Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: "Με πειράζει βαθειά που δεν χαμογελά ο Έλληνας"

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι περήφανη που είναι Ελληνίδα και όχι μόνο δεν το κρύβει, αλλά το βροντοφωνάζει κι όλας!

Σε συνέντευξη της στο περιοδικό «Glam», η τραγουδίστρια μιλά για τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, για τους Έλληνες, αλλά και για την πίστη της πως όλα θα καταλήξουν κάπου καλά:
«Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση ταυτότητας, πολιτισμού, ενέργειας και επιβίωσης. Ζούμε έναν πόλεμο με άλλα μέσα, αλλά και ένα φάσμα απρόβλεπτων γεγονότων. Ζούμε σε μια μετωπική σύγκρουση και έχουμε μουδιασμένο το ηθικό μας»...

Τι χρειάζεται για να σταθούμε στα πόδια μας; «θάρρος, αυτοπεποίθηση, καθαρή σκέψη και δουλειά», λέει η Άλκηστις.

Τι είναι αυτό που την ενοχλεί περισσότερο; «το ότι δεν χαμογελά ο Έλληνας,  με πειράζει πολύ βαθιά. Είναι η πιο βάναυση φωτογραφία της σύγχρονης εποχής».

Ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξη «ότι όλη αυτά η αναταραχή θα μας οδηγήσει σε κάτι πολύ καλύτερο».

Άλλωστε αγαπά την Ελλάδα και πιστεύει πολύ σ΄αυτήν:

«Είναι τρόπος ζωής. Το ωραιότερο μέρος του κόσμου. Την αγαπώ παράφορα και την γνωρίζω σαν την παλάμη του χεριού μου. Αγαπώ τους ανθρώπους της, τα βουνά, τις πεδιάδες, τα χωριά, τις λίμνες, τα ηλιοβασιλέματα, την ανατολή, τη φεγγαράδα, τα ποτάμια, τα πουλιά, τη θάλασσα της, τους ήχους, τα νησιά. ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ», καταλήγει.

Γι΄αυτό και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες: «Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί» τους λέει και τους προτείνει να επιτεθούν με πολιτισμό στον οικονομικό πόλεμο που δεχόμαστε.

«Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να κριθεί από ένα χρέος. Πιστεύω στην ευτυχία του ανθρώπου και μισώ την αδικία, τις ίντριγκες, την αχαριστία, την έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, την αδιαφορία, τα πολιτικά παιχνίδια, την ατιμωρησία, και οτιδήποτε μας έχει φέρει σε ελώδη, στεκούμενα νερά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: