Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Μια αποκαλυπτική αφήγηση της ιστορίας του συστήματος ασφαλείας C4Ι, η οποία ανέδειξε τις πιο βρώμικες όψεις της σημερινής Ελλάδας......

Η αμαρτωλή ιστορία ενός μεγάλου έργου που έγινε μέγα σκάνδαλο
Η βλακεία, η αδιαφορία, το βόλεμα και το λάδωμα
Μια αποκαλυπτική αφήγηση της ιστορίας του συστήματος ασφαλείας C4Ι, η οποία ανέδειξε τις πιο βρώμικες όψεις της σημερινής Ελλάδας, που δεν είναι μόνο οι δυο-τρεις πολιτικοί που «τα έπιασαν» ή δυο-τρεις επιχειρηματίες που «λάδωσαν»

Από τον Ιούλιο του 2003 ως τον Οκτώβριο του 2004, υπό την ιδιότητα του διευθυντή Η/Μ μελετών του μεγαλύτερου μελετητικού γραφείου της χώρας, είχα το προνόμιο και την ατυχία να διευθύνω την ομάδα των 14 Τεχνικών Συμβούλων της ΔΑΟΑ (Διεύθυνσης Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων) η οποία παρακολουθούσε για λογαριασμό του Δημοσίου τοσύστημα ασφαλείας C4Ι (Command, Control, Communication and Computer Ιntegration, δηλαδή Ενοποίηση Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών και Υπολογιστών).
Η υπόθεση του περιβόητου C4Ι δείχνει με ιδιαίτερα ανησυχητικό τρόπο μια κατάσταση η οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στο μέλλον να διορθωθεί.
Η Δικαιοσύνη, ο δημοσιογραφικός και ο πολιτικός κόσμος ερευνούν την υπόθεση υπό το πρίσμα της απόδοσης των ευθυνών σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Ενεργούν, δηλαδή, με την ψευδαίσθηση ότι αν εκλείψουν οι δύο- τρεις πολιτικοί άνδρες που «τα έπιασαν» και οι δύο- τρεις επιχειρηματίες που τους «λάδωσαν» από το προσκήνιο, αυτομάτως ο δημόσιος βίος μας θα έχει εξυγιανθεί και η Ελλάδα θα καταστεί Σουηδία. Με τη συγκεκριμένη θέση που λαμβάνω δεν επιθυμώ να επιρρίψω ευθύνεςούτε πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποδίδονται ευθύνες- σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία για το συγκεκριμένο έργο. .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: