Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΜΚΟ: Ξέμειναν από λεφτά και… ανθρωπισμό!

Μόλις πριν από δύο χρόνια ανάμεσα στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία επικρατούσε κυριολεκτικά πολεμική ατμόσφαιρα
Αιτία η δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο, οι οποίες με τα πλοία τους μετέφεραν μετανάστες στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. 
Λίγο πριν από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο καυγάς μεταξύ της Ιταλίας και της Γερμανίας ήταν ότι η τελευταία είχε αποφασίσει να χρηματοδοτήσει απευθείας ΜΚΟ για να «διασώζουν» μετανάστες στη θάλασσα. Σήμερα, φαίνεται πως όλα έχουν αλλάξει.
Μοιάζει σα να έχουν περάσει αιώνες από τότε που τα πλοία Ocean Viking της ΜΚΟ «Μεσόγειος SOS» με έδρα τη Μασσαλία, Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Rise Above της γερμανικής οργάνωσης Lifeline, Sea-Watch 1, 2 και 4 και Aurora της επίσης γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, Humanity 1 της επίσης γερμανικής ΜΚΟ SOS Humanity, μετέφεραν χιλιάδες μετανάστες...

Δεν είναι ακόμη η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ώρα της σοβαρής πολιτικής

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ξευτιλίζεται, με τη νέα προσπάθεια διαγραφής Κασσελάκη ώστε να μη δυνηθεί να θέσει υποψηφιότητα, στο ΠΑΣΟΚ ανοίγουν οι κάλπες για εκλογή προέδρου.
Η παιδαριώδης γελοιότητα της εσωκομματικής ίντριγκας στον ΣΥΡΙΖΑ, αναβιώνει συνειρμικά στο  εκλογικό σώμα και τις απίθανες φάσεις της συριζαϊκής διακυβέρνησης.  Όλα μαζί, τα πρώην και τα νυν, λειτουργούν διαβρωτικά στην εικόνα του, σε βαθμό που η βλάβη γίνεται ανήκεστος.
Η στροφή του κόσμου της κεντροαριστεράς  και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ προς το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρη της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έλαμψε ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ ως νέα ελπίδα. Είναι παλιά, δοκιμασμένη και πολυκαιρισμένη...

«Εμείς οι φάλτσες σιωνιστικές φωνές»

Δεν ξέρω αν το πληροφορηθήκατε, η Παλαιστινιακή κοινότητα Ελλάδας απέσυρε την αισχρή ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του Ιωνά από τους τρομοκράτες της Χαμάς, μετά τη γενική κατακραυγή. 
Έτσι έμειναν ξεκρέμαστοι οι ελάχιστοι υπάνθρωποι που την είχαν χαιρετίσει
Όμως η σχετική ανακοίνωση - ανάκληση είναι δηλωτική του πολιτισμικού χάους που χωρίζει την εν λόγω κοινότητα από την πλειοψηφία της κοινωνίας που τη φιλοξενεί. 
Τι γράφουν οι Παλαιστίνιοι στην ανακοίνωσή τους; 
«Η αρνητική αντίδραση μερικών ΜΜΕ στην Παλαιστινιακή κοινότητα από έναν εξαιρετικά ελάχιστο αριθμό σιωνιστικών και εχθρικών φωνών στην Ελλάδα…διαβεβαιώνουμε αυτές οι φάλτσες φωνές ότι δε θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή».  
Πρώτα-πρώτα κανένας δε ζήτησε από την Παλαιστινιακή κοινότητα να μην υψώνει τη φωνή της απέναντι στην «κατοχή». Στην Ελλάδα, όπου φιλοξενούνται, υπάρχει δημοκρατία και ο καθένας δηλώνει και διαδηλώνει για τα πιστεύω του. Συνεπώς, μπορούν να φωνάζουν όσο θέλουν. Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε η Παλαιστινιακή κοινότητα από τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών, των ΜΜΕ και των χρηστών του Διαδικτύου, είναι ότι προσέβαλε με την ανακοίνωσή της ένα δολοφονημένο 26χρονο παλικάρι...

Aεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε στόχους της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού - Τελευταία Ενημέρωση: 06/10/2024 • 01:44 (vid)

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι έγιναν τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του, εκ των οποίων τέσσερις «πολύ σφοδροί», λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους αμάχους να απομακρυνθούν εσπευσμένα αμέσως από διάφορους τομείς του προπυργίου αυτού του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν ότι άκουσαν εκκωφαντικές εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται από τον τομέα...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024...