Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Aεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε στόχους της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού - Τελευταία Ενημέρωση: 06/10/2024 • 01:44 (vid)

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι έγιναν τουλάχιστον πέντε ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του, εκ των οποίων τέσσερις «πολύ σφοδροί», λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους αμάχους να απομακρυνθούν εσπευσμένα αμέσως από διάφορους τομείς του προπυργίου αυτού του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν ότι άκουσαν εκκωφαντικές εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται από τον τομέα...

Πηγές από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως τα διαδοχικά αεροπορικά χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ, όπου η τρομοκρατική οργάνωση είχε αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό πυραύλων, ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και πυραύλων κατά πλοίων. Σύμφωνα με τις ίδιες ο στόχος επετεύχθη.

Τις τελευταίες ημέρες, οι IDF έχουν εκδώσει αρκετές εντολές εκκένωσης για συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Dahiyeh, πριν από αεροπορικές επιδρομές, κατά των υποδομών της Χεζμπολάχ.

Ο συνταγματάρχης Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα, δημοσιεύει χάρτες μαζί με την ανακοίνωση, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από τις τοποθεσίες.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους των νότιων προαστίων, ειδικά αυτούς που βρίσκονται στα κτίρια που καθορίζονται στους συνημμένους χάρτες στο Burj el-Barajneh.  Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων θα επιχειρήσει ο Ισραηλινός Στρατός στο εγγύς μέλλον.

Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα καθορισμένα κτίρια και τα παρακείμενα σε αυτά και να μείνετε μακριά από αυτά για απόσταση όχι μικρότερη των 500 μέτρων», σημειώνεται στην ανάρτηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου