Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

«Εμείς οι φάλτσες σιωνιστικές φωνές»

Δεν ξέρω αν το πληροφορηθήκατε, η Παλαιστινιακή κοινότητα Ελλάδας απέσυρε την αισχρή ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του Ιωνά από τους τρομοκράτες της Χαμάς, μετά τη γενική κατακραυγή. 
Έτσι έμειναν ξεκρέμαστοι οι ελάχιστοι υπάνθρωποι που την είχαν χαιρετίσει
Όμως η σχετική ανακοίνωση - ανάκληση είναι δηλωτική του πολιτισμικού χάους που χωρίζει την εν λόγω κοινότητα από την πλειοψηφία της κοινωνίας που τη φιλοξενεί. 
Τι γράφουν οι Παλαιστίνιοι στην ανακοίνωσή τους; 
«Η αρνητική αντίδραση μερικών ΜΜΕ στην Παλαιστινιακή κοινότητα από έναν εξαιρετικά ελάχιστο αριθμό σιωνιστικών και εχθρικών φωνών στην Ελλάδα…διαβεβαιώνουμε αυτές οι φάλτσες φωνές ότι δε θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή».  
Πρώτα-πρώτα κανένας δε ζήτησε από την Παλαιστινιακή κοινότητα να μην υψώνει τη φωνή της απέναντι στην «κατοχή». Στην Ελλάδα, όπου φιλοξενούνται, υπάρχει δημοκρατία και ο καθένας δηλώνει και διαδηλώνει για τα πιστεύω του. Συνεπώς, μπορούν να φωνάζουν όσο θέλουν. Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε η Παλαιστινιακή κοινότητα από τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών, των ΜΜΕ και των χρηστών του Διαδικτύου, είναι ότι προσέβαλε με την ανακοίνωσή της ένα δολοφονημένο 26χρονο παλικάρι... Για την αραβοϊσραηλινή διένεξη ο καθένας έχει τις απόψεις του.  

Η Παλαιστινιακή κοινότητα, όσους διαφώνησαν με την κατάπτυστη αρχική ανακοίνωσή της, τους βάφτισε σιωνιστές και τις φωνές τους φάλτσες. Νομίζουν πως όσοι συμπαραστέκονται στο Ισραήλ είναι σιωνιστές, καθώς δεν περνά από το μυαλό τους η περίπτωση να υπάρχει και μια άλλη άποψη -για τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή- από τη δική τους. Το μίσος τους για τους Εβραίους δεν τους επιτρέπει να δουν πως η ζωή και η Ιστορία δεν έχουν μόνον δύο χρώματα, το άσπρο και το μαύρο, αλλά είναι πολύχρωμες. Είναι απολύτως φυσιολογικό, με αυτή τη νοοτροπία, να αποκαλούν «φάλτσες» τις φωνές με τις οποίες διαφωνούν.  
 
Κάποιος να τους πει ότι στην Ελλάδα η διαφωνία αποτελεί μέρος του τρόπου ζωής μας και η διαφορετική άποψη είναι μια δημοκρατική κατάκτηση. Να υποθέσω, αν μια Ελληνική κοινότητα στην Παλαιστίνη καταδίκαζε τη δολοφονία του Ιωνά από τη Χαμάς, θα της έβαζαν οι Αρχές λουκέτο την ίδια στιγμή. Όταν στην Ελλάδα, όπου φιλοξενούνται, βγάζουν τέτοιες προκλητικές ανακοινώσεις σκεφτείτε τι γίνεται στην έδρα τους, στην πατρίδα τους.  
 
Όσον αφορά τις σπαραξικάρδιες κραυγές της ανακοίνωσης «σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα», ας απευθυνθούν στον σύντροφό τους τον Γιαχία Σινουάρ και να του ζητήσουν να απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Οι δε τρομοκράτες της Χαμάς να παραδώσουν τα όπλα. Κανένας άλλος δε μπορεί να σταματήσει έναν πόλεμο που οι τρομοκράτες ξεκίνησαν. Να σημειώσω πως η Παλαιστινιακή κοινότητα -εξ όσων θυμάμαι- ουδέποτε καταδίκασε τα αποτρόπαια εγκλήματα της Χαμάς.  
 
Πάντως, πάει πολύ και να τους φιλοξενούμε αυτούς τους ανθρώπους και αυτοί να μας υπαγορεύουν τι θα πρέπει να κάνουμε και πώς θα πρέπει να μιλούμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου