Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ: Η «ομάδα 2004» πληρώνει χρέη και περιμένει τον Μελισσανίδη

 ΑΕΚ: Η «ομάδα 2004» πληρώνει χρέη και περιμένει τον Μελισσανίδη
Ανθρωποι με τόσο διαφορετικές ιδέες και απόψεις, με κατά καιρούς δυνατές συγκρούσεις μεταξύ τους, αλλά πάνω από όλα 
άνθρωποι που αγαπούν την ΑΕΚ  
και την έχουν υπηρετήσει πιστά σε διαφορετικά πόστα και μετερίζια, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μετά το κάλεσμα της ΠΑΕ κ. Μιχάλη Τροχανά προκειμένου να βρουν τη λύση που θα βγάλει την ομάδα από το πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Ο κ. Πέτρος Παππάς αγκάλιασε τον κ. Ντέμη Νικολαΐδη, η «Ορίτζιναλ 21» έδωσε συγχωροχάρτι στον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς και παρά τις ηχηρές απουσίες (δεν έδωσαν το παρών οι κκ. Γκίκας Γκούμας, Πόλυς Χατζηιωάννου και Δημήτρης Μελισσανίδης), οι περισσότεροι από 20 σημαίνοντες ΑΕΚτζήδες που βρέθηκαν στην...
ίδια αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας (και όχι στα Σπάτα όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, κάτι για το οποίο τα ΜΜΕ ενημερώθηκαν το πρωί της Κυριακής) αποφάσισαν να αναζητήσουν μαζί τη λύση ώστε να ξαναγίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ μία υγιής εταιρεία.
Αποφάσισαν να συσταθούν σε (ένα άτυπο επί του παρόντος) σώμα υπό την προεδρία του βουλευτού κ. Γιάννη Βούρου και με αντιπροέδρους τους κκ. Μίμη Παπαιωάννου, Λάκη Νικολάου και Μπάγεβιτς. Σχετική πρόταση έγινε και στον κ. Ντ. Νικολαΐδη ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αλλά δεν αποκλείεται και να την αποδεχθεί.
Στο τέλος της συνάντησης που διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση που αποτελεί και το πλαίσιο της δράσης που θέλει να αναπτύξει η επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού με το κωδικό όνομα «Θεμέλιο 21»:
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Η ελπιδοφόρα παρουσία στο ίδιο τραπέζι τόσων ανθρώπων και παραγόντων με προσφορά και διαφορετικές κατά καιρούς θέσεις στην οικογένεια της ΑΕΚ θεμελιώνουν την Αναγέννησή της.
Στη σημερινή συνάντηση εγκρίθηκε ομόφωνα με βελτιώσεις η μελέτη του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μιχάλη Τροχανά «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».
Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού με σκοπό την ίδρυση Εγγυήτριας Δύναμης της ΑΕΚ με τη συμμετοχή 50.000 Ενωσίτικων Οικογενειών. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Βούρος με Αντιπροέδρους τους κ.κ. Μίμη Παπαϊωάννου, Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Χάρη Οικονομόπουλο. Εκτελεστικός Διευθυντής εξελέγη ο κ. Χρήστος Πετράκης και Επίτιμος Πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Τροχανάς.
Ολα τα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ συζητήθηκαν διεξοδικά και οι συγκεκριμένες παράμετροι της μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» θα ανακοινωθούν μέχρι την Τετάρτη, μαζί με τις προτεινόμενες λύσεις για την άμεση χρηματοδότηση της ΠΑΕ.
Η σύνθεση της ολομέλειας εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η εσωστρέφεια και η παθογένεια ανήκουν στο παρελθόν. Η θεμελίωση μιας νέας, υγιούς ΑΕΚ είναι στο χέρι όλων μας.
Οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνέχεια
Ωστόσο για να προχωρήσει με ομαλό τρόπο και να βρει πρόσφορο έδαφος ώστε να λειτουργήσει αποδοτικά αυτή η κίνηση που «σκάρωσε» ο κ. Τροχανάς επιτυγχάνοντας να μαζέψει στον ίδιο χώρο ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάψει να ανταλλάσσουν καλημέρα (!), πρέπει να προωθηθούν δύο απαραίτητες διαδικασίες.
Βασικότερη όλων είναι η αποπληρωμή των χρεών που αναλογεί σε κάθε μέλος από την «ομάδα σωτηρίας 2004». Για το λόγο αυτό τα μέλη που αποτέλεσαν τους συνοδοιπόρους του κ. Νικολαΐδη το καλοκαίρι του 2004 θα έχουν αύριο συνάντηση με τον ορκωτό λογιστή της ΠΑΕ ΑΕΚ προκειμένου να μάθουν πόσα πρέπει να δώσει ο καθένας. Ερωτηματικό αποτελεί ωστόσο η στάση που θα τηρήσουν οι κκ. Γκούμας και Χατζηιωάννου οι οποίοι δεν παρέστησαν στην ιστορική συνάντηση της Κυριακής (29/1).
Η δεύτερη υποχρέωση των άλλοτε αγαπημένων (συμ)μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η αποπληρωμή του χρέους προς την Morgan Stanley ώστε να απεγκλωβιστούν οι μετοχές της εταιρείας οι οποίες είναι ενεχυριασμένες (άρα και μπλοκαρισμένες σε ενδεχόμενη προσπάθεια μεταβίβασής τους) στον εν λόγω χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Αν αυτές οι δύο προϋποθέσεις τηρηθούν, τότε η επιτροπή «Θεμέλιο 21» θα επιχειρήσει να αλλάξει την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ χαράσσοντας τη στρατηγική της.
Ο Μελισσανίδης και οι άλλοι υποψήφιοι επενδυτές
Σύμφωνα με τον κ. Τροχανά, υπάρχουν 4 έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να εμπλακούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ εφόσον αυτή «καθαρίσει» από έναν σημαντικό αριθμό χρεών τα οποία αφορούν σε παλαιότερες χρήσεις και αναλογούν σε πρώην μετόχους.
Αυτή ασφαλώς θα είναι μία εξέλιξη η οποία ενδεχομένως θα ανοίξει τον δρόμο και για την επιστροφή του κ. Μελισσανίδη ο οποίος έχει αφήσει να αιωρείται ότι επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα πολυμελές ιδιοκτησιακό σχήμα ως ο διοικητικός ηγέτης και ο βασικός χρηματοδότης του αρκεί να έχουν φύγει από τη μέση χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Ενδέχεται μάλιστα εντός της ημέρας να έχει ραντεβού με τον κ. Παππά.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι αν μη τι άλλο πολύ κρίσιμες για την ΑΕΚ αλλά οι συγκυρίες είναι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ευνοϊκές καθώς οι άνθρωποι που αποφάσισαν να συστρατευθούν δεν θέλουν να εκτεθούν βλέποντας και αυτή την προσπάθεια να πέφτει στο κενό μέσα από εγωισμούς και άρνηση ανάληψης των ευθυνών που αναλογούν στον καθένα εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: