Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Η αποτίμηση των επαφών και η ατζέντα της Αθήνας

Με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ολοκληρώθηκε το 4ήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ με τους δύο άνδρες να συζητούν για το Κυπριακό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την εκτίμηση του για τις προσπάθειες που κάνει τόσο ο Γκουτέρες, όσο και η προσωπική απεσταλμένη του για την επανεκκίνηση των συνομιλιών.
«Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη εδώ και 50 χρόνια και αυτή είναι μια κατάσταση μη αποδεκτή» επισήμανε, ο πρωθυπουργός - ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της εισβολής του Αττίλα...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024...

Κυρ. Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού

Το γεγονός ότι η Κύπρος 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 παραμένει διαιρεμένη είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα και της προσωπικής του απεσταλμένης του Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στον ΟΗΕ ο Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ανέφερε ότι έχει τη διάθεση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να φτάσουν οι δύο κοινότητες στην επανέναρξη του διαλόγου...

Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι

Γυναίκα - εργοδότης η οποία διατηρεί κάποιο τουριστικό κατάλυμα στο νησί της Πάρου, προσλαμβάνει μια εργαζόμενη η οποία την ενημερώνει εγκαίρως ότι είναι μονογονέας και προϋπόθεση να δεχθεί τη δουλειά είναι να έχει μαζί της την ανήλικη κόρη της. 
Προφανώς, και συμφωνούν στους όρους, αλλά μετά από ένα μήνα η εργοδότης, προτείνει στην εργαζόμενη προκειμένου να παραμείνει μαζί της το 14χρονο παιδί να δουλέψει σε άλλη επιχείρηση που εκείνη διατηρεί.
Η καταγγελία κυκλοφορεί στο Facebook από...

Πώς αντιμετωπίζονται διεθνώς οι ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας με την υποστελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων σε αρκετές περιοχές της χώρας είναι γνωστά και σημαντικά. 
Το υπουργείο Υγείας πασχίζει να αλλάξει την κατάσταση με ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να δράσουν θετικά προς κάθε κατεύθυνση, τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών, αλλά οι δυσκολίες φαίνεται πως είναι -προς το παρόν- αξεπέραστες.
Η μη κάλυψη θέσεων και ειδικοτήτων έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν νοσοκομεία και δομές υγείας με άμεσες συνέπειες για την ποιότητα της περίθαλψης ή ακόμα και για την ίδια τη ζωή των ασθενών.
Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, όμως, στο χώρο της υγείας φαίνεται πως δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας. Στο εξωτερικό επίσης, ο χώρος της Υγείας εμφανίζεται ευάλωτος. Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού είναι φαινόμενο όχι μόνον της Ελλάδας. Είναι και της ΕΕ και της Ευρωζώνης, των ΗΠΑ, αλλά και της Ασίας...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται

Έβλεπα τις φωτογραφίες του CEO του ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕ με τους ανθρώπους που θέλησαν να τον συναντήσουν και να του πουν τα προβλήματά τους και, για να είμαι ειλικρινής ένιωσα μια θλίψη.
Μπορεί να έφταιγε η γωνία της φωτογράφισης, μπορεί να φταίνε τα σκαμμένα από τις ρυτίδες πρόσωπα ορισμένων εκ των επισκεπτών, μα η μελαγχολία μου άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα.  
Ως προς τα κίνητρα του CEO δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως εδράζονται στο πλούσιο ναρκισσιστικό υπόβαθρο που έχει η προσωπικότητα του, αλλά και σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο για την εξώθηση σε παραίτηση ή αποχώρηση όλων εκείνων της παλαιάς φρουράς του Τσίπρα, παραμένοντας με την ελπίδα ότι μπορούν να αλλάξουν τη ροή της μετάλλαξης που άρχισε πριν από λίγους μήνες.
Προσωπική μου άποψη είναι πως ματαιοπονούν ή για να το πούμε αλλιώς, παραφράζοντας τον τίτλο ενός βιβλίου της Μαργκερίτ Ντυράς «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αυτό που ήταν»...

Ο «τυφώνας» Νάνσι και το διεφθαρμένο Δημόσιο

Είναι ψηλή, ξανθιά και έχει ακριβά γούστα
Έτσι περιγράφουν ένα από τα αφεντικά της ομάδας των υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθησαν για εκβιασμό επιχειρηματιών. 
Εννοείται πως πέφτω από τα σύννεφα που γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα από δημοσίους υπαλλήλους. 
Ποιος το περίμενε να συμβεί αυτό; Το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκαλο. (Γέλωτες από το κοινό!)
Τους κατηγορούν πως στην «εταιρεία» που έφτιαξαν, είχαν και υπαλλήλους που δεν ήταν άλλοι από άστεγους οι οποίοι έκαναν στοχευμένες καταγγελίες κατά καταστηματαρχών. (Όποιος το σκέφθηκε, ένα μεγάλο εύγε!) Και ερχόταν τα καλόπαιδα και έναντι αμοιβής τακτοποιούσαν το πρόβλημα. Αν έχεις...

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: H Eυρώπη πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, και την εκπομπή «First Move» παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στην υποτιθέμενη εξαήμερη εργασία στη χώρα μας, στο θέμα του υπερτουρισμού, αλλά και σε θέματα που απασχολούν γενικότερα την Ευρώπη, όπως η άνοδος της ακροδεξιάς μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ποιοι θέλουν αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια

Το γεγονός ότι η Ελλάδα σταθεροποιείται ως γεωπολιτικός κρίκος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αποτρέπει σχεδιασμούς των αντιπάλων της διεθνούς φιλελεύθερης τάξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας.
Για μια μακρά σχετικά περίοδο, 1979-1990, η Ελλάδα εθεωρείτο «αδύναμος δυτικός κρίκος», τόσο από τις υπηρεσίες της σοβιετικής KGB, όσο και από τις αντίστοιχες της C.I.A.
Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στο μέτρο που στην Πολωνία έπαιρνε σημαντικές διαστάσεις το κίνημα της «Αλληλεγγύης» παρά τη δικτατορία Γιαρουζέλσκι, η σκέψη μιας εξόδου της Πολωνίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, έναντι ουδετερότητας της Ελλάδας, ερχόταν συχνά – πυκνά στο προσκήνιο...

Αδ. Γεωργιάδης: Ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση Κασσελάκη στην Attica Bank

Για τους λόγους που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην Attica Bank και στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο Action 24. 
Όπως δήλωσε «δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο κ. Κασσελάκης, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλης τράπεζας, η οποία δεν θέλει να φτιαχτεί πέμπτος τραπεζικός πυλώνας».
Ο ίδιος τόνισε πως «για το συμφέρον του κράτους,των φορολογουμένων, των καταθετών και του συνόλου της εθνικής οικονομίας το εγχείρημα για τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα πρέπει να προχωρήσει και να δημιουργηθεί η νέα τράπεζα» (με τη συγχώνευση Παγκρήτιας και Attica Bank)...

Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Eίχε πλήρη γνώση για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του, ενώ εξαπέλυσε βολές και για το θέμα της «Αυγής».
«Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα, δεν θα φανερώσω ιδιωτική συζήτηση με τον προκάτοχό μου», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο Talk Radio 98,9.
«Σε γενικές γραμμές, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχαν πλήρη γνώση για τα ζητήματα του κόμματος και για τα οικονομικά. Είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου είναι ότι έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εκλογές του Ιουνίου και μάλιστα ανάμεσα στη δεύτερη εκλογή και αναγκαζόμαστε αυτή την στιγμή αν αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση.»
«Επίσης η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή από κάποια εξωτερικά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν συνάδει με την κουλτούρα και την ιστορία της εφημερίδας.»...

Politico για Όρμπαν: Η αυτοκρατορία των Αψβούργων αντεπιτίθεται

Επόμενος στόχος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είναι η αναβίωση της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων, καθώς όπως αναφέρει το Politico, στους «Πατριώτες για την Ευρώπη», η πολιτική ομάδα που ίδρυσε ο ίδιος, περιλαμβάνονται κόμματα από τις βασικές περιοχές των πρώην εδαφών των Αψβούργων: Αυστρία, Βοημία και Ουγγαρία.
«Δημιουργούμε μια πολιτική παράταξη που κατά τη γνώμη μου θα απογειωθεί σαν πύραυλος και πολύ γρήγορα θα γίνει η μεγαλύτερη ομάδα της ευρωπαϊκής δεξιάς», δήλωσε ο Όρμπαν και τόνισε: «Ο ουρανός είναι το όριο»...

Σε έξαρση ο κορωνοϊός, οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα

Περισσότεροι από 520 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid νοσηλεύονται στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων της χώρας, με τους 90 εξ αυτών σε Μονάδες.
Το κύμα των εισαγωγών είναι σταθερά υψηλό τις τελευταίες εβδομάδες – ενδεικτικά χθες άγγιξε τις 100
Οι θάνατοι ασθενών με covid επίσης καταγράφουν ανοδική τάση, με τη συντριπτική πλειονότητα των θανόντων να είναι ηλικίας άνω των 70 χρόνων.
Κατά τους ειδικούς, η έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται σε τρεις παράγοντες:
...

Η τακτική Μητσοτάκη για εδραίωση της κυριαρχίας του και ο... μικρομεγαλισμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, 
η καταλυτική σχέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, 
ο ηγετικός γεωπολιτικός ρόλος στη Μεσόγειο, 
η βελτίωση των δημοσιονομικών προοπτικών, η συνεχής μείωση του δημοσίου χρέους και 
η διάθεση ενός... πλούσιου περισσεύματος παροχών προς την κοινωνία, 
συνθέτουν τον καμβά στον οποίο βαδίζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει την εκλογική της βάση και ταυτόχρονα να αυξήσει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Μητσοτάκης, έχοντας ανεβάσει ψηλά τις προσωπικές "μετοχές" του, καθώς και της Ελλάδας, θα αναδεικνύει ολοένα και περισσότερο τον παρεμβατικό ρόλο της χώρας, με άξονα τις σχέσεις με την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες
Η προσέγγιση με την Τουρκία είναι προσεκτική, χωρίς να υπάρχουν προσδοκίες για... θαύματα, αλλά για τη διασφάλιση συνθηκών "μη πολέμου"...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα αποκαλύψει τα όπλα που έχει στη διάθεση της για να απαντήσει στα Σκόπια

Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας θα αντιληφθεί ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται
τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος συνεχίζει να μην τηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών σε ό,τι αφορά τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα σκέφτεται να κάνει χρήση των προβλέψεων του άρθρου 19 της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε:...

Το τέλος της Δημοκρατίας;

Ο νοηματικός πυρήνας του όρου «φιλελεύθερη δημοκρατία» αποτελείται από τα δύο στοιχεία που άλλωστε υποδηλοί η ονομασία: 
Αφενός μεν, το «κράτος του δήμου», τη λαϊκή κυριαρχία, την ανάδειξη από τους εξουσιαζόμενους χωρίς περιορισμούς των φορέων της εξουσίας (τουλάχιστον αφότου φύγαμε από την «αγορά», δηλαδή ό,τι -κακώς- εθεωρείτο «άμεση/αναντιπροσώπευτη δημοκρατία»*). 
Αφετέρου, δε, την αναφορά στις φιλελεύθερες αξίες, δηλαδή τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κάθε πολίτη -ακόμη και του φορέα αιρετικών ιδεών, εφόσον αυτός δεν μετέρχεται βίας- από κάθε έκφραση της νομοκατεστημένης εξουσίας, η οποία συνακόλουθα δεν μπορεί να καταστεί δικτατορία της πλειοψηφίας...

Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι

Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. 
Δεν χρειάστηκε, όμως, πολύς καιρός για να ανοίξει το καπάκι και να αρχίσουν πρώτα οι μπηχτές και οι υπαινιγμοί και στη συνέχεια οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόγειες, διαδικτυακές του σχέσεις με τρολ.
Ο νέος CEO του κόμματος, μετά την επιθετική εξαγορά του, συνειδητοποίησε πως δεν είχε προηγηθεί due diligence, ώστε να έχει μια ακριβή εικόνα του «μαγαζιού» που απέκτησε ως προς τα χρέη προς τρίτους και, κυρίως, προς του εναπομείναντες υποστηρικτές του. Ίσως πάλι να ήλπιζε πως οι άδηλοι πόροι θα συνέχιζαν να ρέουν, παρά τις απογοητευτικές επιδόσεις του κόμματος σε...

Οι τρεις «τενόροι» της Νέας Δημοκρατίας…

Ιδεολογικός οδοστρωτήρας ο Μ. Βορίδης ισοπέδωσε τις φιλορωσικές αγωνίες της Ενωμένης (ΣΥΡΙΖΑικής και Ακροδεξιάς) Αντιπολίτευσης. 
Στη σύμπλευση τους, Φάμελλος, Αποστολάκης και Βελόπουλος κατηγόρησαν τον Πρωθυπουργό για εσχάτη προδοσία επειδή παρέχει πυρομαχικά στην Ουκρανία κι αδυνατίζει την άμυνα της Ελλάδας!
Ήταν η αφορμή που αναζητούσε από καιρό, ο υπουργός Επικρατείας να δώσει συνολική απάντηση για τις κυβερνητικές θέσεις που εμφανώς προκαλούν ενοχλήσεις σε πολλές πλευρές του πολιτικού συστήματος.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Μας αφορά, τελικά η διαφθορά;

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, από την εποχή που αποκαλύφθηκε η δράση ενός εκ των ηγητόρων - αριστερών μάλιστα πεποιθήσεων, δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης του δημοσίου, ο οποίος «διευκόλυνε» τους συναδέλφους του, δανείζοντας τους χρηματικά ποσά με τοκογλυφικό επιτόκιο. 
Όπως ήταν φυσικό, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, έσπευσαν να τον υπερασπιστούν και με τη βοήθεια «φίλιων δημοσιογραφικών δυνάμεων, το θέμα ξεχάστηκε γρήγορα.
Τη θυμήθηκα αυτή την ιστορία διαβάζοντας την είδηση πως ανάμεσα στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που συνελήφθησαν ήταν και δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό προκάλεσε σωρεία αρνητικών σχολίων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλληλοκαρφώματα και χυδαιότητες, λες κι αυτοί οι δύο ήταν το πρόσωπο του κόμματος...

Université Sorbonne Paris Nord: Το πρώτο Δημόσιο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που αξιοποιεί το νέο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Στην υλοποίηση πενταετούς επιχειρησιακού επενδυτικού σχεδίου ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ίδρυση και εγκατάσταση μη κρατικού - μη Κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου, στη χώρα μας προχωράει το Université Sorbonne Paris Nord, αξιοποιώντας το νέο νόμο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια.
Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης - Université Sorbonne Paris Nord, αποτελεί ένα από τα δεκατρία αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού γνωστού ευρέως ως Πανεπιστημίου της Σορβόννης. 
Το Sorbonne-Paris-Nord αποτελεί Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ένα από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά...

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένουμε μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο

Ο διάσηµος Ελληνοαμερικανός δηµοσιογράφος και συγγραφέας µιλά για τον Εµφύλιο, τη δικτατορία, τη Μεταπολίτευση, τον Καραµανλή, τον Μητσοτάκη και τον Κασσελάκη

Το 1984 η «Ελένη» δίχαζε, για µία ακόµη από τις αµέτρητες φορές, την Ελλάδα. Και για µία ακόµη φορά ήταν τα εµφύλια πάθη που έρχονταν και πάλι στην επιφάνεια. Το βιβλίο, προϊόν πολυετούς έρευνας και βασισµένο σε εκατοντάδες πρωτότυπες και εξακριβωµένες µαρτυρίες, αφηγείται την αληθινή ιστορία της Ελένης Γκατζογιάννη από το χωριό Λια της Ηπείρου. Της Ελένης, µιας απλής λαϊκής γυναίκας που έµελλε να γίνει οικουµενικός θρύλος χάρη στην τεράστια επιτυχία του βιβλίου που έγραψε για εκείνη και την τραγική µοίρα της ο γιος της Νίκος Γκατζογιάννης.
Τον Αύγουστο του 1948 η Ελένη στα 41 της χρόνια δικάστηκε, καταδικάστηκε, βασανίστηκε άγρια...

Δύο αριστεροδέξια μέτρα και σταθμά

Προχθές η Ρωσία με έναν βαλλιστικό πύραυλο Κρουζ, χτύπησε ανελέητα και απάνθρωπα το Παιδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. 
Χτύπησε, δηλαδή μία υποδομή για τους αμάχους, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κύκλο θηριωδιών και βαρβαροτήτων μετά την Μπουτσά, το Ιζιούμ, την Μαριόπολη.
Θα έρθει η ώρα που οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων πολέμου, θα λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και, κυρίως στην αδέκαστη μνήμη του χρόνου και της μνήμης, όπου θα ταυτιστούν με το απόλυτο Κακό του 21ου αιώνα...

Πόσο θα ήθελε ο Μακρόν να ήταν στη θέση του Μητσοτάκη!

Ας φανταστούμε τι θα ζούσαμε αν η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές ηττάτο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον νικούσε με μια οριακή διαφορά. 
Θα είχαμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν εκλογές «εδώ και τώρα», οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη να ζητούν την παραίτησή του - εδώ κέρδισε με 13,5 μονάδες διαφορά και βγήκαν στο αντάρτικο - και ο ίδιος να μην ξέρει τι να πρωτοσυμμαζέψει.
Θυμηθείτε τι έπαθε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τις ευρωεκλογές του 2014. Τελικά δεν απέφυγε τις πρόωρες εκλογές, διότι ουδείς ήθελε να ποντάρει σε ένα ηττημένο άλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλαυνε και όλοι ήθελαν να διαπραγματευτούν μαζί του. Οι μέσα και οι έξω.
Σε ανάλογη θέση - για να μην πω και χειρότερη - θα βρισκόταν ο Μητσοτάκης αν έχανε στις ευρωεκλογές. Να μη λησμονούμε ότι ο Μακρόν είχε να διαχειριστεί μια εκλογική συντριβή στις ευρωεκλογές και έβγαλε τον λαγό από το καπέλο του. ‘Ήταν μια αναγκαστική κίνηση και διασώθηκε...

Πώς θα καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία

Η στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του ΕΣΥ σήμερα, το πρόβλημα όμως γίνεται ακόμα πιο έντονο τώρα το καλοκαίρι
Οι άγονοι διαγωνισμοί αφήνουν με πολλές κενές θέσεις και σοβαρές ελλείψεις τα νοσοκομεία στην περιφέρεια και φυσικά ακάλυπτους τους ασθενείς. 
Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα κατά τους θερινούς μήνες, όταν ιδίως τα νησιά «βουλιάζουν» από επισκέπτες, αλλά δεν υπάρχει η αντίστοιχη κάλυψη σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργώντας κάποιες φορές επικίνδυνες καταστάσεις.
Το χαρακτηριστικό παράδειγμα που έφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας...

Στοιχειώνουν τον Τσίπρα με τα «μαύρα» ταμεία

Η διαρροή από την Κουμουνδούρου, ότι προεκλογικά στις εθνικές εκλογές του 2023, επί προεδρίας Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν προήλθαν από την κρατική επιχορήγηση, ήταν ο τελευταίος «πύραυλος» που εξαπέλυσε το σύστημα Κασσελάκη, κατά του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού.
Εδώ και πολλές μέρες επιδέξια και υποχθόνια - αρχής γενομένης από την πρώτη επίμαχη ανάρτηση από τις ΗΠΑ -  ο κύριος Κασσελάκης κατηύθυνε και τη δημόσια συζήτηση αλλά και την εσωτερική διαμάχη, γύρω από το «πόθεν» ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρούσε το δίκτυο των κομματικών μέσων και του στρατού των τρολ, που έδιναν επικές μάχες για τα συμφέροντα της Κουμουνδούρου.   
Αποκλείοντας εκείνος κατηγορηματικά να δεχθεί… εξωθεσμική χρηματοδότηση για να ξελασπώσει το κόμμα και τα κομματικά μέσα, περιέγραφε εμμέσως πως τέτοιου είδους διαδικασίες ίσως και να μην ήταν άγνωστες, πριν τη δική του έλευση...

Οι προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο ΟΗΕ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και οι επιστολές

Την ώρα που η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Α. Κουεγιάρ - Ολγκίν ετοιμάζεται να παραδώσει την Έκθεσή της σήμερα 10 Ιουλίου στον Α. Γκουτέρες και ενώ διαπιστώνεται απροθυμία να αποδοθεί η ευθύνη στην τουρκοκυπριακή και τουρκική πλευρά για το αδιέξοδο μιας και θέτουν ως προϋπόθεση για την επανέναρξη συνομιλιών την αναγνώριση των δυο κρατών, η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειες για αναβάθμιση του διεθνούς στάτους του ψευδοκράτους.
Στα Σούσα του Αζερμπαϊτζάν πλέον μετά την ανάκτησή τους από την Αρμενία προσεκλήθη ο Ε. Τατάρ στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, αν και η αντίδραση των κεντροασιατικών κρατών δεν έχει επιτρέψει ακόμη να γίνει μέλος η «ΤΔΒΚ»...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Reuters: Αυτά είναι τα έξι επικρατέστερα ονόματα για την πρωθυπουργία στη Γαλλία

Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει πρωθυπουργός στη Γαλλία και όλα δείχνουν πως έξι πρόσωπα είναι τα φαβορί για τη θέση.
Υπενθυμίζεται ότι ο πολιτικός αυτός συνασπισμός αναδείχθηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ως το ηγετικό μπλοκ στο επόμενο κοινοβούλιο, δίχως όμως να έχει την πλειοψηφία.
Ως γνωστόν, το «πολιτικό έθιμο» υπαγορεύει ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ορίζει έναν πρωθυπουργό από τις τάξεις της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης ή συνασπισμού στο κοινοβούλιο.
Το NFP, που αποτελείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, την «Ανυπότακτη Γαλλία», τους Πράσινους και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν έχει ανακοινώσει το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του για πρωθυπουργό, καθώς δείχνουν να μην μπορούν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο...

CNN: Οι δυσκολίες της αριστερής συμμαχίας στη Γαλλία και οι διεθνείς επιπτώσεις

“Πέταξα τη χειροβομβίδα στα πόδια τους”
Με αυτή τη φράση φέρεται να περιέγραψε ο πρόεδρος Μακρόν την κίνησή του να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές μετά την εντυπωσιακή νίκη που κατέγραψε η ακροδεξιά στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο
αναφέρει σε ανάλυσή του το CNN.
Το στοίχημα για τις πρόωρες εκλογές ήταν αμφιλεγόμενο, ενώ το αποτέλεσμα της κάλπης αιφνιδίασε τη Γαλλία: Η αριστερή συμμαχία ήρθε πρώτη με 182 έδρες, με την ακροδεξιά να καταλήγει στην τρίτη θέση -σε μια συγκλονιστική ανατροπή σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών...

Τι Παρίσι, τι... Καρπενήσι: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «μέθυσαν» χωρίς να πιούν γαλλική... σαμπάνια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών από το εγχώριο κεντροαριστερό... τσίρκο!
Στον ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν ότι με τον Μελανσόν να έχει συγκεντρώσει 80 από τις 577 έδρες, έβγαλε η μύγα... ξύγκι και μας κάθισε στο... λαρύγγι! 
Η γαλλική αριστερά κινείται στο περιθώριο των εξελίξεων, ενώ φαίνεται ότι κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν σωστά τα αποτελέσματα ή δεν θέλουν.
Το κόμμα της Λεπέν, συγκέντρωσε το 37% των ψήφων και ήταν πρώτο, ενώ η Αριστερά του Μελανσόν ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Μακρόν. Ωστόσο, η σύμπραξη με τους σοσιαλιστές, για τους οποίους πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ για την τέταρτη θέση (!), φέρνει στην πρώτη θέση το Ενιαίο Αριστερό Μέτωπο. Σοσιαλιστές, Μελανσόν, "Πράσινοι" και μερικοί... σκόρπιοι βουλευτές, δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματίσουν κυβέρνηση, γιατί αυτό θα σηματοδοτούσε το απόλυτο μπάχαλο στη Γαλλία...

Μελανσόν: αντιευρωπαίος, αντισημίτης, ρωσόφιλος

Όσοι νομίζατε πως με την ήττα της Λεπέν ξεμπερδέψαμε με τον ρωσικό δάκτυλο, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάντα παίζει σε πολλά ταμπλό. Το ξέρουμε και στην Ελλάδα αυτό.
Στη Γαλλία μπορεί η Εθνική Συσπείρωση να ήταν το κεντρικό υποκατάστημα, όμως υπήρχε και ένα μικρότερο πρακτορείο, η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν. Με τη Λεπέν ο Πούτιν είχε όλο το μαγαζί δικό του, με τον Μελανσόν τώρα ελέγχει ένα μέρος του Λαϊκού Μετώπου.
Τελικά φαίνεται πως η δημόσια στήριξη προς τη Λεπέν...

Η ταυτότητα, η ταύτιση κι ένα πουκάμισο αδειανό

Είναι απορίας άξιον το γεγονός πως άνθρωποι, κατά τεκμήριο νουνεχείς, μετριοπαθείς και καλλιεργημένοι, αναζητούν ευκαιρία να ταυτιστούν με πολιτικά κόμματα και πολιτικά γεγονότα άλλων χωρών, αγνοώντας τόσο την δομή και λειτουργία αυτών των κομμάτων και χωρών, όσο και τις ιδιαιτερότητες κάθε συγκυρίας.
Κι αν μεν πρόκειται για απλούς πολίτες, τότε η συγκατάβαση για τον ενθουσιασμό τους, είναι μία τρυφερή χειρονομία. Όταν, όμως, μιλάμε για προβεβλημένα στελέχη πολιτικών κομμάτων που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τα πράγματα παίρνουν άλλη, δυσάρεστη τροπή.
Τα παραπάνω τα είδαμε τόσο με τις βρετανικές, όσο και με τις γαλλικές, όπου διάφοροι επίδοξοι σωτήρες έσπευσαν να συνταχθούν με το ένα ή το άλλο κόμμα αυτών των χωρών...

Οι παιδικές αυταπάτες των Τσίπρα και Κασσελάκη

Οι «συν-πρόεδροι» του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά τους να κουμπώσουν στην ελληνική πραγματικότητα και στις διαφορετικές επιδιώξεις τους, την επίδοση που πέτυχε το πάτσγουορκ των αριστερών και σοσιαλιστών στη Γαλλία, έχουν οδηγηθεί σε έναν κανονικό τραγέλαφο.
Κατά τον ορισμό που έδωσε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στην Κ.Ε.
Όταν απέρριψε το εγχείρημα της συγκολλήσεως στην Κεντροαριστερά.
«Αν ζευγαρώσεις τον τράγο με την έλαφον θα έχεις τραγέλαφο» είπε το πρωί της Κυριακής, στο σαστισμένο ακροατήριο ο κ. Κασσελάκης, απορρίπτοντας τα περί ενωμένης Κεντροαριστεράς και κάνοντας επίδειξη των...

Το παραμύθι της «εξαήμερης εργασίας» δεν έχει δράκο

Στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ένα βίντεο, το οποίο περιέχει αποσπάσματα από μια αμερικανική εκπομπή που κάνει αναφορά στην «εξαήμερη εργασία», που «ισχύει πλέον στην Ελλάδα». 
Το συγκεκριμένο βίντεο έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες θεάσεις, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ένα κύμα αντιδράσεων, διαμαρτυριών και καταγγελιών κυρίως ανάμεσα στους νέους, απέναντι σε αυτό το «γεγονός».
Έτσι διαβάζουμε αναρτήσεις, παρεμβάσεις και σχόλια περί κατάργησης της πενθήμερης εργασίας, περί καταπάτησης της 40ωρης απασχόλησης, περί κύματος απολύσεων, περί παράβασης της νομοθεσίας και περί αυθαιρεσιών της εργοδοσίας. 
Η νέα ρύθμιση παρομοιάζεται με επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα της «εξαήμερης εργασίας, την ίδια στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη εφαρμόζεται η τετραήμερη εργασία»...

Ποιους, πώς και γιατί... ενοχλεί ο Μητσοτάκης

Η ομιλία Σαμαρά και το δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Μητσοτάκη, έχει περάσει στην ιστορία και ο αρχικός σκοπός της, μάλλον γύρισε μπούμερανγκ.
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε επιθετικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Κατ΄ αρχάς, η κόντρα Μητσοτάκηδων με τον Σαμαρά κρατάει χρόνια, έστω και αν ο Μεσσήνιος, ως πρωθυπουργός, είχε αξιοποιήσει τον Κυριάκο στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012-2015.
Μην ξεχνάμε επίσης τη σκληρή κόντρα για την αρχηγία της ΝΔ το 2009, όταν ο Σαμαράς κέρδισε την Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηριζόμενος...

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Politico για Μακρόν: Μοναχικός και παράξενος, έφερε το χάος στη Γαλλία

Με ένα εκτενές άρθρο 2.413 λέξεων, η ευρωπαϊκή έκδοση του περιοδικού Politico εξαπολύει ευθεία επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν μετά τις απανωτές ήττες σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο παράξενος χαρακτήρας του έχει επιφέρει χάος και σφαγή στην γαλλική πολιτική σκηνή.
«To υπέροχο μυαλό του Μακρόν», είναι ο ειρωνικός τίτλος του σχετικού άρθρου που φέρει την υπογραφή του Τζαμίλ Αντερλίνι, διευθυντή σύνταξης του ιστότοπου με ειδίκευση σε ευρωπαϊκά θέματα.
Το εν λόγω κείμενο είναι γραμμένο στο μεγαλύτερό του μέρος σε πρώτο πρόσωπο παρουσιάζοντας την προσωπική εμπειρία του δημοσιογράφου με τον Γάλλο πρόεδρο.
«Καθισμένος με τον Μακρόν στην πολυτελή καμπίνα του προεδρικού του αεροσκάφους, ρώτησα τον Γάλλο πρόεδρο σε ποιον εμπιστεύεται τα μυστικά του. Με ποιον μοιράζεται...

Ν. Μαραντζίδης: Τραγέλαφος ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη - Σταλινικές οι προτάσεις και το μοντέλο που προτείνει

Καυστικός στην κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη παρουσιάστηκε ο γνωστός ερευνητής Ιστορίας, συγγραφέας και Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Νίκος Μαραντζίδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μαραντζίδης είχε αναλάβει την ηγεσία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2023.
Όπως και δήλωσε στην αρχή των δηλώσεων του Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 αναφορικά με το πώς είδε τον Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή 
«όσοι στοιχειωδώς με ξέρουν, γνωρίζουν ότι λέω αυτό που πιστεύω και αυτό που πιστεύω σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας τραγέλαφος που τη βασική ευθύνη βεβαίως τη φέρνει η ηγεσία του, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά από ένα σημείο και μετά τη φέρουν και οι άνθρωποι που τον ανέχονται. Αυτά που ακούγονται στο ΣΥΡΙΖΑ μερικές φορές πράγματι προξενούν τα γέλια, άλλες φορές προξενούν τα κλάματα και μερικές φορές απλώς μένεις με ανοιχτό το στόμα...

Πώς ερμηνεύεται και τι σηματοδοτεί το ανατρεπτικό και άκρως... περίεργο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Σε σχετικώς αχαρτογράφητα ύδατα και... επισήμως βρίσκεται από χθες η Γαλλία, όπου συντελέστηκε μια μεγάλη ανατροπή, καθώς οι... ανισόρροποι της ακροδεξιάς, ηττήθηκαν από τους... παλαβούς της Αριστεράς, με τον Μακρόν να πηγαίνει καλύτερα απ΄ ότι θα περίμενε, μετά και το αποτέλεσμα του α΄ γύρου και τον... μουρλό Μελανσόν να δηλώνει νικητής και έτοιμος να κυβερνήσει!
Το Ενιαίο Αριστερό Μέτωπο βγήκε πρώτο, αλλά σχεδόν με τις μισές έδρες από αυτές που απαιτούνται για την αυτοδυναμία και τον σχηματισμό κυβέρνησης... 

Η νεότερη εκτίμηση για το πώς κατανέμονται οι έδρες στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα καταλάβει στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση από 184 ως 186 έδρες, κατά νεότερη εκτίμηση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM.
Από 160 ως 162 θα είναι οι βουλευτές της προσκείμενης στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξης.
Η ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν θα έχει από 141 ως 143 βουλευτές.
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εκτιμάται ότι θα έχει από 65 ως 67 βουλευτές.
Στον χώρο της αριστεράς η Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) εκτιμάται ότι θα έχει από 73 ως 80 βουλευτές, το Σοσιαλιστικό κόμμα από 60 έως 64 βουλευτές, οι Οικολόγοι από 33 ως 36 και οι Κομμουνιστές ανάμεσα σε 11 και σε 12 βουλευτές.
Στην προεδρική παράταξη η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συνιστώσα εκτιμάται ότι θα έχει περί τους 100 βουλευτές ενώ ανάμεσα στους 50 και τους 60 θα είναι οι βουλευτές συμμαχικών κομμάτων...

Η Ευρώπη μπροστά σε πολιτική και οικονομική κρίση διαρκείας

Η ιστορική ήττα των Συντηρητικών στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, ουδόλως αναστάτωσε τις αγορές. 
Ίσα – ίσα που στο Σίτυ του Λονδίνου κυριάρχησε μια ανακούφιση. Διότι δεν είναι οι Εργατικοί που κέρδισαν, αλλά είναι οι μέχρι πρότινος κυβερνώντες Συντηρητικοί που συνετρίβησαν, μετά από μια τραγική και αλλοπρόσαλλη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Άλλωστε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, σερ Κιρ Στάρμερ, θεωρείται ένας πολιτικός του «βαθέος βρετανικού κράτους» που ουδεμία σχέση έχει με τον ιδεοληπτικό προκάτοχο του, Τζέρεμι Κόρμπιν. Έτσι δεν αναμένεται η παραμικρή διατάραξη του επενδυτικού κλίματος, αφού το ενδεχόμενο επιβολής νέα φορολογίας δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Η τοποθέτηση της οικονομολόγου της Τράπεζας της Αγγλίας, Ρέιτσελ Ριβς στο υπουργείο Οικονομικών, δίνει το δικό της στιβαρό και τεχνοκρατικό στίγμα. Η ίδια αναφέρεται σε...

Καλοκαιρινή «αντεπίθεση» για την αναστροφή του κλίματος

Είναι απολύτως σαφές, από την επομένη των ευρωεκλογών έως και σήμερα, ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου με έναν στόχο: να μην παγιωθεί ως νέα εικόνα της κυβέρνησης, το κλίμα δυσαρέσκειας, που εκφράστηκε από τους πολίτες στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. 
Έχοντας ήδη προχωρήσει, σε πρώτο χρόνο, μετά το 28% της εκλογικής αναμέτρησης, σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου κι έχοντας περάσει τη «βάσανο» της εσωκομματικής «γκρίνιας», όπως εκφράστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και της έντονης κριτικής των δύο πρώην προέδρων της παράταξης και πρωθυπουργών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει «πάνω του» την προσπάθεια αναστροφής των δεδομένων του Ιουνίου, αλλά και να έχει θέσει σε πλήρη εγρήγορση το κυβερνητικό σχήμα, με τους υπουργούς να προχωρούν σε σειρά εξαγγελιών, επιβεβαιώνοντας τα τότε λεγόμενα περί νέας αφετηρίας για την κυβέρνηση...

Αφήστε τις αριστερές σαχλαμάρες. Κάμερες παντού

Σχεδόν όλες οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν τη μορφή ενός συμβολαίου θανάτου, εξιχνιάζονται, όσες εξιχνιάζονται, με τη χρήση καμερών. 
Το αξιοπερίεργο είναι πως η ΕΛΑΣ αναζητεί την εικόνα στις κάμερες που έχουν τοποθετήσει ιδιώτες για την προστασία είτε των κατοικιών τους είτε των επιχειρήσεών τους. 
Γιατί συμβαίνει αυτό; 
Διότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κάμερες της ΕΛΑΣ. 
Και γιατί δεν έχει κάμερες η ΕΛΑΣ; 
Διότι αντιδρά η αριστερά και οι διάφορες συλλογικότητες. 
Και γιατί αντιδρά η Αριστερά και οι διάφορες συλλογικότητες; 
Άλλοι από ιδεοληψία, άλλοι διότι ο ακτιβισμός τους κινείται στα όρια του ποινικού νόμου. 
Και γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποκύπτει σε αυτήν την απαίτησή τους; 
να μια καλή ερώτηση...

Ο Όρμπαν μετά τον Πούτιν, φωτογραφίζεται και με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ε. Τατάρ

Οι ανησυχίες ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Β. Όρμπαν θα χρησιμοποιήσει την τρέχουσα εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. για να προωθήσει τη δική του ατζέντα και να δημιουργήσει προβλήματα στους υπολοίπους εταίρους επιβεβαιώνονται. 
Πρώτη ήταν η επίσκεψή του Όρμπαν μόλις ανέλαβε η Ουγγαρία την Προεδρία του Συμβουλίου, στη Μόσχα την πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη μετά την Άνοιξη του 2022 προκειμένου να δείξει με τον τρόπο αυτό τη διαφοροποίηση του από την υπόλοιπη Ε.Ε. στο θέμα του Πολέμου της Ουκρανίας και τις άριστες σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο...

Γαλλικές εκλογές: Απόλυτη ανατροπή στον β' γύρο - Πρωτιά για Μελανσόν, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με τους Γάλλους πολίτες να προσέρχονται αθρόα στις κάλπες του β' γύρου, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η συμμαχία των αριστερών κομμάτων υπό τον Ζαν - Λυκ Μελανσόν, δείχνει να εξασφαλίζει την πρωτιά με 177 έως 192 έδρες.
Το κόμμα Ensemble του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έρχεται δεύτερο, εξασφαλίζοντας 152 - 158 έδρες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Βαριά ήττα για τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν που κατορθώνει να εξασφαλίσει μετά βίας 138 - 145 έδρες...

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Πιθανόν να ισχύουν και τα δύο.

Του Χρήστου Χωμενίδη

Αυτό που συμβαίνει στις τρεις αρχαιότερες δημοκρατίες φαντάζει παράδοξο. Οι δείκτες της οικονομίας κινούνται ανοδικά. Η ανεργία στην Αμερική έχει πρακτικά εκμηδενιστεί. Οι αποδοχές των χαμηλόμισθων εργατοϋπαλλήλων έχουν μετά την πανδημία αυξηθεί, επιδρώντας θετικά και στο επίπεδο διαβίωσης της μεσαίας τάξης. Στη Γαλλία οι ειδικοί στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας, προβλέπουν έναν κύκλο ανάπτυξης. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα, τα μέτρα που έλαβε ο Ρίσι Σούνακ φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Οι πολίτες ωστόσο δεν κρατιούνται. Αδημονούν να εκπαραθυρώσουν τους ηγέτες τους...

Οι καλύτερες και χειρότερες τροφές για να πέσει το ουρικό οξύ

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια επώδυνη μορφή αρθρίτιδας που συμβαίνει όταν συσσωρεύεται πολύ ουρικό οξύ και σχηματίζει κρυστάλλους στις αρθρώσεις.
Το σώμα παράγει ουρικό οξύ όταν διασπάει ουσίες που ονομάζεται πουρίνες και οι οποίες βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα.
Ένα από τα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την ουρική αρθρίτιδα είναι να μειώσετε το ουρικό οξύ και άρα την ποσότητα των πουρινών που καταναλώνετε. Λάβετε υπόψη ότι αν και αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα ουρικού οξέος που παράγει ο οργανισμός σας, τα αποτελέσματα είναι μικρά σε σύγκριση με τη φαρμακευτική αγωγή.
Κανένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα δεν θα αποτρέψει πλήρως τις εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας, αλλά μια προσεκτική διατροφή θα σας βοηθήσει να:...

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ανάταξη του ΕΣΥ - Συνεχίζουμε τη μάχη κατά της ακρίβειας

Ποιος άλλος πρωθυπουργός μας έδινε εβδομαδιαία αναφορά για το πολιτικό του έργο;
Σε μια εβδομάδα 1/7/24-8/7/24:
Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Παιδεία, την ακρίβεια και την κλιματική κρίση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου σχολιασμού που κάνει κάθε Κυριακή από τον λογαριασμό του στο Facebook.
Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης  αναφέρθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τόνισε πως «αποτελεί μια από τις μείζονες προτεραιότητές μας, το στηρίζουμε και το ενισχύουμε με κάθε τρόπο, όχι μόνο ως προς τις υποδομές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Την Πέμπτη, λοιπόν, υπογράφηκαν δύο σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις. Η πρώτη δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν και ιδιωτικό έργο, αφού συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τους. Τι θέλουμε να πετύχουμε με αυτό; Να...