Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Για όλα φταίει ο Κυριάκος. Ακόμα και για τον Ντεμιράλ!

Ο Ντεμιράλ είναι ο σέντερ-μπακ της Εθνικής Τουρκίας που πανηγύρισε προχθές την πρόκριση της ομάδας του κάνοντας με τα δάχτυλά του το σήμα των «Γκρίζων Λύκων»
Στο Διαδίκτυο βρέθηκαν άσπονδοι φίλοι του Μητσοτάκη που τον κατηγόρησαν μέχρι και για αυτό. Γιατί υπογράφει πρωτόκολλα με τον Ερντογάν τη στιγμή που οι Τούρκοι δείχνουν ακόμα και στα γήπεδα ποιοι είναι πραγματικά. Η απόγνωση πολλές φορές οδηγεί σε παραλογισμούς.
Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι γεμάτη από τουρκοφάγους και ρωσόφιλους-πουτινολάτρες. Τις περισσότερες φορές αυτά πάνε μαζί. Με το ίδιο πάθος που απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να μη συζητά καν με την Τουρκία, με το ίδιο, και ίσως ακόμα μεγαλύτερο πάθος, θέλουν να σταματήσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία. 
Μερικές τέτοιες φυσιογνωμίες τις είδαμε προχθές στο Πολεμικό Μουσείο.
Το μήνυμα το έχουμε λάβει: Έχει συγκροτηθεί το νέο ΕΑΜ. Το Εθνικό Αντιμητσοτακικό Μέτωπο. Ξεκινά από την άκρα Δεξιά και καταλήγει στην άκρα Αριστερά.
Όλο αυτό το ευτράπελο σκηνικό προμηνύει εξελίξεις;...
Στον βαθμό που ο πρωθυπουργός τους αγνοήσει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της. Ο αντίπαλός της είναι η καθημερινότητα και όχι αυτό το τραγικό συνονθύλευμα. Με τα προβλήματα των πολιτών αναμετράται και εκεί θα κριθεί η επιτυχία της. Και αν κάποιοι υπακούσουν στα κελεύσματα αυτών που επιζητούν την πτώση της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλά όπλα στο οπλοστάσιό του. Ελαφρά, μεσαία και βαρέα. Αυτός θα αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά και ποιο θα είναι αυτό.
Φαίνεται - ασχέτως των πολύ συγκεκριμένων λαθών που έκανε ο πρωθυπουργός - πως ο σχεδιασμός κέντρων της παραεξουσίας δεν είναι πλέον η ομηρεία του, όπως έγραφα μόλις προχθές, αλλά η ανατροπή του. Είναι οι ίδιοι που διακινούσαν την είδηση πως εγκαταλείπει την πρωθυπουργία για να αναλάβει θέση στην Κομισιόν, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στη συνέχεια μέσα στη Νέα Δημοκρατία. 

Τώρα που όλα αυτά δεν ήταν παρά μύχιοι πόθοι, μπήκε σε εφαρμογή το plan b.

Αυτό το πλάνο σχετίζεται και με τον πολυκερματισμό του πολιτικού τοπίου - δείτε τι συμβαίνει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τη ριζοσπαστική Αριστερά - ώστε αυτά τα κέντρα της παραεξουσίας, που φέρουν ονοματεπώνυμο, να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο. Ήδη εκδότης, με χθεσινό πύρινο άρθρο του, προέτρεψε τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία, αφού βεβαίως τον πέρασε γενεές 14 για την πολιτεία του ως πρωθυπουργός. Μέχρι και τις τροχήλατες βαλίτσες της Νοβάρτις θυμήθηκε. Με δεδομένο πως στενός συνεργάτης του ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, αναρωτιέμαι πώς θα αισθάνθηκε ο Αντώνης όταν, πρωί-πρωί, διάβασε αυτόν τον λίβελο.
Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν το γεγονός πως η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και στο μέλλον να συνυπολογίζει σε κάποιες αποφάσεις της την ταυτότητα της παράταξης.

ΥΓ. Ειλικρινής απορία: Τι δουλειά είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Πολεμικό Μουσείο; 
Η εκδήλωση δεν είχε οικοδεσπότες τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Αυτοί ήταν καλεσμένοι. 
Δε διαβάζει τι γράφει κάθε μέρα εναντίον την κυβέρνησης ο προχθεσινός οικοδεσπότης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: