Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Stefanos, ο ολετήρας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής» είπε στην Κ.Ε. ο Stefanos. 
Τα λέει ο αρχηγός με το σπίτι του 1,8 εκ. στο Κολωνάκι, τα αστακοκάραβα, τις μηνύσεις εναντίον του από τράπεζες και επενδυτές στις ΗΠΑ για την Tiptree Marine, που έκλεισε και ρευστοποιήθηκε για 50 εκ. τα οποία ο Στέφανος με θράσος παρουσίασε ως «κέρδη για τους επενδυτές».
Τα λέει ο Στέφανος εναντίον του οποίου έχει καταφύγει σε σειρά νομικών αγωγών στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ και της Πολιτείας της Ν.Υ. και η Silver Leaf Partners, ισχυριζόμενη ότι δεν πληρώθηκε ποτέ για τη δουλειά της στη δημιουργία της Tiptree Marine το οποίο είχαμε δημοσιεύσει μπας και τον ρωτήσει κανάς κεντροεπίτροπος). Επίσης, τα λέει ο υιός του μπαμπά από τον οποίο το ελληνικό δημόσια απαιτεί 11,4 εκατομμύρια ευρώ για φοροδιαφυγή! Ναι, η Αριστερά είναι τρόπος ζωής για τον Κασσελάκη

Κατά τα άλλα έφταιγε «το σύστημα προπαγάνδας Μητσοτάκη» που κάθε μέρα, επινοούσε έναν νέο τρόπο να δολοφονήσει την «αξιοπιστία» του, την «προσωπικότητά» του και την «αξία του λόγου» του.
Η Αριστερά μπορεί να είναι μυθοποιημένη, μπορεί να μην είναι άγια ούτε όλοι οι αριστεροί … Άγιοι, αλλά πάντα στον χώρο υπήρχαν ηθικά αντίβαρα και μια διαπιστωμένη κοινωνική και πολιτική ηθική. Ο Στέφανος τα σμπαραλιάζει όλα. Και το χειρότερο, βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως επιχειρηματικό πρότζεκτ, ενώ στη θέση της πολιτικής εκφωνεί μια «ρητορική ηθική» με αξία φραστικής μπουρμπουλήθρας, η οποία επικαλύπτει την έλλειψη πολιτικής σκέψης.

Υποστήριξε χθες στην Κεντρική Επιτροπή ότι δεν έχει περιφρονήσει κανένα κομματικό όργανο. Μα στην κομματική λογική, περιφρόνηση είναι η μη σύγκλισή τους.
Και πως δικαιολόγησε τη μη σύγκλιση των οργάνων; Δεν περίμενε, λέει «ενόσω ήμουν στρατιώτης υπηρετώντας την πατρίδα μου, να εγκαλούμαι γιατί δεν συνεδρίασα τα όργανα». Ε, ένα δίκιο… το’ χει. Υπηρετώντας την πατρίδα… ατέλειωτους μήνες, και κάνοντας… «γερμανικό» νούμερο σκοπιάς στα φυλάκια του Έβρου, που να προλάβει να συγκαλέσει τα όργανα…
Και επειδή λέει σέβεται τα όργανα πρότεινε την κατάργησή τους! Να τα αντικαταστήσει με άλλα που θα είναι υπό τον έλεγχό του, σε ένα οργανόγραμμα που αντιστοιχεί σε ιδιωτική επιχείρηση A.E.!
Θα καταργήσει τις Οργανώσεις Μελών αντικαθιστώντας τες με …«Ψηφιακές Συνελεύσεις μελών». Θα σμικρύνει τον ρόλο της Κεντρικής Επιτροπής ονομάζοντάς την «Εθνικό Συμβούλιο Μελών», το οποίο θα συνεδριάζει δυο φορές τον χρόνο, και ασχέτως αν στο πολιτικό μέτωπο της χώρας ο κόσμος καίγεται. Θα περιέχει δε 40 διορισμένα (από τον Στέφανο) μέλη. Παράλληλα θα καταργήσει τις Νομαρχιακές Επιτροπές, ενεργοποιώντας τις Περιφερειακές Επιτροπές Μελών.
Φυσικά, δεν θα αφήσει στο απυρόβλητο την Πολιτική Γραμματεία, που έχει το… θράσος να του την «πέφτει». Θα την αντικαταστήσει από το «Πολιτικό Συμβούλιο Μελών». Αυτό θα αριθμεί 21 μέλη αλλά το 50% θα είναι οι συντονιστές των τμημάτων που θα ορίζονται από τον πρόεδρο, και το άλλο 50% από τους βουλευτές που και αυτοί θα ορίζονται από λίστα του πρόεδρου.
Απαξίωσε επίσης το προηγούμενο στελεχικό δυναμικό χαρακτηρίζοντάς το «κομματική νομενκλατούρα» η οποία έδινε κατ’ αυτόν καθημερινά «μάχες χαρακωμάτων για τη δική της επιβίωση». Φυσικά, από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ο Τσίπρας προς τον οποίο άφησε αιχμές, αποφεύγοντας να τον κατονομάσει.

Εν τω μεταξύ οι «87» (Γεροβασίλη κλπ) ξαναχτύπησαν προτείνοντας εσωτερικό δημοψήφισμα για να αποδεχθεί το κόμμα την ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς. 
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί εφιάλτη του Στέφανου, γιατί φοβάται ότι εν δυνάμει αρχηγός ενός τέτοιου σχήματος θα είναι ο Τσίπρας και όχι ο ίδιος.
Αλλά και οι «87» από πότε νιώθουν ως εκφραζόμενοι από την κεντροαριστερά; 
Αυτοί δεν ήταν οι «αγωνιστές» της επιθετικής και ανυποχώρητης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία έβλεπε τους κεντρώους, και δη τους Πασόκους, ως προδότες και βδελύγματα που «βρωμάνε» κατά την κάποτε… κόσμια έκφραση του Νίκου Φίλη; 
Πότε έγινε η θαυματοποιός αλλαγή και τους ένιωσαν συντρόφους;

Η διττή ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται από τις δύο αντιτιθέμενες πλευρές: 
Από τη μια ο Κασσελάκης που είναι άγνωστο ακόμη (σε μας) σε τι είδους πρότζεκτ προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει οπωσδήποτε να είναι ο αρχηγός του.
Από την άλλη, οι ταχύρρυθμα εθισμένοι (μόνο με 4,5 χρόνια) στην εξουσία, που ξαφνικά έγιναν κεντροαριστεροί επειδή πλέον δεν βλέπουν στον ορίζοντα προοπτική επαναφοράς. Ο δε Κασσελάκης τους αντιμάχεται επειδή με μια τέτοια σύμπτυξη θα χάσει την αρχηγία.

Οι followers στα σόσιαλ μίντια δεν αποτελούν ικανό ποσοστό για να τον στηρίξουν στην αρχηγία. Απόδειξη ότι ως αντιπαράθεση στο πρώτο κείμενο αμφισβήτησης των 87, ξεκίνησαν την υπέρ Κασσελάκη συλλογή υπογραφών, Φευ δεν ξεπέρασαν τις 5.000. Με τέτοιον «στρατό» οι μελλοντικές μάχες του είναι χαμένες απριόρι.

Πάντως, και στα δυο μέρη έχει εξαφανισθεί η ψυχή του αρχαϊκού, ρωμαλέου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή καταχωνιάστηκε στην ψυχή των συντρόφων του Λαφαζάνη, άντε και της Νέας Αριστεράς. Όχι στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: