Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη !

Προτάσεις και Κριτική για την Οικονομία, την Πολιτική, την Κοινωνία & την Ανάπτυξη!

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η "Νέα Ελλάδα" θ' ανακοινωθεί το φθινόπωρο...

Επισπεύδει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου κόμματος η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη


O κύβος ερρίφθη πλέον από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αναγγελία του νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κόμμα της ανεξάρτητης βουλευτού αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου, παρά τον αρχικό σχεδιασμό να γίνει η αναγγελία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην κεντροδεξιά παράταξη και στο παρασκήνιο πυκνώνουν οι επαφές της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία ετοιμάζεται συστηματικά για το εγχείρημα, το οποίο ...
Stathis at 1:01:00 μ.μ. 1 σχόλιο:
Κοινή χρήση

Κατάντια της "Δημοκρατίας" μας...

...τρομοκρατούν με την δικαιοσύνη όσους αναφέρονται σε αποχώρηση της Ελλάδος απο το ευρώ

Πέρα απο τα σενάρια συνωμοσιολογίας που προπαγανδίζουν γιατί δεν διευκρινίζουν στον Ελληνικό λαό ποιό ακριβώς όφελος θεωρούν οτι θα εξυπηρετούσαν η "φήμες" εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ.

Γιατί ξαφνικά πανικοβλήθηκαν και τρέχουν τραπεζίτες και πολιτικοί να κάνουν δηλώσεις για δήθεν συνωμοσία σε βάρος της χώρας επιστρατεύοντας μάλιστα και την Ελληνική δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσουν;
Όλα αυτά βέβαια, μόνο στο κράτος της ψωροκώσταινας, γιατί αν υπάρχουν στοιχεία οτι όλα αυτά είναι κακόβουλο σενάριο που...
Stathis at 10:29:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Εως τον Σεπτέμβριο αναμονή!

Το καλοκαίρι θα περάσει με βαριά αναμονή. 
Κανείς δεν ξέρει με τι θα μοιάζει το τοπίο τον Σεπτέμβριο, κανείς δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει τη δουλειά του και το βίο του σε βάθος χρόνου πέραν μερικών εβδομάδων. 
Ολος ο κόσμος δίνει ραντεβού για αυτό τον άδηλο, απειλητικό Σεπτέμβριο· 
σαν να ζητά μια ανάπαυλα τώρα, να πάρει μια ανάσα, να μαζέψει τη σκέψη του και το κουράγιο.
Εν τω μεταξύ το πολιτικό σκηνικό αποσυντίθεται με όλο ταχύτερο ρυθμό ― σε όλο το εύρος. Στην αριστερά διάσπαση και κερματισμός. 
Στη δεξιά, αποχωρήσεις, κυοφορία νέου κόμματος, μετασχηματισμός του υπάρχοντος. 
Στο κέντρο, το ...
Stathis at 10:00:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τι είναι στ’ αλήθεια λοιπόν η πατρίδα μας;

Θυμάστε το παλιό σχολικό τραγουδάκι;
Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ οι κάμποι;
Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;
Τι είναι στ’ αλήθεια λοιπόν η πατρίδα μας;

Μήπως είναι η χώρα που περήφανα κατάργησε την βασιλεία αλλά απέκτησε τρείς  δυναστείες που την διοικούν τα τελευταία 40 χρόνια ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί της δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ως γνήσιοι αριστοκράτες;
Μήπως είναι η χώρα που ποτέ κανένας υπουργός οικονομικών δεν είχε την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβει ότι χωρίς ανάπτυξη η οικονομία θα καταρρεύσει;
Μήπως είναι η χώρα που της χαριστήκαν δισεκατομμύρια από την Ευρώπη για να αναπτυχθεί αλλά τα γύρισε πίσω γιατί ...
Stathis at 9:09:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στο 1% το βασικό επιτόκιο δανεισμού της ΕΚΤ

Στο ιστορικό χαμηλό του 1%, διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Τρισέ χαρακτήρισε «κατάλληλα» τα επιτόκια δανεισμού, για μία ακόμη φορά, ενώ καλωσόρισε τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ζαν Κλοντ Τρισέ προσωρινά είναι όλα τα μέτρα και οι αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα, ο Τρισέ χαρακτήρισε «προσωρινές» τις αγορές ελληνικών ομολόγων από ...
Stathis at 6:42:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Νίκος Πορτοκάλογλου: ξανά φευγάτος

Λίγες ώρες πριν τον συναντήσω, ρίχνω μια τελευταία ματιά στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του ακούγοντας παλιότερούς του δίσκους. Διαπιστώνω πως δεν υπάρχει συνέντευξη του, που να μην έχω διαβάσει, τραγούδι του που να μην έχει δεθεί με μια στιγμή, δεν υπάρχει ευκαιρία χαμένη να τον δω σε συναυλία. 
Αντί όμως να χαλαρώσω, νιώθοντας καλύτερα προετοιμασμένη για τη συνέντευξη, νιώθω το άγχος και την προσμονή του «γκρούπι» πριν συναντηθεί με το είδωλό του. 
Η προσήνειά του με λύνει από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης μας, στο στούντιο του, στο υπόγειο του σπιτιού του.

Κουβεντιάζουμε για την πιο «πολυφορεμένη» έννοια των ημερών, την κρίση.  
«Εγώ είμαι παιδί της κρίσης. Από τότε που ξεκίνησα το ΄80 ακούω ότι περνάμε κρίση. Στη μουσική για παράδειγμα ακούω από τότε γκρίνια ότι πέρασαν οι καλές εποχές των μεγάλων συνθετών. Ότι τα τραγούδια είναι μικρά. Ε, λοιπόν, καλά κάνουν και είναι μικρά. Ο στόμφος το τσακίζει το τραγούδι».
Αναρωτιέμαι αν σε περιόδους κρίσεων ο ρόλος του καλλιτέχνη αλλάζει ή αν πρέπει να αλλάζει και να γίνεται πιο ενεργός.
Μου απαντά πως
Stathis at 2:00:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Siemens: «Non paper» για τρεις πρώην υπουργούς του ΠαΣοΚ!

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζητούν οι εφέτες - ανακριτές για 21 συσκευές που κατασχέθηκαν από τα γραφεία της Siemens, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επαφές που είχε ο Μ. Χριστοφοράκος από το 2003 και μετά.
Εν τω μεταξύ, την ύπαρξη non paper της Siemens Hellas προς τους τότε υπουργούς του ΠαΣοΚ, Κ. Σκανδαλίδη, Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου επιβεβαίωσε εμμέσως στην κατάθεση του ο πρώην τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Δ. Δενδρινός.
Τα non paper συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), τον Μάρτιο του 2003, για την ανάθεση της υλοποίησης του συστήματος C4i.
Τους υπουργούς «καίει» το ίδιο το ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου, στο οποίο αναφέρεται «ΚΥΣΕΑ: Σκανδαλίδης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου. Να στείλουμε δύο non paper» (5/3/2003).
Μια εβδομάδα μετά το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει οριστικά την ανάθεση του C4i στην κοινοπραξία SAIC, όπου συμμετείχε η Siemens. 
Την απόφαση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, και οι τρεις υπουργοί.
Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής συνεχίζονται σήμερα με την κατάθεση του...
Stathis at 12:32:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Δυο πόρτες έχει η ζωή...

Από "Το Ποντίκι" 
Αρχικά, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens Σ. Βαλυράκης, με επιστολή του προς την Τράπεζα Ελλάδος, το ΣΔΟΕ και την Επιτροπή Καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί 25 επιχειρηματιών, χρηματιστών, επιχειρήσεων και άλλων φυσικών προσώπων, ώστε «να ερευνηθεί πιθανή διαδρομή χρήματος και συναφώς οι εκροές από τους λογαριασμούς των παραληπτών προς πολιτικά πρόσωπα ή υπαλλήλους του Ελληνικού Δημοσίου ή υπαλλήλους εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα».
Αιτία της επιστολής ήταν η αναφορά των προσώπων αυτών στη δικογραφία ως εμπλεκομένων στη διακίνηση του «μαύρου χρήματος» της Siemens και...
Stathis at 11:34:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Περί Siemens: Να μας κάψει ο ήλιος της αλήθειας.

Μία αφελής ερώτηση προς όλους εκείνους που σήμερα δηλώνουν την μεγάλη τους έκπληξη για τα φαινόμενα διαφθοράς. 
Ας πούμε ότι μία ελληνική εταιρεία ήταν στην θέση της Siemens και είχε τολμήσει να πάρει δουλειά στη Γερμανία λαδώνοντας πολιτικούς. 
Τι θα είχαν κάνει οι Γερμανοί σε μία τέτοια περίπτωση; 
Θα επέτρεπαν στην ελληνική εταιρεία να συνεχίσει τη δραστηριότητά της; 
Θα την άφηναν δίχως ένα μεγάλο ως και εξοντωτικό πρόστιμο; 
Και στην φυλακή θα πήγαιναν οι επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας στη Γερμανία και πρόστιμο εξοντωτικό θα έβαζαν και αυτή θα ήταν η αφορμή για να μην ξαναπατήσει ελληνική επιχείρηση στη Γερμανία. 
Οι άνθρωποι θα προάσπιζαν τα συμφέροντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πολύ καλά θα έκαναν.  

Εδώ τι συμβαίνει; 
Stathis at 11:08:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος στην Αυστρία

Η επίσημη ανακοίνωση λέει ότι ο πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και τον ομοσπονδιακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, σήμερα Παρασκευή στη Βιέννη.
Ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής, το βράδυ της Παρασκευής, στο Εαρινό Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικών, που διοργανώνει ο διεθνής Σύνδεσμος Τραπεζών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο συνέδριο μετά από...
Stathis at 9:25:00 π.μ. 1 σχόλιο:
Κοινή χρήση

Δημοσκόπηση χαστούκι της Public Issue


Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στα πολιτικά κόμματα κατακρημνίζεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης είναι το στοιχείο ότι η αποχή και η αντικομματική ψήφος αποδοκιμασίας έχει εκτιναχθεί στο 34,5%, από 8,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2009.
Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση δύο στους τρεις πολίτες απαντούν καμία, με ποσοστό 66% έναντι 28% τον Οκτώβριο του 2009. 
Το 26% θεωρεί...
Stathis at 8:43:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Οι ελίτ σκέφτονται αγγλοσαξωνικά

Ο,τι μάς συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο και σοκαριστικό, κι όχι επειδή είχαμε καλομάθει και γίναμε μαλθακοί, ούτε επειδή φταίνε καθ’ ολοκληρίαν οι παθογένειες του ελλαδικού κράτους και η οκνηροπονηρία του Ελληνος και τέτοια στερεοτυπικά. 
Οχι. 
Ο,τι συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα και θα εξελίσσεται με σφοδρότητα μήνα με τον μήνα, είναι πρωτόγνωρο για όλη τη μεταπολεμική Ευρώπη. 
Η κρίση κρατικών χρεών, οι εγγενείς ασυμμετρίες στην Ε.Ε., η ταχύτατη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, η ριζική αμφισβήτηση του κοινωνικού συμβολαίου, η εξουθενωτική πίεση στα μεσοστρώματα, η χειρουργική αφαίρεση του μέλλοντος, οι απειλές αποκλεισμού, ο μαζικός εκφοβισμός, η συλλογική ενοχοποίηση, όλα τούτα είναι πρωτόγνωρα για τους λαούς της μεταπολεμικής Ευρώπης, και ασφαλώς πρωτόγνωρα για τους Ελληνες της 36χρονης Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η επιχειρούμενη «λατινοαμερικανοποίηση» της Ευρώπης θέτει καινοφανή ερωτήματα στους πληττόμενους λαούς.
Σε αυτά τα ερωτήματα είναι προφανές ότι...
Stathis at 9:32:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Wir zahlen nicht für eure Krise !


Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή.
Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική δραστικών περικοπών. Μια μέρα μετά τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η γερμανική κυβέρνηση εξήγγειλε πολιτική σκληρής λιτότητας: Στόχος είναι να μειωθούν εις βάρος των εργαζομένων και των ανέργων, της υγείας, της παιδείας και των δήμων τα αυξημένα κρατικά χρέη, που διογκώθηκαν από την κρίση και τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών!

Για την κρίση, αντί να κληθούν να πληρώσουν οι τράπεζες και οι επενδυτές των χρηματαγορών, καλείται να πληρώσει ο απλός κόσμος: με περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αυτό είναι το «πρόγραμμα διάσωσης» της Ελλάδας. Δεν ...
Stathis at 7:13:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Καθυστερούν τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ σε μικρομεσαίους

Όπως σας είπαμε και χθες στην σχετική μας ανάρτηση, κόλλησαν στις Τράπεζες τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, οι επιχειρήσεις ακούν μόνο εξαγγελίες!

Μεγάλη καθυστέρηση λοιπόν στην υλοποίηση, τόσο του προγράμματος εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και του προγράμματος εγγυημένων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές, δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή τους από την κυβέρνηση, διαπιστώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ).
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΒΕΑ, παρά το δίμηνο που έχει μεσολαβήσει από την ανακοίνωση περί ετοιμότητας του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ, και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, «αποδεικνύεται έπειτα από την έρευνα του ΒΕΑ στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες, είτε δεν...
Stathis at 5:58:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Nigel Farage : "στόχος τους η Παγκόσμια Κυβέρνηση" (βίντεο)



Και στην Ελλάδα έχουμε πιόνια που δουλεύουν για την Παγκόσμια Κυβέρνηση...
Για πολύ λίγο ακόμα...
Από filtor
Stathis at 4:37:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Κουβαρντάδες με δανεικά


Οι καθημερινές αποκαλύψεις για αξιωματούχους που έχουν υπέρμετρα πλουτίσει στη διάρκεια της θητείας τους σε κυβερνητικά πόστα, που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα επιτείνουν την αγανάκτηση των πολιτών, που ζητούν κάθαρση, αλλά και απόδοση των ποσών που έκαναν φτερά από τα κρατικά ταμεία.
Το πολιτικό σύστημα δείχνει ζαλισμένο από όλες αυτές τις αποκαλύψεις και επιχειρεί ανεπιτυχώς για την ώρα να κάνει κινήσεις αυτοκάθαρσης που όμως δεν πείθουν. 
Είναι προφανές ότι με αυτό το κλίμα και με δεδομένη την κατηφόρα που ακολουθεί για το επόμενο χρονικό  διάστημα στα οικονομικά όλων των εργαζόμενων οι πολιτικοί μας ταγοί βλέπουν την πόρτα εξόδου από τα βουλευτικά τους έδρανα. 
Εκτός αν περισωθούν με τριπλές εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο, που δεν θα έχει παρέλθει δεκαοκτάμηνο οπότε θα τους περισώσει η λίστα του αρχηγού.
Βεβαίως πρόωρες εκλογές είναι μια ...
Stathis at 3:00:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Επιτέλους: Ο Κόκκαλης στην Εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens

Θαύμα - θαύμα.

Ξύπνησαν στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της SIEMENS. 

Πριν από λίγο ο Παπαδημούλης πρότεινε να κληθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης να καταθέσει και η πρότασή του έγινε ομοφώνως αποδεκτή.  
Βρε μπας και είναι άρρωστοι; 
Τί έπαθαν; 
Τόσα χρόνια έκαναν ότι δεν τον έβλεπαν. 
Τί τους χτύπησε;
Το μεγάλο Θαύμα θα γίνει αν και όταν κληθεί ο ...επίτιμος!
Stathis at 1:40:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Στη φτήνια οι απολύσεις και χωρίς δημοσιονομικό όφελος

Στο μισό οι αποζημιώσεις και οι χρόνοι προειδοποίησης

Σκληρότερος ο Λοβέρδος

Στο μισό θα πέσει η αποζημίωση απόλυσης με βάση τα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, αν και υπάρχει απόκλιση με το υπουργείο Οικονομικών που εμφανίζεται να προωθεί πιο ήπια πρόταση. Παράλληλα, η κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία προώθησης όλων των αντεργατικών μέτρων μέσα στον μήνα, ακόμη και το...
Stathis at 1:06:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Επιχορηγήσεις μέσω Ίντερνετ

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος επιχορηγήσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Αίτημα για επιχορήγηση μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω του ιστότοπου http://drasis.culture.gr (πύλη πολιτιστικών φορέων), αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή του φορέα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, μέσω του ίδιου διαδικτυακού τόπου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αιτήματα επιχορήγησης για δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.
Δεν θα επιχορηγηθούν δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
Θα εξετασθούν μόνο τα αιτήματα που θα έχουν υποβληθεί σύμφωνα με τη νέα διαδικασία.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη...
Stathis at 12:47:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τελευταία ζαριά για Siemens

Όλα τα ονόματα

Σφίγγει όσο μπορεί τον κλοιό ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, Σήφης Βαλυράκης με την ελπίδα κάποιος «κρίκος» να σπάσει και να μιλήσει.  

Πρόκειται για μια ύστατη ζαριά με πολλούς κινδύνους. Έτσι δόθηκαν στην δημοσιότητα ονόματα χρηματιστών και επιχειρηματιών, σε λογαριασμούς των οποίων φαίνεται ότι μπήκαν χρήματα της Siemens. 
Η υπόθεση (υπόνοια) είναι ότι κάποιοι απ αυτούς τους επιχειρηματίες ή τις επιχειρήσεις έδιναν χρήματα σε έλληνες πολιτικούς ή ...
Stathis at 11:51:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Η γραμματέας του Χριστοφοράκου “καίει” πολλούς….


Πολιτικά και φυσικά πρόσωπα που είχαν συναντήσεις με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα κατονόμασε η Κατερίνα Τσακάλου, η οποία κλήθηκε σε κατάθεση από τους εισαγγελείς Ν. Ορνεάκη και Αθ. Τσακάλου.

Σύμφωνα με το συνήγορό της, Αλ. Κούγια «και στους δύο εισαγγελείς, κατέθεσε με ποια πρόσωπα, είτε πολιτικά, είτε φυσικά, είχε συναντήσεις ο κ. Χριστοφοράκος, χωρίς ωστόσο να έχει δυνατότητα να καταθέσει ούτε λέξη για το περιεχόμενο των συζητήσεων τους, καθώς δεν ήταν παρούσα».

Διευκρινίσεις από το ΣΔΟΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, για το πόρισμα που παρέδωσε το ΣΔΟΕ  στην Εξεταστική για τη Siemens, το Σώμα διευκρινίζει ότι η παραγγελία της Εξεταστικής έγινε για συγκεκριμένο λογαριασμό, ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί με τα στοιχεία «Κέντρο Κόστους 101000».

Επιπλέον αναφέρεται:

Stathis at 11:22:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Η μεγάλη επιστροφή στο 1973....

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ΟΛΑ τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή ή πτώχευσης της χώρας. 
Δεν άφησε τίποτα αναπάντητο....(Δείτε εδώ). 
Ταυτόχρονα το χρηματιστήριο κατέρρεε σε επίπεδα προ της υποτίμησης της δραχμής που είχε γίνει επί Σημίτη την άνοιξη του 1998.... 
Για μένα είναι σαφές ότι ζούμε ξανά μέρες του 1973, με εθνική καταστροφή, τον ίδιο φόβο που επικρατούσε και τότε αλλά και κρυφή ελπίδα για μεγάλες αλλαγές...
Τουλάχιστον για εμάς που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε....
Μετά τη μουσική ακολουθεί άρθρο:
Stathis at 10:02:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Κυβέρνηση και τραπεζίτες σε απόγνωση - Το "πάμε κατα διαόλου" παίρνει σάρκα και οστά.

Έκρηξη του πληθωρισμού παρά τις προσπάθειες να "μαγειρέψουν" τα νούμερα !

Σε συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής του άθλιου οικονομικού κλίματος που επικρατεί σε όλη την χώρα απόρροια των οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατόπιν των εντολών της τρόϊκας και ειδικά του ΔΝΤ, αποδύθηκαν κυβέρνηση και τράπεζες, αλλά με εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα.

Ότι και να λένε, όμως, απλώς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά και τα στοιχεία που έρχονται επιβεβαιώνουν ότι...
Stathis at 9:09:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Να τα πούμε, κύριε Ακη;

Πριν από λίγα χρόνια, μια παρέα Αθηναίων, που έχουν όλοι μικρά και περίπου συνομίληκα παιδιά, ξεκίνησαν μεταξύ τους το εξής: 
Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά τους γυρίζουν τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και λένε τα κάλαντα, υπό την επίβλεψη των γονέων τους, ορισμένοι των οποίων μάλιστα τα συνοδεύουν παίζοντας μουσικά όργανα.  
Ετσι, οι μεν γονείς κάνουν την πλάκα τους, ψωνίζουν κανένα βιβλίο και μένουν με την ικανοποίηση ότι συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, τα δε παιδιά ξετρελαίνονται.
Ολοι περνούν θαυμάσια και το επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο.
Την περασμένη παραμονή, όμως, τα παιδιά που ώς τότε δέχονταν μόνον κεράσματα και ποτέ λεφτά, έθεσαν το ζήτημα των χρημάτων:  
Γιατί να μη δέχονται και χρήματα;
Οι γονείς συμφώνησαν - άλλωστε, η εξοικείωση με τον καπιταλισμό δεν είναι μέρος της κοινωνικοποίησης των παιδιών; 
Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι το μισό ποσό που θα συγκεντρώνουν θα το προσφέρουν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. 
Πέρυσι λοιπόν, στον «Ιανό», η κομπανία των παιδιών είχε το προνόμιο (μολονότι η ηλικία δεν τους επέτρεπε να έχουν πλήρη συνείδηση αυτού) να έχουν ακροατή τους τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο!
Ο Ακης, πατέρας ενός δίχρονου αγοριού τότε, φαίνεται ότι...
Stathis at 8:27:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Το επίσημο spot για το Μουντιάλ… (δείτε το βίντεο)

Stathis at 9:46:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Κρατικοποίηση τραπεζών και χρεοκοπία δύο έννοιες …..συμβατές

Με βάση τα τωρινά δεδομένα ούτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι ορατός ούτε τόσο η κρατικοποίηση των τραπεζών...
 
Αν όμως η κατάσταση στην οικονομία επιδεινωθεί τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί θέμα και για τον τραπεζικό κλάδο που τώρα διαθέτει 33 δις ευρώ κεφάλαια και 11,2% tier1.
Όμως όταν αποφάσισε το κράτος σε συνεργασία με το ΔΝΤ να συστήσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αυτομάτως τέθηκε ένα βασικό ερώτημα γιατί δημιουργήθηκε το ταμείο αφού οι τράπεζες είναι σταθερές;
Γιατί 10 δις ευρώ κεφάλαιο να διαθέτει ως απόθεμα το...
Stathis at 9:34:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Πως είναι δυνατό να ρίξουν έξω αυτό το μαγαζί;


Πάνε μέρες τώρα πριν την ενεργοποίηση του μηχανισμού από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά που φαινότανε ότι για εκεί πάει το πράγμα,  που συνομιλούσα σε μια παρέα κάπου σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και με λίγο πεύκο στη κορυφή ενός λόφου….με μια ανοιξιάτικη λιακάδα να βλέπεις την θάλασσα και να σε φυσάει το αεράκι λες και σε λύτρωνε…..και εκεί στην απόλυτη ησυχία αλλά και συνάμα στην βουή της απόλυτης φύσης να έρχεται σχεδόν σε όλους μας η ίδια απορία…. «Πώς είναι δυνατό να έριξαν έξω αυτό το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα…;;;…»
Αν είναι δυνατό δηλαδή…!! 
Μαγαζί γωνία… αλλά δυστυχώς και όμως έγινε παραμάγαζο…
Και μέσα σε όλα αυτά να μην λες τίποτα άλλο αλλά το πώς θα την βγάλουμε σαν λαός για ένα δύο άντε τρία χρόνια….
Stathis at 8:49:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Άλλοι το τρώνε και δροσίζονται και άλλοι το τρώνε και ζορίζονται….


Για την οικονομική κατάσταση της χώρας τα πράγματα είναι απλά…….

αν δεν καλέσουν τον κ. Σημίτη με το τότε σινάφι του να καταθέσει τι έκαναν τότε….

αν δεν καλέσουν τον κ. Καραμανλή και το σινάφι το τότε να πει και αυτός τι ξέρει άκρη δεν θα βγει και στο τέλος τέλος δεν θέλουν και να βγει….

Stathis at 5:12:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

"Να μας πουν ποια κόμματα πήραν χρήματα"

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε χθες αργά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την υπόθεση της Siemens. 
Επί της ουσίας ο βουλευτής της Ν.Δ. ζητά από την Εξεταστική Επιτροπή να αποκαλύψει ποια κόμματα χρηματοδοτήθηκαν από την Siemens, αλλά και ποια πρόσωπα πήρα τα «πακέτα». 
Αντί να ασχολούνται ο Βαλυράκης και η παρέα του, με τους λεμονοστύφτες, ο Μητσοτάκης, τους προκαλεί να μπουν στην ουσία της υποθέσεως.
Εκεί , που υπάρχουν τα μεγάλα λαβράκια. 
Ωστόσο, φαίνεται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Ν.Δ. δεν επιθυμούν την ανάδειξη όλων των πτυχών της περίεργης υπόθεσης.
To πλήρες κείμενο της δήλωσης Μητσοτάκης έχει ως εξής:
Stathis at 3:58:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Ποιος πιστεύει πλέον τον Παπανδρέου ;

Πήγε χθες ο Παπανδρέου σε μια άσχετη εκδήλωση, στα Ποσιδώνεια και κάλεσε τις κάμερες για να δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει με πτώχευση.
Τα ίδια είχε βάλει και τον Παπακωνσταντίνου να πει νωρίτερα, όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει πέρα για πέρα. 

Σήμερα ο Bloomberg δημοσιεύει έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ αναλυτών και επενδυτών διεθνώς, οι οποίοι σε ποσοστό 75% βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αναλυτές και επενδυτές δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ευρωζώνης θα κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ελλάδα όσο και άλλες περιφερειακές οικονομίες, ενώ υπάρχει και ένα 40% που υποστηρίζει την πιθανότητα η χώρα μας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Το 48% των συμμετεχόντων εμφανίζονται μη ...
Stathis at 12:42:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Συζητώντας για το αύριο

Τα κανάλια δεν το είπαν, αλλά το γεγονός συνέβη και είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει:
Όταν η Μ. Φαραντούρη καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό στο Ηρώδειο, οι 3.000 θεατές της συναυλίας τον γιουχάρανε.
Προσπερνώ το εύλογο ερώτημα, ποιον περίμεναν να δουν σε συναυλία της συγκεκριμένης τραγουδίστριας οι θεατές και υπογραμμίζω το γεγονός:
Οχτώ μήνες μετά τις εκλογές και την πανηγυρική νίκη του, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις – και η κοινή εμπειρία – τον θέλουν να παίζει μόνος του, ο Πρωθυπουργός ΓΑΠ αποδοκιμάζεται έντονα στις δημόσιες εμφανίσεις...
Stathis at 12:17:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

15.000 ευρώ στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ απο την Siemens..

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται χορήγηση 15.000 ευρώ στη νεολαία ΠΑΣΟΚ, με αναφορά σε «εντολή είσπραξης εις Αγροτική Τράπεζα για την Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Δράσεων της Νέας Γενιάς» και ημερομηνία 24/7/2003.

Stathis at 11:33:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Ο Άκης δεν ήταν μόνος

Μια παρέα παλαιών Πασόκων τα έπινε το μεσημέρι της Τρίτης σε εστιατόριο του κέντρου. 
«Αυτή τον έφαγε, αυτή», ακουγόταν που και που ανάμεσα σε αναστεναγμούς. 
Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβεις ότι οι αναστεναγμοί ήταν για τον Άκη και αυτή που τον έφαγε ήταν η τελευταία γυναίκα του, η Βίκυ Σταμάτη. 
Την έχω ξανακούσει αυτή την θεωρία.
Την έλεγε συχνά στους δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Τον θυμάστε;
Δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι ο Πρόεδρος μπορεί να έσφαλε και είχε εφεύρει την θεωρία της πλανεύτρας Δήμητρας. 
Ότι ο Αντρέας ξελογιάστηκε από την νεαρά αεροσυνοδό και υπό την επήρεια του έρωτά του, έκανε ό,τι έκανε (ροζ βίλα και τα συναφή).
Γενικότερα στην ελληνική ιστορία το σενάριο της πλανεύτρας γυναίκας παίζει...
Stathis at 10:58:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...

Διαβάστε το άρθρο της 19/10/99 της εφημερίδας τα ΝΕΑ.

Διαβάστε και απολαύστε τον Πάγκαλο και τα "καλά" του λόγια για τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη» χαρακτήρισε τις θέσεις τού κ. Παπανδρέου «αμερικάνικα κι επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών».

Πως τα φέρνει ο καιρός τα πράγματα και γίνεται ο κ. Πάγκαλος Αντιπρόεδρος του κ. Παπανδρέου...

Stathis at 10:38:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Κόλλησαν στις τράπεζες τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Ουδεμία εκταμίευση δανείου έχει γίνει ακόμη από τις τράπεζες για τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία ανακοινώθηκαν το πρώτο στις 17 και το δεύτερο στις 25 Μαΐου 2010 και αφορούν την αγορά πρώτων υλών και την κάλυψη φορολογικών οφειλών και ασφαλιστικών εισφορών.
Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες εμφανίζονται ανέτοιμες για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων και μάλλον απρόθυμες και επιφυλακτικές να ξεκινήσουν τη διαδικασία εκταμίευσης κυρίως για πρόγραμμα που αφορά τη χρηματοδότηση των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Πάντως, όπως αναφέρει στο ...
Stathis at 9:41:00 π.μ. 1 σχόλιο:
Κοινή χρήση

Γιατί ο σύζυγος της Α.Διαμαντοπούλου απέκρυψε απο το βιογραφικό του στην Κτηματολόγιο Α.Ε την εταιρεία που ίδρυσε

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (ΤΑΕ-ΕΠΕ 10966/11-9-2009) και ενώ η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, ο σύζυγος της Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννης Σαβαλάνος, ίδρυσε μαζί με τρεις στενούς συνεργάτες του Βίκτωρα Ρέστη την κατασκευαστική εταιρία ΓΑΚΑΤ Α.Ε. δηλώνοντας μάλιστα ως έδρα το σπίτι του!

Το περίεργο είναι ότι λίγους μήνες αργότερα όταν ανέλαβε τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ
, στο βιογραφικό του δεν ανέφερε καν την ύπαρξη της εταιρίας αυτής.
Προσέξτε τώρα, οι τρεις συνέταιροί του...
Stathis at 8:36:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η επίθεση του Soros στην Ελλάδα

Η επίθεση του Soros στην ΕλλάδαΣτο φώς όλη η σκευωρία του George Soros και των τραπεζών - ζόμπι κατά της Ελλάδας της Ευρώπης και του ευρώ.
Ο Webster Tarpley μιλάει για το άθλιο παρασκήνιο της πλαστής και κατευθυνόμενης οικονομικής κρίσης και για το τι μας επιφυλάσσουν στην συνέχεια βάσει του σχεδίου μετά από την μυστική συνάντηση του Soros σε βίλα στο Μανχάταν στις 8 Φεβρουαρίου 2010 , στην οποία συμμετείχαν κερδοσκόποι των αμοιβαίων κεφαλαίων όπως οι:Monness, Crespi και Hardt, οι σύμβουλοι επενδύσεων SAC, η Greenlight Capital, η Brigade Capital και πάνω από όλους το Ταμείο Διαχείρισης του Soros.


Ο Webster Griffin Tarpley είναι δημοσιογράφος λέκτορας και κριτικός της αμερικάνικης εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:
Stathis at 8:47:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Καραμούζης: Δώσαμε εφαλτήριο στους κερδοσκόπους

Οργανωμένη προσπάθεια συμφερόντων εντοπίζει στις επιθέσεις κατά της ευρωπαϊκής οικονομίας ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ενώ θεωρεί ότι οι κυβερνώντες στην Ελλάδα έδωσαν την ευκαιρία ώστε η χώρα μας να γίνει εφαλτήριο για τα αγγλοσαξονικά σχέδια.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς προβλέπει ότι δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας, καθώς και πως η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει Αργεντινή. «Το θέμα συζήτησης για μας δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά το πώς θα μετατρέψουμε μία κρατικοδίαιτη οικονομία σε μία ζωντανή, ανταγωνιστική οικονομία», επισημαίνει ο κ. Καραμούζης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί επιμένουν οι αγορές να χτυπούν το ευρώ, ο ίδιος αναφέρει ότι «υπάρχουν δυνάμεις που απεργάζονται την αποδυνάμωση και την αποσύνθεση της ευρωζώνης και του ευρώ. Είναι κυρίως αγγλοσαξονικοί κύκλοι, στους οποίους η...
Stathis at 8:35:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Και το «σκάνδαλο Βατοπεδίου» το ΠαΣοΚ το έστησε!

Το ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ...στήθηκε ως «σκάνδαλο» για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Καραμανλή, ουδείς νομίζω το αμφισβητεί. 

Στην αρχή το έβγαλε η Ελευθεροτυπία (το Καλοκαίρι του 2007 αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν έδωσε κανένας σημασία.
Μετά το πήρε ο ALPHA και έπαιζε μόνος του το θέμα, όταν ο τότε ιδιοκτήτης του, είχε κάτι εμπλοκές με τη δικαιοσύνη. 
Κάπως καθυστερημένα το πήραν χαμπάρι και τα άλλα τα κανάλια. 
Ύστερα το έκαναν σκάνδαλο,  το φόρτωσαν στην Κυβέρνηση Καραμανλή και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.
Όμως, εδώ και τρία χρόνια,  ακόμα δεν έχει απαντηθεί το αγωνιώδες ερώτημα του Γιώργου «που πήγαν τα λεφτά».
Ούτε ένας λογαριασμός δεν συνδέθηκε με πολιτικό της Ν.Δ.  
Κανένας χρηματισμός δεν αναφέρθηκε. 
Ουδείς απεκόμισε  οικονομικό όφελος! 
Σε τέτοιο σκάνδαλο, μόνο οι υπουργοί της Ν.Δ. μπορούσαν να εμπλακούν!
Επειδή,   το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και η περίοδος   …αγιοποίησης του ΠΑΣΟΚ μάλλον οδεύει προς το τέλος της, στις Κυριακάτικες εφημερίδες επανέρχονται στο φώς …ιστορίες από το παρελθόν, που στοχεύουν στην καρδιά του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης!

Ιστορία πρώτη:
Stathis at 7:07:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Η ευρωπαϊκή σκακιέρα

Από την εποχή του  ψυχρού πολέμου μέχρι και σήμερα το (απόλυτα ελεγχόμενο από την Ουάσιγκτον)  ΝΑΤΟ περιγράφεται ως ο μηχανισμός που κρατά τους Γερμανούς «κάτω», τους Αμερικανούς «μέσα» και τους Ρώσους «έξω», από την Ευρώπη.

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, φαίνεται πως η παρά πάνω περιεκτική περιγραφή της ΝΑΤΟικής συμμαχίας επανέρχεται στην επικαιρότητα.
Ο λόγος είναι απλός: 
Η Γερμανία …πίστεψε πως  δεν είναι πια  «κάτω».  
Η Ρωσία θεωρεί ότι δεν είναι πια «έξω», αλλά εντελώς μέσα στην Ευρώπη. 
Οι δυο μεγάλες χώρες (Γερμανία, Ρωσία) έχουν εν μέρει δίκιο. 
Η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης είναι δίχως αμφισβήτηση η Γερμανία και αυτή η μηχανή κινείται με ρωσική ενέργεια. 
Η γερμανορωσική στρατηγική συνεργασία είναι γεγονός. 
Αυτό το γεγονός όμως ενοχλεί τους αμερικανούς και φοβίζει πολλούς ευρωπαίους…
Stathis at 5:06:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Η Σοφοκλέους ξαναγύρισε στη ...δραχμή!

Σε προ ευρώ εποχές ξαναγύρισε η εγχώρια χρηματιστηριακή Αγορά, προεξοφλώντας και τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια, ανακυκλώνοντας την “κινδυνολογία” για το ενδεχόμενο "ελεγχόμενης χρεοκοπίας" της Χώρας ή αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του χρέους, με “haircut” ομολόγων.

Σε χαμηλά επίπεδα η ψυχολογία και στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, υπό τον φόβο ότι η κρίση χρέους-δανεισμού που αντιμετωπίζουν πολλές ανεπτυγμένες Χώρες, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο παρενεργειών στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρειάστηκε την ...
Stathis at 1:49:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Να συσταθεί Εθνική εταιρεία εξαγοράς του Δημόσιου Χρέους

Επανεκκίνηση με άμεση Συνταγματική και Θεσμική Αναθεώρηση!


Το  δημόσιο χρέος  των «326 δις ευρώ» προβλέπεται να ανέλθει σε 450 δις ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. 
Το ΑΕΠ θα έχει, έως τότε, μειωθεί ίσως και στο μισό. 
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ένας στους τρεις νέους Έλληνες είναι σήμερα χωρίς δουλειά.
Η Ελλάδα είναι, ηθικά, επενδυτικά και παραγωγικά αποσυνάγωγος.

Για τη σιωπηρή πλειοψηφία που δεν ξεγελιέται από τις κραυγές της μόδας για λυντσάρισμα στο Σύνταγμα, ήρθε η ώρα του «τώρα, τι κάνουμε».

Αν και οι νομικοί αναμένεται να διαφωνήσουν, ελπίδες για το σήμερα και το χωρίς έλεος αύριο θα έδινε ένα νέο, «χρήσιμο» Σύνταγμα. 
Με άμεση, ακόμη και εντός του χρόνου, αναθεώρηση του...
Stathis at 12:37:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Το σκηνικό των εκλογών και η στάση πληρωμών

Η "Απογευματινή" σήμερα έχει πρώτο θέμα το σκηνικό των πρόωρων εκλογών το οποίο στήνει η κυβέρνηση για το Φθινόπωρο και για το οποίο έγραφε χθες το parapolitika.gr.
Παράλληλα τα "ΝΕΑ" αναδεικνύουν στο πρωτοσέλιδο τους την κατάρρευση του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων που αδυνατεί πλέον να καταβάλλει το εφάπαξ στους συνταξιοδοτούμενους δημοσίους υπαλλήλους, όπως είχατε διαβάσει στο parapolitika.gr την περασμένη Παρασκευή.
Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές κοστίζουν περί τα ...
Stathis at 12:17:00 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Κ. Μητσοτάκης: «Στο χέρι μας να μην χρεοκοπήσουμε»

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε ότι είναι στο χέρι μας να μην χρεοκοπήσουμε ως χώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι θα δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης.
Ερωτηθείς εάν θα χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα και εάν θα δημιουργηθούν νέα κόμματα, απάντησε ότι αυτό θα το δείξει το προσεχές μέλλον.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, επίσης,  ότι δεν ζήτησε να κληθεί στην εξεταστική αλλά αν τον καλέσουν είναι αυτονόητο ότι θα πάει. 
Stathis at 11:31:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Το ΔΝΤ ποδηγετεί όλη την Ευρωζώνη!

Λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, όταν ακόμη πολλοί θεωρούσαν ότι αυτή η προοπτική μπορούσε να αποφευχθεί ή πίστευαν ότι η κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο ή, ακόμη, ερμήνευαν τη σχετική ειδησεογραφία σαν... «εκβιασμό των κερδοσκόπων», μια μάχη εξελισσόταν μεταξύ των μελλοντικών επιτηρητών μας:

● Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν επιζητούσε πάση θυσία τη δυνατότητα να παρέμβει στη συναλλαγματική ισοτιμία της Ελλάδας, ενώ πρώην και νυν στελέχη του Ταμείου έλεγαν πως η παραμονή στο ευρώ θα μπορούσε να είναι καταστροφική υπενθυμίζοντας το προηγούμενο της Αργεντινής.

● Οι Ευρωπαίοι – με προεξάρχουσες την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – δεν ήθελαν να ακούσουν λέξη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι καιροί όμως φαίνεται πως γρήγορα άλλαξαν. 
Χθες το ΔΝΤ ήρθε να ενισχύσει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιζητεί τη δυνατότητα παράκαμψης των ευρωπαϊκών συνθηκών ώστε να μπορεί μια χώρα του ευρώ να αποπέμπεται από την Ευρωζώνη και να ...
Stathis at 11:23:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Όλα τελείωσαν εδώ για τα επόμενα 20, 30, 50 χρόνια;

● Ήρθε η μεγάλη ώρα!  
Η χώρα ξεπουλάει! 
Η χώρα ξεπουλάει την περιουσία της. 
Όλα τελείωσαν εδώ για τα επόμενα 20, 30, 50 χρόνια; 
Ε, την υγειά μας να ’χουμε, που έλεγαν και οι παλιοί, και επαναλαμβάνουν βλακωδώς και ορισμένοι νεότεροι, πιστεύοντας ότι λένε εξυπνάδα!
● Εδώ και εκατοντάδες χρόνια και ειδικότερα σήμερα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι, αν δεν έχεις χρήμα δεν είσαι τίποτα!  
Αν δεν έχεις χρήμα, όχι την υγεία σου δεν έχεις, ούτε ψίχουλα να φας, να επιβιώσεις, ούτε κεραμίδι να βάλεις από κάτω το κεφάλι σου! 
Αν δεν έχεις χρήματα, καλύτερα ν’ ανοίξεις το λάκκο σου και να μπεις μέσα!
● Εκατοντάδες χρόνια τώρα, το βλέπουμε να συμβαίνει στις Τριτοκοσμικές χώρες. (Αν και μάλλον θα πρέπει ν’ αρχίσουμε να...
Stathis at 10:39:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Πόθεν έσχες ή υποψήφιοι σολοικιστές

Η κα Υπουργός Παιδείας (αποφεύγω το φανφαρονικό «δια βίου μάθησης») ασφαλώς γνωρίζει τι θα πει «πόθεν έσχες». 
Εκείνα τα παλιά τα χρόνια είχε μάθει καλά ελληνικά από την Α’ Δημοτικού. 
Εξάλλου στην φορολογική της δήλωση (αξίζει να την μελετήσουμε) ελληνικότατα φανερώνει τα όχι ευάριθμα κτήματα και διαμερίσματά της στην Ελλάδα και στο Βέλγιο.
Το λοιπόν, το ένα παιδί της Α’ Δημοτικού (αλλά και όλων των τάξεων) θα προλάβει να μάθει τι σημαίνει «πόθεν έσχες»;  
Μάλλον όχι. 
Αφού θα διδάσκεται από την Α’ τάξη ξένες γλώσσες και θα το λέει στα Αγγλικά. Α, ναι από παλιά η κα Υπουργός ήταν υπέρ της καθιερώσεως της Αγγλικής ως επίσημης γλώσσας των Ελλήνων.  
Σύμπλεγμα;  
Μάλλον. 
Μπορεί και πλήρης άγνοια της...
Stathis at 9:58:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Γιούχαραν το Γιωργάκη αλλά σιωπή από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Αν αυτό συνέβαινε στον Καραμανλή θα μας βομβάρδιζαν με έκτακτα δελτία κάθε μια ώρα. 

Στην εποχή του ΔΝΤ όμως όσοι υποστηρίζουν τα μέτρα της Τρόικας στην Ελλάδα εκθειάζονται από τα δελτία των 8 και θάβονται εκείνοι που εναντιώνονται.
Κουβέντα λοιπόν για τα «ουου» που εκτοξεύτηκαν κατά του Πρωθυπουργού την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο.
Όπως επισημαίνει και η «Ε» «δεν το είπε κανένα κανάλι. 
Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα (τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ’ άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία. 
Αυτό ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους. 
Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του «ουουου», που απλώθηκε διά μιας στο κοίλο όταν η Φαραντούρη καλωσόρισε τον πρωθυπουργό από μικροφώνου»
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=07/06/2010&id=170019
Και δεν εχουμε δει τίποτα ακόμα...
Stathis at 9:23:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

«Πόρτα» Πούτιν στην ελληνική κυβέρνηση για αγωγούς


Αναβολή της επίσκεψης της ΥΠΕΚ στη Μόσχα

Αιφνίδια αναβολή της σημερινής επίσκεψης της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη στη Μόσχα σηματοδοτεί την αλλαγή της στάσης των Ρώσων απέναντι στον πετρελαιαγωγό «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη».  
Υπεγράφει όμως, χθες η συμφωνία ανάμεσα στο Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και τη Gazprom για τη σύσταση μικτής εταιρίας που θα «τρέξει» το ελληνικό τμήμα του αγωγού South Stream.
Όπως ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι από το ΥΠΕΚΑ: «Η προγραμματισμένη για ...
Stathis at 9:12:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού

Ταυτοτητα

Η φωτογραφία μου
Stathis
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρ. Βουλευτής Δράμας(1989-1993)- Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Επιτροπή Προσφύγων και Δημογραφίας (1990-1993), Γενικός εισηγητής του Προϋπολογισμού του 1993. Πρώην Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Δράμας, Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κλπ
Προβολή πλήρους προφίλ
Από το Blogger.