Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κυνήγι αναποφάσιστων από τα δύο μεγάλα κόμματα

Με κεντρικό στόχο την προσέλκυση των τελευταίων αναποφάσιστων, αλλά με διαφορετικές στρατηγικές κλιμάκωσαν την πολιτική αντιπαράθεσή τους εν όψει των εκλογών της Κυριακής τα δύο μεγάλα κόμματα.


Η
Νέα Δημοκρατία επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ανέβασε τους τόνους δίνοντας έμφαση, όπως προέκυψε και από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, στην προσωπική επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.
Καραμανλής έφερε χθες σε πρώτο πλάνο το θέμα της διεξαγωγής ενός δεύτερου ντιμπέιτ, το οποίο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε προτείνει από την περασμένη εβδομάδα, για να συναντήσει την αρνητική απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Κουμουτσάκος σε νέα χθεσινοβραδινή δήλωσή του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσπάθεια αποφυγής του διαλόγου, εξαιτίας «προφανούς αδυναμία του κ. Παπανδρέου να δώσει συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες: Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ολυμπιακή Αεροπορία OTE, Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, Αχελώος, Πανεπιστημιακό Ασυλο, και -πάνω από όλα- για το πού θα βρουν τα χρήματα για τις ανεύθυνες παροχές των 10 δισ. ευρώ που ευαγγελίζονται».



Από την πλευρά του, επιδιώκοντας μια «ισχυρή αυτοδυναμία» το ΠΑΣΟΚ δίνει έμφαση στην «απουσία κυβέρνησης επί έξι χρόνια» και την «πιεστική, επιτακτική ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα», με συνεχείς αναφορές στο πρόγραμμά του, αλλά και στη «διαφορετική αντίληψή» του για την Ελλάδα.



Η οικονομία εξακολουθεί να παραμένει, εξάλλου, στο επίκεντρο της «κόντρας» των δύο μονομάχων, με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έχει κρυφή ατζέντα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση.



Χθες στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός, αφού έκανε λόγο για προσπάθεια ισοπέδωσης των πάντων από την αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο, όπως είπε, ενός σχεδίου παραπλάνησης, επανέλαβε τους τρεις άξονες του σχεδίου του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Πρόκειται όπως είπε για τον άτεγκτο έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, τον πόλεμο στη φοροδιαφυγή και τις ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.



Καταλήγοντας δεσμεύθηκε για ριζική αναμόρφωση της διοικητικής δομής της χώρας, κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου, αναδιοργάνωση του κυβερνητικού σχήματος, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση, το Περιβάλλον, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου