευόντως στον Θανάση Οικονόμου βρέθηκε ο Γιώργος Τσίπρας αποδοκιμάζοντας την υποστηρικτική ανάρτηση του Σφακιανού.

Η ανησυχία και ο πανικός για τον αντίκτυπο των νέων αποκαλύψεων σχετικά με το προεδρικό Πόθεν Έσχες, θεριεύει υπό το πρίσμα και της ανάλυσης που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας, προνομιακός… εξομολογητής του κυρίου Κασσελάκη.
Με ένα εκλογικό αποτέλεσμα στο 14% εκτίμησε με αρκετή δόση υπερβολής φυσικά, ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, ο Στ. Κασσελάκης μπορεί να βρει στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου τον Αλέξη Τσίπρα!
Το κολοβό και ατεκμηρίωτο Πόθεν Έσχες γίνεται φύλλο και φτερό και οδηγεί σύμφωνα με όσα νεώτερα προκύπτουν στην ύπαρξη μιας δεύτερης άγνωστης αλλοδαπής εταιρείας η οποία φέρεται να συνδέεται με τον κ. Κασσελάκη μέσω της αγοράς ενός σπιτιού 355 τ.μ που αποκτήθηκε με δάνειο από αμερικανική τράπεζα.
«Ο κ. Κασσελάκης έχει δικαίωμα να διαχειριστεί τον πανικό του όπως θέλει. Δεν έχει δικαίωμα όμως να επιτίθεται σε δημοσιογράφους, αντί να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που ο ίδιος δημιούργησε με τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε να ανοίξει το θέμα του πόθεν έσχες του. Σε κάθε περίπτωση, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι στραβός ο γιαλός! Καλά ξεμπερδέματα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας αυτο-καταγγέλθηκε δια του excel που εμφάνισε στη Θεσσαλονίκη ως δήλωση περιουσιακής κατάστασης. 
Δεν πιστοποίησε απλώς μια απλή παρατυπία όπως εξακολουθεί προκλητικά να ισχυρίζεται, κομπάζοντας μάλιστα για το θάρρος του να την αναγνωρίσει.
Αλλά επιβεβαίωσε μια καραμπινάτη παρανομία και σύμφωνα με το νόμο και την κρίση του δικαστή, μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο από 50.000 έως και 500.000 ευρώ. Με το γνωστό χουβαρνταλίκι του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωνε ότι θα πληρώσει το πρόστιμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Νωρίτερα το πρωί σήμερα (6/6) η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζενμπεργκ σε τηλεοπτική της συνέντευξη αποκάλυψε μια ακόμη «πονηρία» που έκρυβε το excel της Θεσσαλονίκης. Καταγράφει όπως παρατήρησε η κυρία Βόζενμπεργκ την περιουσιακή κατάσταση Κασσελάκη τον Δεκέμβριο του 2023. Ουσιαστικά, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε λόγω του περίφημου δανείου προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος είναι – παρανόμως – ιδιοκτήτης εταιρείας στην αλλοδαπή και συγκεκριμένα στο φιλόξενο φορολογικά Ντελαγουέρ των ΗΠΑ.
Στην κορύφωση του ντόρου για τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες που διατηρούσε στις ΗΠΑ ο ίδιος και οι συνεργάτες του επέλεξαν να δώσουν στοιχεία για το τι κατείχε τον Δεκέμβρη. Ούτε καν τον Οκτώβριο οπότε και είχε προκύψει η νομική υποχρέωση εντός ενός μήνα να υποβάλλει την αρχική δήλωση Πόθεν Έσχες η οποία αποτελεί τη βάση για να συγκρίνουν οι πολίτες με ποια περιουσία ξεκίνησε και πως καταλήγει οποιοσδήποτε μπαίνει στην πολιτική.
Τα ξεμπερδέματα δεν προβλέπονται εύκολα όσο δημιουργείται η εντύπωση μιας μπάμπουσκας εταιρειών που διέθετε ή και ακόμα διαθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Εταιρείες που απαγορεύεται να κατέχει, με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που ανέλαβε την «αποστολή» να σώσει τη χώρα από τον Κ. Μητσοτάκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: