Στο ποδόσφαιρο όταν μία ομάδα βλέπει πως δεν μπορεί να σκοράρει, μπαίνει στη λογική των καθυστερήσεων, πετώντας ακόμα και την μπάλα στην εξέδρα.
Μοναδικός στόχος των 11 παιχτών είναι η διαφύλαξη της εστίας μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την λήξη του αγώνα.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Μοναδικός στόχος των 11 παιχτών είναι η διαφύλαξη της εστίας μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την λήξη του αγώνα.
Την συγκεκριμένη τακτική φαίνεται πως ζήλεψε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο τα τελευταία 24ωρα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη...
μέσα από διάφορες διαρροές αλλά και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού. Το γιατί μένει σε κάθε περίπτωση να αποδειχθεί!
Η αρχή έγινε με την πτήση του κ.Τσίπρα με το μαχητικό αεροπλάνο στη Λάρισα. Οι εικόνες του πρωθυπουργού με την ειδική φόρμα των πιλότων αλλά και τα πλάνα μέσα στο πιλοτήριο έκαναν το γύρο της χώρας και όχι μόνο. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να συνδέσουν την κίνηση αυτή με την αποστολή μηνύματος στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Η συνέχεια δόθηκε από τη διαρροή περί επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης για χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους.Ενα θέμα στα όρια του «μη θέματος», μια και η όποια κυβερνητική πρωτοβουλία ακόμα απέχει από το να φτάσει στο κοινοβούλιο.
Αποτέλεσμα, για τρία 24ωρα κυριάρχησε στην πολιτική επικαιρότητα. «Κερασάκι» στην τούρτα η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη στον real fm, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της νόμιμης καλλιέργειας ινδικής κάνναβης με… παράβολο.
Εάν κάποιος θέλει να αναζητήσει τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσε την όλη επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν έχει παρά να εξετάσει το ευρύτερο περιβάλλον των τελευταίων εβδομάδων.
Η στρατηγική «αντιπερισπασμού» μπήκε σε εφαρμογή μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου η συνοχή της κυβερνητικής πλευράς βγήκε «τραυματισμένη». Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου έγινε τελικώς νόμος του κράτους, χωρίς όμως να πιαστεί το «ψυχολογικό» όριο των 151 ψήφων. Ακόμα και ο Πάνος Καμμένος παρότι βρισκόταν στην μακρινή Βραζιλία ψήφισε «οχι» στο άρθρο 3, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς το κομματικό του ακροατήριο.
Η επιλογή αυτή του προέδρου των ΑΝΕΛ ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως προαναγγελία έναρξης μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου για τους Ανεξάρτητες Έλληνες, όπου ο κυβερνητικός εταίρος θα διαχωρίζει τη θέση του σε κάθε ευκαιρία, με στόχο την όσο το δυνατόν ευκρινέστερη παρουσίαση του μηνύματος του.
Ο Πάνος Καμμένος άλλωστε γνωρίζει πως η πλήρης ταύτιση των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα βγει σε καλό στο κόμμα του, την ώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αποσυσπείρωση του κόμματος του.
Το κλίμα για την κυβέρνηση βάρυνε ακόμα περισσότερο, όταν έγινε γνωστή η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μία έκθεση στην οποία όλες οι προβλέψεις του Ταμείου για τις προηγμένες χώρες αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, ενώ για την Ελλάδα – και μόνο γι’ αυτήν – αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω.
Αυτομάτως ήρθαν στην επικαιρότητα σενάρια είτε λήψης νέων μέτρων (για τα οποία η κ. Λαγκάρντ πέταξε την μπάλα στην πλευρά της Ευρώπης), είτε επίσπευσης των ήδη συμφωνημένων ( μείωση αφορολογήτου και συντάξεων).
Κάπως έτσι, τα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται απειλητικά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας την έναρξη του επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις αυτές του Μεγάρου Μαξίμου δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ. Κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από ένα χρονικό σημείο και μετά. «Οι εκλογές δεν αργούν, με το πότε όμως να μην είναι καθαρό αφού μπορεί να της προκαλέσει μόνο ο κ. Τσίπρας» ήταν το σχόλιο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη που θεωρεί ότι ο χρόνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράει αντίστροφα…
Στο μικροσκόπιο της ανάλυσης της ΝΔ έχει μπει και ο ρόλος της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και το κατά πόσον τα δύο αυτά κόμματα είναι διατεθειμένα ή όχι να προσφέρουν στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την στάση που κράτησαν στη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου.
Είναι σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι για την ΝΔ η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα , παρότι η εξουσία λειτουργεί διαχρονικά ως η καλύτερη «συγκολλητική» ουσία.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου