Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" στον Τσίπρα από την προεδρική φρουρά του Κασσελάκη - "Ονειροφαντασιώσεις η επιστροφή του Αλέξη"

Tη δική του ευκαιρία να επανέλθει περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας
αν και οι περιστάσεις σε αυτή τη φάση δεν διαφαίνονται ευνοϊκές για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος για την ώρα επιλέγει να δηλώνει «παρών» στα πολιτικά δρώμενα.
Αυτό, άλλωστε, ήταν και το νόημα της διήμερης διάσκεψης που συνδιοργάνωσε με τον επιστήθιο φίλο του, Ζόραν Ζάεφ, στέλνοντας από εκεί το δικό του μήνυμα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς για την ανάγκη να προκύψουν συνεργασίες κομμάτων και προσώπων.
Την ίδια ώρα, όμως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ξεκάθαρα η προσπάθεια της νέας ηγετικής ομάδας να αποδομήσει τελείως τον πρώην πρωθυπουργό και τον ρόλο που εντέλει μπορεί να διαδραματίσει στο προσκήνιο της πολιτικής...

Τα χτυπήματα στον Αλέξη Τσίπρα από την προεδρική φρουρά Κασσελάκη 

Σε αυτό το κλίμα η προεδρική φρουρά του Στέφανου Κασσελάκη επιλέγει ακόμη και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με στόχο τον κ. Τσίπρα, με πιο χαρακτηριστικό την ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη, του στιχουργού με την πλούσια δράση στα social media, γνωστού και για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Στέφανο Κασσελάκη.
«Αν κάποιος θελήσει κάποτε να γράψει βιβλίο για τον Τσίπρα, του έχω έτοιμο τον τίτλο: Ο Τσε που έγινε Σημίτης», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.
Είχε προηγηθεί και μια άλλη, με φωτογραφία των Αλέξη Χαρίτση, Έφης Αχτσιόγλου και Πέτης Πέρκα από τη Διεθνή Διάσκεψη που συνδιοργάνωσαν τα Ινστιτούτα Τσίπρα και Ζάεφ. Ο στιχουργός, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τις προσκλήσεις σε στελέχη της Νέας Αριστεράς, έκανε λόγο για… «ινστιτούτο νομιμοποίησης αποστατών». «Ο λαός τούς έστειλε στα αζήτητα της Ιστορίας και εκείνος τους αποκατέστησε. Από μένα, καληνύχτα, Αλέξη», σημείωνε.

«Μη ρεαλιστική κάθε σκέψη περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα»

Αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα (με πιο κόσμιο τρόπο) που εξέπεμψε ο Πέτρος Παππάς, από τους στενότερους συνεργάτες και «φωνή» του Στέφανου Κασσελάκη στα τηλεοπτικά πάνελ. Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική» κάθε σκέψη περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα.
«Συζητάμε ένα πράγμα και ικανοποιούμε ενδεχομένως ονειροφαντασιώσεις ανθρώπων άλλων. Δηλαδή, εργαλειοποιούνε κάποιοι τον Αλέξη Τσίπρα για να ικανοποιήσουν ένα δικό τους φαντασιακό. Βρίσκω το σενάριο αυτό μη ρεαλιστικό και θεωρώ ότι δεν συνάδει και με τις δικές του επιθυμίες», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, ενώ για ενδεχόμενη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: 
«Δεν μπορούμε να πάμε σε έναν γάμο τύπου Λας Βέγκας. Σήμερα το βράδυ παντρευόμαστε μεθυσμένοι και αύριο το πρωί ξυπνάμε παντρεμένοι και διαπιστώνουμε ότι δεν ταιριάζουμε σε τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: