Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να φέρει προ των Πολιτικών και Εθνικών τους ευθυνών όσους συνεχίζουν να στηρίζουν την αντεθνική Κυβερνηση Τσίπρα, καταθέτοντας Πρόταση Μομφής για το Σκοπιανό.
Όποιος στηρίζει την Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα ΣΥΝΕΡΓΟΣ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ονόματος «Μακεδονία’!
Στη Βουλή και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας μεταφέρονται οι εξελίξεις για το «Σκοπιανό» μετά την τηλεφωνική συμφωνία που είχαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.
Το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή και τα κομματικά επιτελεία αναζητούν... την ημέρα που θα διεξαχθεί η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που ήδη έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις με την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας.
Με τα εως τώρα δεδομένα η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή καθώς η Πέμπτη παρουσιάζει διαδικαστικές δυσκολίες.
Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να διεξαχθεί την Πέμπτη το απόγευμα αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ωστόσο, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του άρθρου 142 Α βάσει του οποίου θα γίνει η συζήτηση δεν πρέπει να έχει προηγηθεί άλλη κοινοβουλευτική εργασία την εντός της ίδιας ημέρας.
Δυσκολίες εμφανίζει και το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συζήτησης νωρίς το πρωί της Πέμπτης, πριν την τελική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του αυστηρού χρονοδιαγράμματος ψήφισης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.
Σενάρια για πρόταση μομφής
Την ίδια ώρα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου διακινούνται σενάρια που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να διερευνά επιπρόσθετες κοινοβουλευτικές κινήσεις προκειμένου να αναδείξει τις ανυπέρβλητες πολιτικά αντιθέσεις των κυβερνητικών εταίρων στο «Σκοπιανό».
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν το σχεδόν πανηγυρικό διάγγελμα του πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάριζε σε συνέντευξη τύπου πως δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».
Υπο αυτά τα δεδομένα, ορισμένα στελέχη της ΝΔ αλλά και της ήσσονος αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν την κατάθεση πρότασης μομφής ώστε η σχετική ψηφοφορία να λάβει την μορφή «ναι» ή «όχι» στην συμφωνία και με τον τρόπο αυτό να λάβουν ξεκάθαρη θέση όσοι διαφοροποιούνται από την κυβερνητική ή κομματική τους «γραμμή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου