Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό!

Στο Πασόκ ως συνήθως κρύβουν την αλήθεια και αρνούνται την πραγματικότητα. Όταν ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε κρίση ζητάνε από την ελληνική κυβέρνηση να απολογηθεί για την ύφεση στην Ελλάδα, που σημειωτέον ήρθε πολύ αργότερα του αναμενόμενου! Το ζητάει ο ίδιος ο πρόεδρος προσωπικά, υπονοώντας ότι οι πασοκικές κυβερνήσεις δεν φέρουν καμία ευθύνη για την αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να ξεχρεώσει τα αλλοπρόσαλλα δάνεια της καταστροφικής «σοσιαλιστικής» τους πολιτικής!

Ο Παπανδρέου είδε στα όνειρά του ότι για τη σημερινή οικονομική κατάσταση ευθύνεται προσωπικά ο Καραμανλής ενώ μέχρι πρόσφατα αρνούνταν ακόμα και την ύπαρξη της παγκόσμιας κρίσης. Όταν όμως οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται διεθνώς, η ανεργία καλπάζει σε χώρες αναπτυγμένες οικονομικά, τα δημόσια έσοδα μειώνονται σε χώρες αναπτυγμένες φοροεισπρακτικά και η κατάσταση της οικονομίας είναι ρευστή σε όλο τον πλανήτη, είναι λογικό να φτάσει κάποτε και στην Ελλάδα ο πέλεκυς της κρίσης. Η διεθνής κρίση δεν είναι άλλοθι αλλά μια ανελέητη πραγματικότητα. Το να αρνείσαι τις επιρροές της παγκόσμιας κρίσης στη χώρα μας, είναι τρομακτική διαφυγή από το παρόν και φαντασιοπληξία, επικίνδυνη να εκφέρεται από κάποιον που ζητά να μας κυβερνήσει!

Η κυβέρνηση Καραμανλή έγκαιρα και αποφασιστικά αποδέχτηκε την πραγματικότητα και άρχισε να συντονίζει τη δράση της για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της κρίσης. Ήδη ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, παρουσιάζει τάσεις ελαφράς ανόδου, έπειτα από έναν χρόνο συνεχούς υποχώρησης. Διαμορφώνεται στις 46,4 μονάδες από τις 43,1 μονάδες τον Μάρτιο. Ενώ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα «δεν είναι εκρηκτική», όπως διατυμπανίζει το Πασόκ, που άφησε το 2004 ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση!

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει το δρόμο του λαϊκισμού και της κατασυκοφάντησης της χώρας όποτε βρεθεί στο εξωτερικό. Παραπλανεί στο εσωτερικό τους πολίτες και παραπληροφορεί στα διεθνή ΜΜΕ, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας που θέλει να κυβερνήσει! Προσβάλλει τη χώρα μας για μικροκομματικές και παραπολιτικές σκοπιμότητες, υποτάσσοντας την πολιτική του στρατηγική στις προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες των μεγαλοστελεχών του που διψάνε για εξουσία. Το αστείο είναι ότι τώρα ζητά συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης όταν πριν λίγους μήνες αρνούνταν κατηγορηματικά στον πρωθυπουργό οποιαδήποτε πιθανότητα παροχής βοήθειας στην κυβέρνηση, επειδή ο ίδιος έχει σχέδιο ενώ σύμφωνα με το Γιώργο : ο Καραμανλής «δεν πείθει ούτε τους υπουργούς του ότι υπάρχει σχέδιο για τη χώρα, πόσο μάλλον τους Έλληνες πολίτες»!!! Τότε είχε σχέδιο, σήμερα και αυτός ζητά εθνική ομοψυχία απέναντι στην κρίση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: