Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο Σαμαράς "έκανε τη διαφορά από ' κει που δεν το περίμεναν" - Βροχή οι προσκλήσεις από Ευρωπαίους πρωθυπουργούς!

Το τετραήμερο ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι του ζήτησαν συναντήσεις πρωθυπουργοί κορυφαίων ευρωπαϊκών κρατών, όπως ο Φιγιόμ της Γαλλίας αλλά και οι επικεφαλής των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ οι οποίοι αντιτίθεται στη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο Σαμαράς συναντήθηκε ξεχωριστά με όλους τους κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά οι επαφές αυτές κρίθηκε σωστό να μην ανακοινωθούν από τη Συγγρού για λόγους τακτικής.
Επίσης έχουν να το λένε οι ...
ευρωβουλευτές της Ν.Δ. που συναντήθηκαν επί μακρόν με τον Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ότι "ο πρόεδρος έκανε τη διαφορά αιφνιδιάζοντας άπαντες".
Στη συνάντηση ο Σαμαράς τους είπε ότι τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν την κριτική κατά του Μνημονίου "διαβάζοντας" σωστά ότι η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία θα έριχνε τον σοσιαλιστή Σόκρατες. 
Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην διορατικότητά του αλλά και στη συνεχή επαφή του με τον κεντροδεξιό ηγέτη της πορτογαλικής αντιπολίτευσης Πέδρο Κοέλιομε τον οποίο και συναντήθηκε στις Βρυξέλλες
Κι όπως γράψαμε την Παρασκευή και παίχτηκε στα περισσότερα κυριακάτικα φύλλα , μόνον ο Σαμαράς και η Μέρκελ συναντήθηκαν με τον Κοέλιο.
Οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές πίστεψαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είχε επαφές για την προώθηση του ευρωομολόγου και τα αγροτικά.
Έμειναν έκπληκτοι όμως όταν τον είδαν να υψώνει σθεναρή φωνή για τα δεινά του Μνημονίου στη συνεδρίαση του ΕΛΚ και να λέει ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο ενιαίο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ε.Ε. θα προκαλέσειπροβλήματα στους όρους δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών. 
Η θέση του αυτή κρίθηκε πολύ σοβαρή από τους κεντροδεξιούς ηγέτες της Ευρώπης οι οποίοι εισηγήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής και αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα της ενίσχυσης του ταμείου τον Ιούνιο, μέχρι να εξετάσουν κι αυτή την παράμετρο.
Οι πληροφορίες από το πολύ καλό Ιστολόγιο, parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: