Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 20:00 για το αν είναι έκπτωτος ο Κασσελάκης

Την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η πλειοψηφία του οργάνου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα Κασσελάκη.
Η πλειοψηφία ζήτησε τη σύγκληση του οργάνου απόψε στις 8 το βράδυ, εκτάκτως, πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης. 
Αποκλειστικό θέμα συζήτησης το εάν θεωρείται ή όχι έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 21-22 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες ότι στη συνεδρίαση επρόκειτο να παραστεί και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο συνεργάτες του το διαψεύδουν.
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης έθεσε θέμα νομιμότητας της αποπομπής Κασσελάκη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και την προεδρία... του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι το «ναι» σε πρόταση μομφής απέναντι στον Κασσελάκη δεν συνεπάγεται αυτόματα την έκπτωσή του από το αξίωμα.
Με αφορμή αυτές τις τοποθετήσεις, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη τοποθετήθηκαν σχετικά, επαναλαμβάνοντας την άποψη του κ. Κοντιάδη.
Έλενα Ακρίτα και Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχολίασαν το θέμα, αναφέροντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να επιστρέψει στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: