Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ! Ο Τσίπρας βλέπει τους αγρότες στο Μαξίμου – Ποινικές διώξεις προαναγγέλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Με φόντο την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των παραβατών και για άνοιγμα των δρόμων με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων

ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των αγροτών από τα μπλόκα της Νίκαιας.
Παρά το γεγονός ότι αρχικά το Μαξίμου ήταν αντίθετο σε μία τέτοια συνάντηση, τελικά...

φαίνεται πως το επιτελείο του πρωθυπουργού άλλαξε γνώμη. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής τόνισε πως προχθές οι συνομιλητές του που τον συνάντησαν στο Μαξίμου, προέβαλαν μεγάλες απαιτήσεις, ενώ αντίθετα είπε πως «στο μπλόκο της Νίκαιας νοιάζονται για την μικρομεσαία αγροτιά».
Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη συνάντηση, η οποία από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα:

Τα αιτήματα της… Νίκαιας
Ωστόσο, με τα δικά της αιτήματα πάνε τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών. 
Πιο αναλυτικά ζητούν:

1. Ν” αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν” αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.


Άνοιξε ο Ισθμός
Στο μεταξύ, άνοιξε από χθες το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό. Οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για 33 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Η παράμβαση της εισαγγελέος του Αρείου Πάγου
Ωστόσο, σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, οι εισαγγελείς εφετών σε όλη την επικράτεια παραγγέλλονται να ασκήσουν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και με τη συνδρομή των κατά τόπους αστυνομικών δυνάμεων να ανοίξουν τους δρόμους.

Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως:
«Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ” αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους»


Δεν υπάρχουν σχόλια: