Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ

Η σκληρή επίθεση στα ...συμφέροντα (...!) που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου αιφνιδίασε τα στελέχη του.
Δεν είχε προηγηθεί ...κάποια σύγκρουση... παρά μόνο οι κλειστές συσκέψεις του στενού πυρήνα των συνεργατών του, όπου εκτιμήθηκε ότι «η κυβέρνηση θα τα δώσει όλα» στην επικείμενη αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές.

Η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετεί ταυτοχρόνως και τον περιορισμό των φωνών αμφισβήτησης εντός του κόμματος.


Αν και ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε από τα στελέχη του να επιδείξουν ομόνοια και ενότητα, αποδεικνύεται δύσκολο να συγκεραστούν οι διαφορετικές απόψεις ακόμη και μεταξύ των στελεχών του «πρωινού καφέ».

Την περασμένη Πέμπτη ξέσπασε έντονη διαφωνία ανάμεσα στον κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος υποστήριζε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σκληρύνει και άλλο τη στάση του απέναντι στα ...συμφέροντα (...!), και στον κ. Δ. Ρέππα , που διαφωνούσε.


Επειδή όμως η ηγετική ομάδα δεν έχει φροντίσει να περάσει τα μηνύματά της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές δυσανασχέτησαν θεωρώντας αδικαιολόγητες αυτές τις εναλλαγές θέσεων.
Έτσι άλλοι μιλούσαν για «άπειρη ηγετική ομάδα που χάνει την ψυχραιμία της εξαιτίας της ρηχής πολιτικής της και παρασύρει τον Παπανδρέου», άλλοι θεωρούσαν «αυτοκτονική» την επίθεση στα ...συμφέροντα (...!) η οποία διαδέχθηκε τη σκανδαλολογία.

Κάποιοι θυμήθηκαν την αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου 2007 και σχολίαζαν συγκαταβατικά «αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν». «Οταν φωνάζεις συνέχεια “λύκος, λύκος στο μαντρί”, στο τέλος δεν θα σε πιστεύει κανένας» προσέθεταν.


Την Τρίτη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε πιεσμένος και προβληματισμένος. Ο κ. Π. Κουκουλόπουλος δεν του έφτιαξε τη διάθεση, καθώς έθεσε θέμα «δοσολογίας» στη σκανδαλολογία.
Ο κ. Παπανδρέου φανερά ενοχλημένος του είπε ότι δεν ασχολούνται ... μόνο με τα σκάνδαλα .

Το γεγονός ότι ο κ. Κουκουλόπουλος συνέχισε έναν διάλογο που σε κάθε του λέξη αποκάλυπτε την κακή χημεία των δύο πλευρών μάλλον δεν οφείλεται σε παρόρμηση της στιγμής.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη που αισθάνονται άβολα από το γεγονός ότι καλούνται να υπηρετήσουν πολιτικές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί και δεν έχουν αποφασιστεί στα κομματικά όργανα και με τις οποίες ορισμένες φορές διαφωνούν.


Η παρέμβαση του κ. Θ. Μωραΐτη , που βρίσκεται πολύ κοντά στο «παπανδρεϊκό» σύστημα, ο οποίος ζήτησε «να αποφασίσουμε αν θα είμαστε κομματικά στελέχη ή υπάλληλοι» (συμφερόντων εννοούσε), χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τη μομφή που απηύθυνε μολονότι ρωτήθηκε από την κυρία Συλβάνα Ράπτη, βάρυνε και άλλο την ατμόσφαιρα.


Ενδεικτικό της γκρίνιας και των νεύρων που επικρατούν στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ είναι είναι το περιστατικό που συνέβη σε μεγάλη πόλη της Πελοποννήσου όταν η κυρία Διαμαντοπούλου ανέπτυξε σε κομματικό ακροατήριο τη λογική της νίκης και με ....μία ψήφο διαφορά.(...!)

Τα τοπικά στελέχη αντέδρασαν και ένας από τους βουλευτές ρώτησε πώς είναι δυνατόν να ....καταρρέει η κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ να μην μπορεί να περάσει καθαρά μπροστά.

Επειτα από τη συνεδρίαση η κυρία Διαμαντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή λέγοντας ότι «αυτά τα λένε και κάποιοι του Βενιζέλου στην Αθήνα».

«tovima»

Δεν υπάρχουν σχόλια: