Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Έρχεται ο Κασσελάκης, τρέμει ο Μητσοτάκης…

Όταν οι πολίτες ψηφίζουν, οι πολιτικοί έχουν μια απλή δουλειά να κάνουν. 
Πρώτα να καταλάβουν τι μήνυμα τούς έστειλαν. 
Και μετά να αποφασίσουν πώς θα ανταποκριθούν, ειδικά αν το μήνυμα είναι πολύ αρνητικό γι’ αυτούς.
Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ηττήθηκαν και οι τρεις πρώτοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Για λόγους που έχουν αναλυθεί επαρκέστατα. 
Όσοι θέλουν να δουν βλέπουν και να ακούσουν ακούνε. Το χειρότερο είναι να βλέπουν την ήττα σαν νίκη και να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και τους ψηφοφόρους.
Χτες ήταν του Αγίου Πνεύματος. Το οποίο κατέβηκε και φώτισε το μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη εκεί στην Αμερική που βρίσκεται. Το φώτισε τόσο πολύ που έκατσε κι έγραψε... (ο ίδιος ή κάποιος πεφωτισμένος λογογράφος του δεν έχει σημασία…) 2000 λέξεις, οι οποίες μπορούν να στεγαστούν υπό τον τίτλο «Είμαι ο Στέφανος και θα σας πω πώς θα κυβερνήσω»

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Κι αν έχει καταλάβει, δεν αντέχει να το πει. Γι’ αυτό λέει «άρρητα αθέμιτα κουκιά μαγειρεμένα».
Πρώτον, μας λέει ότι στις ευρωεκλογές είχαμε «κατάρρευση της ΝΔ» και ότι σ’ αυτήν «έπαιξε ρόλο η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ». 
Τι δεν μας λέει; 
Ότι, παρά την «κατάρρευση», η ΝΔ είναι πρώτη και με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. 
Κι αν η «κατάρρευση» ήρθε από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επωφελήθηκε καθόλου από την «κατάρρευση», αλλά να έπεσε κι άλλο και μάλιστα όταν και ο άλλος αντίπαλός του (ΠΑΣΟΚ) έμεινε σχεδόν στάσιμος;
Δεύτερον, ο αρχηγός Στέφανος συνωμοσιολογεί. Λέει ότι κάποιο «σύστημα» θέλει να επιβάλει τη συγκόλληση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και αυτό για να «σώσει» τον Μητσοτάκη. Ο αρχηγός παραλογίζεται.
Όταν το κυβερνητικό κόμμα χάνει 13 μονάδες και η διασπασμένη αντιπολίτευση πάει για βρούβες (μείον τρεις μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ), τι πιο λογικό να αρχίσει ο προβληματισμός; 
Ο αρχηγός δεν άκουσε ότι οι πρώτοι που έθεσαν θέμα εκλογικής συμπόρευσης των δύο κομμάτων είναι (όχι κάποιο «σύστημα», αλλά…) στελέχη του δικού του κόμματος; 
Ο αρχηγός δεν άκουσε τουλάχιστον τον Τσίπρα που είπε το ίδιο
Ανήκει ο Τσίπρας σε κάποιο «σύστημα», που θέλει ενωμένη την Κεντροαριστερά μόνο και μόνο για να γίνει «ρεζέρβα του Μητσοτάκη» (ναι, αυτό λέει ο αρχηγός). Είναι εντέλει (και) ο Τσίπρας αβανταδόρος του Μητσοτάκη; 
Ας πει κάποιος στον αρχηγό Στέφανο να βουτάει κάπως τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν εκστομίσει οποιαδήποτε μπούρδα του κατεβαίνει ή του γράφουν άλλοι.
Τρίτον, ο αρχηγός Στέφανος αναγγέλλει ότι «έχει ξεκάθαρο σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024». 
Τι θα κάνει αυτό το «σχέδιο»; 
Ο αρχηγός διαβεβαιώνει: « Θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα, που θα πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει ρηξικέλευθα».

Στην προεκλογική περίοδο ο αρχηγός διαβεβαίωνε «πάμε για την πρωτιά». Και οπωσδήποτε για ποσοστό τουλάχιστον 20%. Λόγια του αέρα. Πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τώρα πουλάει «σχέδια» που θα τον κάνουν κυβερνήτη.

Οι φανατικοί «κασελίστας» πρέπει να πάλλονται από ενθουσιασμό. Και ο Μητσοτάκης έχει αρχίσει να τρέμει…


Δεν υπάρχουν σχόλια: