Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα φτάνουν για να παρακολουθήσουν την πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου / Φωτογραφία: Hollie Adams/Pool Photo via AP
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η βασίλισσα Καμίλα χαιρετούν καθώς φτάνουν για να παρακολουθήσουν την πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 / Φωτογραφία: Hollie Adams/Pool via AP
Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετά τον κόσμο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Καμίλα / Φωτογραφία: Hollie Adams/Pool Photo via AP
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς της Αγγλίας φορά γραβάτες από τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και πέρυσι το Πάσχα την είχε τιμήσει.
«2024, εφέτος, όπως και πέρυσι, ο Βασιλιάς Κάρολος παρακολουθεί την Κυριακή του Πάσχα στο Κάστρο του Ουίνδσορ φορώντας γραβάτα της συλλογής Thalassa. Για άλλη μια φορά, αισθανόμαστε βαθιά τιμημένοι», γράφει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.Εκτός από τις πασχαλινές λειτουργίες, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έχει φορέσει μια γραβάτα με γαλάζιο και λευκό μοτίβο του ελληνικού brand Thalassa Collection και σε άλλες περιπτώσεις. Όπως φαίνεται, είναι μία από τις αγαπημένες του.Η πιο πρόσφατη είναι αυτή στη φωτογραφία που συνόδευσε το ηχογραφημένο του μήνυμα τη Μεγάλη Πέμπτη.
Την ίδια γραβάτα επέλεξε και στο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη του αλλά και στο φαντασμαγορικό πάρτι που ακολούθησε την ενθρόνισή του, τον Μάιο.
Επίσης, η συγκεκριμένη γραβάτα ήταν και μέρος της εμφάνισής του κατά την επίσκεψή του στην Κένυα, όπου τον συνόδευσε η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα.
Τα τελευταία 25 χρόνια, η Thalassa Collection δημιουργεί κασκόλ, εσάρπες και γραβάτες. Αυτά τα είδη, εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική και μεσογειακή παράδοση, σχεδιάζονται αποκλειστικά στο ατελιέ της εταιρείας, στην Αθήνα. Η παραγωγή γίνεται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα δεξιοτεχνίας, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υφάσματα, όπως κασμίρ, μετάξι και μαλλί.
Η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες
Εκτός από τη Thalassa Collection, ο βασιλιάς Κάρολος έχει δείξει σε ακόμα μία ελληνική εταιρεία την προτίμησή του, όσον αφορά το κομψό αυτό αξεσουάρ.
Ο βασιλιάς Κάρολος, ένθερμος φιλέλληνας, φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία κατά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Λονδίνο, τον Νοέμβριο του 2023.
Η γραβάτα με την ελληνική σημαία πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από την «Pagoni Maison des Cravates», μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο Κολωνάκι.
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η μπουτίκ έχει ντύσει προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολιτικούς, καλλιτέχνες και διάσημους ξένους.
Ο βασιλιάς Κάρολος φορά γραβάτα με την ελληνική σημαία / Φωτογραφία: AP Photo/Frank Augstein
Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol / Φωτογραφία: AP Photo/Kin Cheung,PoolΤην ίδια γραβάτα φόρεσε και κατά τη συνάντησή του με τον Ρίσι Σούνακ, με την κίνησή του να μεταφράζεται ως διαμαρτυρία για την απόφαση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας να ακυρώσει τελευταία στιγμή τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ακύρωση έγινε λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, έπειτα από τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξή του στο BBC.Η ενδυματολογική επιλογή του βασιλιά της Βρετανίας θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια κίνηση στήριξης προς τη χώρα μας στη διαμάχη χρόνων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Η αγάπη του Καρόλου για την Ελλάδα
Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί την Ελλάδα αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη τον Μάρτιο του 2021, όταν παρευρέθη στους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας.
Είπε ότι ήταν «πανευτυχής» που επέστρεψε στην Ελλάδα, η οποία έχει εδώ και καιρό την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.
Κάρολος: «Είμαστε όλοι Έλληνες»
Πρόσθεσε ότι «σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν μια βαθιά διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια.
»Αισθάνομαι μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα -τα τοπία της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της-, αλλά δεν είμαι μόνος: υπάρχει κάτι από την ουσία της σε όλους μας», είπε. «Ως πηγή του δυτικού πολιτισμού, το πνεύμα της Ελλάδας διατρέχει τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας. Χωρίς αυτήν, οι νόμοι μας, η τέχνη μας, ο τρόπος ζωής μας δεν θα είχαν ανθίσει ποτέ όπως έχουν».
Σε προηγούμενη επίσκεψη στην Ελλάδα, το 2018, ο Κάρολος χαιρέτισε τους παραδοσιακά στενούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στον κόσμο, λέγοντας: «Είμαστε όλοι Έλληνες».
«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τη ρίζα τους στην Ελλάδα», είπε.
Όταν ο πρίγκιπας -τότε- Κάρολος είπε ότι η Ελλάδα είναι στο αίμα του, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη χώρα, δεν μιλούσε απλώς μεταφορικά, καθώς τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς του γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
Ο παππούς του πρίγκιπα της Ουαλίας, πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας, γεννήθηκε στα Ανάκτορα στο Τατόι, το 1882. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, στο Μον Ρεπό, το 1921.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου