Τρίτη 14 Απριλίου 2009

«Save Manousis»:Η σωτηρία του Μανούση είναι «πολύ μεγάλο πράμα»!(σατυρικό "και όχι" κείμενο)

Update του άρθρου «ο υπέροχος «κύριος» Φώτης Μανούσης που θέλει να γίνει νταβατζής στο θαυμαστό "ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ κρατικοδίαιτου ΕΠΕΝΔΥΤΗ!"»
ή πώς να γίνεις νταβατζής σε δέκα χρόνια!
Πρότυπο στη διαπαιδαγώγηση των παίδων έγινε ο «θαυμαστός» κύριος Μανούσης. Πολύ πρώην "κόκκινος"(όταν δούλευε στον ΟΤΕ), πρώην "πράσινος" και νυν "γαλάζιος"! Πετυχαίνεις περισσότερα στη ζωή σου, με υψηλές διασυνδέσεις, πολιτικά γραφεία, εκβιασμούς, άγονες γραμμές, διαπλοκές, παρακολουθήσεις, υποκλοπές, "κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης", «έξυπνο» και τζάμπα κρατικό χρήμα! Και βγαίνεις από πάνω, όταν δε γίνεται η «δουλειά» σου!
Μαθαίνεις να ρίχνεις μέχρι και κυβερνήσεις. Καλές οι εμπειρίες στον εργατοπατερισμό (του ΟΤΕ π.χ.) αλλά δεν αρκούν.
Αντί να παίζεις με στρατιωτάκια, παιδί μου, θα μάθεις να τα παίρνεις τζάμπα από τους υπουργούς που θα τους θεωρείς πάντα, ανδρείκελά σου! ….. : Βιντεοσκοπήσεις ο Μανούσης».
Βρίσκεις ένα γραφείο και ξεκινάς!
Τα ΚΟΔΗΣΟ και λοιπά μλ-αγγουράκια Βοιωτίας, δεν αρκούν. Θρυμματίζουν τα «πλούσια» όνειρά σου! Χρειάζεσαι ένα κόμμα εξουσίας. Μην ξεχνάς όμως ποτέ ότι κίνητρό σου είναι το ίδιον όφελος. Φτιάχνεις μέχρι και τους καφέδες στους «πελάτες» του φίλου σου, «κυρίου υπουργού».

Έτσι γίνεσαι πρώτα το «δεξί χέρι» στους καφέδες και μετέπειτα «στρατηγός».
Εσύ όμως χέστηκες για τους πελάτες. Βασικός πελάτης του γραφείου είσαι εσύ! ……
Έτσι ο Μανούσης βρίσκει το γραφείο, του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Κούβελα (1987), ο οποίος και τον επέλεξε για τη θέση του γενικού γραμματέα στο Δήμο, κυρίως επειδή ο Μανούσης έκανε καλό καφέ ενώ οι υπόλοιποι τον έκαναν νεροζούμι! Έκτοτε ο φίλος Μανούσης αποκαλεί τον Κούβελα «καπετάνιο»!
Ο πρώτος στόχος, «καλός καφές», «δεξί χέρι», «στρατηγός», επετεύχθη. Από τα χέρια του και τα πόδια του, περνούν τώρα, τα πάντα. Επιτέλους όλοι τον γλύφουν!
Ως γραμματέας του δήμου αποδεικνύεται δυνατός παίχτης σε θέματα κυριαρχίας και εξουσίας.
Ξέρει ότι η καλύτερη μέθοδος αποτελεσματικότητας είναι ο φόβος! Οι υπάλληλοι τον φοβούνταν για την «αυστηρότητά του». Δε χάνει το χρόνο του για διαλόγους και «δημοκρατικές συμμετοχικότητες». Ο φόβος είναι το καλύτερο όπλο εξουσίας.
Με την πρώτη ευκαιρία το παίζεις και διωκόμενος ή θύμα της κεντρικής εξουσίας. Το θύμα κάθε καταδίωξης συνήθως καθίσταται συμπαθητικό. Έτσι επιτυγχάνεται ο δεύτερος στόχος του σχεδίου. Γίνεται «θύμα» της γνωστής αδιαλλαξίας και αλαζονείας του συστήματος Πασόκ. Τα πάντα όμως ρευστοποιούνται και εξαργυρώνονται. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όταν μάλιστα «έφαγε» ξύλο στο Σέιχ Σου από τα ΜΑΤ του Αρκουδέα, στην προσπάθειά τους να ξηλώσουν την κεραία της δημοτικής ραδιοφωνίας(η γνωστή μάχη της κεραίας ), μετατρέπεται σε «αγωνιστή της ελεύθερης ραδιοφωνίας» ...... άρα και του "1821" και του «έπους του σαράντα»!
Δώστου τίτλους και παράσημα και τα λεφτά δε θ’ αργήσουν!
Ο Κούβελας είχε ορίσει το Μανούση, υπεύθυνο της δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, για να έχει ο κολλητός, εμπειρίες. «Μην είναι του κουτιού»;
Το 1990 με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Μητσοτάκη, ο Μανούσης ακολούθησε τον Κούβελα στις λεωφόρους της Αθήνας, αφού πρώτα πάλεψε με νύχια και με δόντια για την «μεγάλη» εκλογική επιτυχία του «καπετάνιου» του, με ρεκόρ ψήφων. Όταν ο παλιός του φίλος ανέλαβε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ(οι δρόμοι της Αθήνας είναι «μαγικοί»), ο Μανούσης δε χάνει ευκαιρία και «ξαναγίνεται» γενικός γραμματέας.
Εκεί όμως είναι και όλα τα λεφτά. Μιλάμε για τα φράγκα του κράτους και όχι τα φραγκοδίφραγκα του Δήμου!
Αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο άλμα και δημιουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό «New Channel», ενώ παραμένει πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας αλλά και την περίοδο που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τότε παίρνει για πρώτη φορά το χρίσμα του «καναλάρχη».
«Στήνει» στην Αθήνα, με συνοπτικές και αμφιλεγόμενες διαδικασίες, το «Νew Channel» του.
Οι κακές γλώσσες της εποχής μιλούσαν για μεταφορά εξοπλισμού αλλά και προσωπικού από το "TV 100" κατευθείαν στο "ΤV Manousis".
Άκουγε το Μητσοτάκη να καταγγέλλει τις διαφθορές και ήθελε να γευτεί τους καρπούς του απαγορευμένου δέντρου της διαπλοκής στον «παράδεισο» της παραπληροφόρησης.
Καθοριστικό ρόλο στη μετάλλαξη του Μανούση από δημόσιος υπάλληλος σε καναλάρχη έπαιξε ο τότε πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, επί υπουργίας Κούβελα, Παναγιώτης Λαδάς, ο οποίος «έδωσε το πράσινο φως» για την προσωρινή άδεια στο κανάλι. Ο κ. Λαδάς ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού και συμμετείχε και στη διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας επί Μανούση! Κάπως έτσι «αναδιανέμεται ο πλούτος» στην Ελλάδα…… «φιλικά»!
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Μανούσης είναι περήφανος για το πλήθος των εμπειριών που έχει αποκομίσει μέσα στο πολιτικό γραφείο, του φίλου του και για το «πλούσιο» βιογραφικό του. Κατάλαβε στους εξαργυρωμένους πολιτικούς διαδρόμους, ότι το παιχνίδι παίζεται στα media. Αν θες να γίνεις νταβατζής, φτιάξε ένα κανάλι που να απειλεί και να συκοφαντεί τους ανταγωνιστές σου και όποιον στέκεται εμπόδιο στους στόχους σου.
Έτσι γίνεται πράξη, η απόλυτη γνώση του «πολιτικού εκβιασμού» ή της «ενημέρωσης»(επί του "δημοκρατικότερου").
Το 1999 πουλάει τον σταθμό στο Μιχάλη Ανδρουλιδάκη έναντι υψηλότατου τιμήματος και σχεδόν αμέσως, το 2000, κάνει τρίτη στροφή στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Εκπληκτικό αν ληφθεί υπόψιν ότι ήθελε να γίνει υπομηχανικός!
Με την «τηλεοπτική οικονομική ρευστότητα» στρέφεται στη θάλασσα και εξαγοράζει την εδρεύουσα στη Σαμοθράκη, υπερπροβληματική εταιρεία SAOS.
Μια εταιρεία που κατά κόρον διαφήμιζε στο πρώην κανάλι του. Ο Μανούσης, φυσικά και κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των πλοίων της(τα έκαμε 11 ….. φτου και να τα κατοστήσει, αφού πήρε το κολάι). Σκοπός του, να επεκταθεί σε γραμμές στις οποίες μέχρι τότε λίγοι τολμούσαν να «κολυμπήσουν».
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του είδους Μανούση, έπαιξαν οι κρατικές επιδοτήσεις. Από το 2003 έως το 2008 πήρε κρατικές επιδοτήσεις 28.144.774 ευρώ για να καλύψει (λέει) τις άγονες γραμμές. Μέχρι και 8,3 εκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο πήρε από το κράτος.
Ωστόσο δεν ήταν αντίστοιχη η «αναμενόμενη» οικονομική και χρηματιστηριακή πορεία του. Η αγορά είχε διαφορετική άποψη για τα έργα και τις ημέρες Μανούση στους διαδρόμους της εξουσίας. Αρκετές φορές δεν εκτελούσε δρομολόγια και οι επιβάτες ξέμεναν στο λιμάνι… με τη δικαιολογία της μη είσπραξης των συμφωνηθέντων επιδοτήσεων.
Με ανάλογο σκεπτικό και οι εργαζόμενοι έμεναν για μήνες απλήρωτοι, αναμένοντας το χρήμα στο λιμάνι!
Οι επιχειρήσεις του δηλαδή ήταν καθαρά κρατικοδίαιτες!Ο Μανούσης εισήλθε στο χρηματιστήριο εξαγοράζοντας την εταιρεία ….... κατασκηνώσεων του Νίκου Γκάλη και συγχωνεύοντάς την με τη ναυτιλιακή του εταιρεία.
Από τον Απρίλιο του 2006 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να θέσει τη μετοχή της εταιρείας σε καθεστώς επιτήρησης, το οποίο διατηρείται έως σήμερα, προς ικανοποίηση των συνεργατών του Αριστοτέλη Παυλίδη που δεν χάνουν ευκαιρία να το υπενθυμίζουν.
Φυσικά οι «σοσιαλιστές» της Ελλάδας προτιμούν να αγνοούν τα μελανά σημεία της θριαμβικής πορείας του Μανούση, όπως και το γεγονός της είσπραξης των επίναυλων που δεν τους αποδίδει -ως οφείλει- στο κράτος. ………… βλάκας είναι;
Τα κορόιδα μόνο πληρώνουν και ο Μανούσης δεν ανήκε ποτέ στους στόκους. Είχε πάντα «πλούσιους»στόχους!Φαίνεται ότι οι «τερτσέτηδες» εισαγγελείς που έχουμε στην Ελλάδα δεν κρίνουν λιγουλάκι ύποπτες όλες αυτές τις δοσοληψίες και αδιαφορούν πλήρως για τα «μελανά σημεία» ιδίως όταν στόχος τους θεωρούν ότι πρέπει να είναι πάντα η πολιτική και ποτέ η διαφθορά και η διαπλοκή! Λες και «προστατεύουν» ένα είδος που κινδυνεύει από εξαφάνιση! Μην ανησυχούν. Πολλοί θέλουν να γίνουν νταβατζήδες……..[Είναι απορίας άξιον το γεγονός της απόλυτης στήριξης που παρέχεται στον εφοπλιστή Μανούση από όλα τα «δημοκρατικά» μέσα παραπληροφόρησης (των γνωστών «νταβατζήδων») αλλά και το κόμμα των σοσιαλιστών(των γνωστών κομματικών διαπλεκομένων), που ανακάλυψε την «αλήθεια» στα συμφέροντα του ντόπιου κατεστημένου. Έτσι φαίνεται. Στην πραγματικότητα οι στόχοι τους είναι κοινοί και αφορούν την άνευ όρων πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή!]
Δέστε και στον «Ελεύθερο Τύπο»:
«Η άγνωστη ιστορία του καναλάρχη που έγινε ακτοπλόος»
διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο.....
exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: