Επιστρέφει στα πολιτικά δρώμενα ο πρώην πρωθυπουργός και απευθύνει κάλεσμα προς όλους
Αφού έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια και υπέγραψε την ένταξή της στο ΔΝΤ, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δηλώνει ξανά «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις.
Χωρίς να πει τίποτα για την… ταμπακιέρα, χωρίς λέξη για τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του, χωρίς δόση αυτοκριτικής, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε σε ομιλία του ξανά την στήριξη των πολιτών και άφησε αιχμές για τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο...
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε «απασφαλίσει» από καιρό και όλοι περίμεναν το σημερινό του «ξέσπασμα».
Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τη φράση «ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες», έκανε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.
Αμετανόητος και προκλητικός, «υπερασπίστηκε» τη στάση που τήρησε ως πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε «τι θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό;».
«Το έργο και οι πολιτικές μας δικαιώνονται μέρα με τη μέρα, ας τις υπερασπιστούμε, έχουμε στελεχιακό δυναμικό, ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αξίες που θα ενώσουν δυνάμεις, αντί να πολώνουν την κοινωνία» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε «παρών» στα πολιτικά πράγματα λέγοντας: «Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν όλα, δομές, πρόσωπα, ας γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Τότε και μόνο τότε θα είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στον τόπο και στους Έλληνες. Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας! Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας μας καλεί και πάλι! Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε!».
Στοιχειώδης συνεννόηση… κατόπιν εορτής
Ακούγοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου θα έλεγε κανείς πως ο άνθρωπος αυτός έχει προέλθει από… παρθενογένεση!
«Δε μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια» - είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι «τώρα αντιλαμβάνονται τι σήμαινε να παλεύουμε για τα αυτονόητα απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη που ήθελε να μας τιμωρήσει. Ίσως αντιλαμβάνονταν που θα ήταν η Ελλάδα μετά από μια χρεοκοπία. Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια έμεινα στα λόγια»πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.
Αλήθεια, γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τους εκπροσώπους της παγκόσμιας τοκογλυφίας πριν γίνει πρωθυπουργός; Γιατί δεν μας μιλά για τη σχέση του με τον Σόρος και τον Στρος Καν;
Το μόνο που θυμήθηκε για μια ακόμη μια φορά να κάνει ήταν να επιρρίψει ευθύνες στι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αναφερόμενος στην «κανονικότητα» του 2009, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η εποχή προ του 2009 ήταν «φούσκα».
«Καμία επιστροφή στα τερατώδη ελλείμματα, στα ρουσφετολογικά προνόμια για "ημέτερους" που είχαν γονατίσει το Δημόσιο και γι'αυτό γονατίζουν το φορολογούμενο σήμερα. Καμία επιστροφή στο έγκλημα κατά της Ελλάδας και των παιδιών μας» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.
Ο ίδιος, αναφερόμενος, στις σκληρές επιλογές του ως Πρωθυπουργός, έκανε λόγο για μια «πολύ σοβαρή αρχή το 2009», η οποία «αν είχε ξεκινήσει μερικά χρόνια πριν, η Ελλάδα δε θα χρειαζόταν μνημόνιο».
Παράλληλα παραδέχτηκε ότι οι επιλογές έγιναν μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες και τόνισε ότι «μέσα σε δύο χρόνια ξεκινήσαμε πραγματική επανάσταση στο δημόσιο και την αυτοδιοίκηση».
«Πράγματι ανησυχώ. Ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά» είπε ο κ.Παπανδρέου και προέταξε την ανάγκη για συναίνεση όχι για «να μην αλλάξει τίποτα ή να μοιραστούν, πελατειακά, τα κρατικά ιμάτια θέσεων με αναλογία 4-3-1».
Ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, «απαιτείται εθνική στρατηγική που θα γεφύρωνε τις διαφορές των κομμάτων».
«Δεν μπορεί η συγκλονιστική προσπάθεια του λαού για πέντε χρόνια, να τιναχτεί στον αέρα, γιατί τα κόμματα ξεκίνησαν δήθεν αντιμνημονιακά καλλιστεία. Το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή προοπτική για τη χώρα και το λαό με την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής διαπραγματευτικής τακτικής».
Ο ίδιος πρότεινε τη διεξαγωγή ενός διεθνούς συνεδρίου, στην Ελλάδα, με αντικείμενο την κατάθεση εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης του εθνικού χρέους, με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων και ιδρυμάτων παγκοσμίου φήμης.
Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/510872/papandreoy-eimai-paron---pame-xana-mazi#ixzz3H9HmUeAg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου