ό,τι λέμε παρακάτω.
Αν όχι, συνέχισε απλώς να διαβάζεις γιατί όπως όλα δείχνουν, σήμερα θα σου αλλάξουμε τη ζωή.
Αν δηλαδή θέλεις να θεωρείσαι έξυπνος, επιτυχημένος και να είσαι πραγματικά χαρούμενος (τουλάχιστον με τον εαυτό σου), τότε πρέπει να αποφύγεις τις 5 παρακάτω συνήθειες χθες...
1. Τα ίδια λάθη
Λάθη κάνουμε όλοι. Λάθη κάνουν φυσικά και οι έξυπνοι άνθρωποι. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια, ξανά και ξανά, αλλά να μαθαίνεις από αυτά αναλύοντας πώς συνέβησαν και γιατί. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ευφυών ανθρώπων είναι το άνοιγμά τους στην εποικοδομητική κριτική. Ε λοιπόν, κρίνε εσένα, όσο πιο αντικειμενικά μπορεί και πήγαινε παρακάτω, έστω με νέα λάθη.
2. Η επιρροή από τον περίγυρο
Η κριτική σκέψη και η ικανότητα ανεξάρτητου συλλογισμού είναι δύο από τα πλεονεκτήματα που συνήθως διαθέτουν οι ευφυείς άνθρωποι. Αξιολόγησε μόνος σου τις πληροφορίες, πάρε τις δικές σου, τεκμηριωμένες αποφάσεις και μην υποκύψεις ούτε στιγμή σε εξωτερικές πιέσεις. Σκέψου απλώς λογικά, και πράξε ανάλογα.
3. Η επιτυχία των άλλων
Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη δίχως να νοιάζονται για την επιτυχία των άλλων. Με λίγα λόγια, οι έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι δε νιώθουν ότι απειλούνται από την επιτυχία των άλλων αλλά το βλέπουν ως μια ευκαιρία να μάθουν και να αναπτυχθούν οι ίδιοι, καλλιεργώντας μια νοοτροπία συνεχούς εξέλιξης. Δύσκολα δηλαδή θα ορίσουν την αξία τους με βάση τα επιτεύγματα ή την επιτυχία των άλλων.
4. Σχολιασμός
Το να σχολιάζεις τους άλλους, πίσω από την πλάτη τους, είναι μία κακή συνήθεια που οι έξυπνοι άνθρωποι αποφεύγουν. Και καλά κάνουν. Το κουτσομπολιό δεν πρόκειται να συμβάλλει στην προσωπική αλλά ούτε στην επαγγελματική σου ανάπτυξη και αυτό, στο υπογράφουμε.
5. Κακία
Τέλος, έχουμε να σου πούμε πως οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κρατούν κακία. Η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, που περιλαμβάνει την ικανότητα της κατανόησης και της διαχείρισης συναισθημάτων, βοηθάει τους έξυπνους ανθρώπους να αναγνωρίζουν φυσικά τα λάθη των άλλων, ωστόσο να μην τα "κρατούν" για πάντα μέσα τους, δημιουργώντας εχθρότητες. Θυμάσαι το "από μακριά κι αγαπημένοι;". Αν ναι, εφάρμοσέ το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου