O Κυριάκος Μητσοτάκης στριμώχνει τον Αλέξη Τσίπρα στα σχοινιά της κοινοβουλευτικής αποχής.
Όπως εγκαίρως έχουμε δημοσιεύσει ο πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από την Κοζάνη, ενεργοποιεί την πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεων, τις οποίες η κυβέρνηση θα βάλει στη βιτρίνα του νομοθετικού έργου με κοινωνικό πρόσημο, έως τη διάλυση της Βουλής. Αυτή η τακτική εκτιμάται, με βάση τον χαρακτήρα των ρυθμίσεων, ότι θα δοκιμάσει την αντοχή της απόφασης...
του ΣΥΡΙΖΑ να καταφύγει στον επαναστατικό ακτιβισμό, να μην συμμετέχει στη διαδικασία των ψηφοφοριών.«Προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους ψηφοφόρους του, στο κάτω-κάτω εξέλεξαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι στη Βουλή, όχι για να απέχουν. Προσβάλλει, τελικά, την ίδια τη δημοκρατία, που θέλει σοβαρούς βουλευτές και όχι ανώριμους διαδηλωτές. Όμως αυτή η συμπεριφορά ταυτόχρονα κλείνει και το μάτι σε κάθε ακραίο στοιχείο.», όπως ανέφερε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός. Αξιοποιώντας την τεκμηριωμένη ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προσδιορίσει τον τρόπο που θα μπουν κάτω από την ομπρέλα των αυξήσεων, που ήδη από τις αρχές του χρόνου έχουν ενσωματωθεί στις αποδοχές 1,5 εκατ. συνταξιούχων.
Η έκτακτη ενίσχυση για την οποία θα επιστρατευθεί κονδύλι που θα ξεπεράσει τα 290 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά σε 145.378 συνταξιούχους, οι οποίοι εξαιτίας της βαριάς στρέβλωσης της προσωπικής διαφοράς που κληροδοτήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, δεν είδαν μεταβολή στο ποσό που τους προκαταβάλλεται σε μηνιαία βάση. Κατά πληροφορίες το επίδομα που εξετάζεται να δοθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι της τάξης των 375 ευρώ. Υπάρχει δε, ακόμη μια κατηγορία συνταξιούχων που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης, όπως 347.322 που είδαν τους λογαριασμούς να πιστώνονται με μικρότερα ποσά από τα αναμενόμενα.
Στις ασκήσεις επί χάρτου που γίνονται έως την τελευταία στιγμή, εξεταζόταν να λάβουν το έκτακτο επίδομα και όσοι δεν είδαν να ενισχύεται σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα τους μετά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Σε κάθε περίπτωση όπως αναμένεται να υπογραμμίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αλλά για την αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος μιας μεγάλης ομάδας συνταξιούχων που δεν έχουν δει ενίσχυση, όπως αντίστοιχα άλλα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.
Στον καμβά της κοινοβουλευτικής πίεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μπουν και οι βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα νομοθετηθούν άμεσα. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα καθιστούν υποχρεωτική την αιτιολόγηση μη συναίνεσης στην πρόταση ρύθμισης που παράγει ο αλγόριθμος, τόσο των χρηματοδοτικών φορέων όσο και του οφειλέτη. Μάλιστα η αιτιολόγηση θα αναρτάται δημόσια στην πλατφόρμα. Ακόμη θα διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού για να μπορούν να εντάσσονται και οφειλέτες με μία και μοναδική οφειλή. Περαιτέρω θα ενταχθούν και νέες κατηγορίες οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν, όπως είναι οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση. Επιπλέον θα καταργείται η ποινή προεξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο ενώ θα μειώνεται και το επιτόκιο ρύθμισης αυτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου