Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Το παρασκήνιο της αλληλογραφίας Ζήμενς – Μητσοτάκη

By Factorx


__________________________________________________________________________________________________
Η επιστολή της Ζήμενς προς τον κ. Μητσοτάκη που περιγράφουμε στο προηγούμενο post εστάλή στις 30/8/1993. Στην ίδια επιστολή ο κατηγορούμενος σήμερα κ. Η. Γεωργίου αναφέρεται σε μια «απογοητευτική συζήτηση» που είχε προηγουμένως για το θέμα των 1.100.000 ψηφιακών παροχών η Ζήμενς και με τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο.


Τι διαμείφθηκε στην συνάντηση εκείνη το διηγείται ένα παλιό φύλλο του «Ελεύθερου» (13/5/1996). Λίγες ημέρες πριν από την επιστολή της Ζήμενς προς τον κ. Μητσοτάκη (Δευτέρα 9/8/1993) τον είχε επισκεφθεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης προσωπικά. Ο οποίος επίσης του ζήσε να κατακυρωθεί υπέρ της ΖΗΜΕΝΣ και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ η επίμαχη προμήθεια του 1.100.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ. Ύστερα από έντονη συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε τελικά να ανατεθεί στις δύο εταιρείες η περιβόητη εκείνη παρτίδα ψηφιακών και παρέπεμψε τον κ. Κόκκαλη στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο. Εκεί όμως έκπληκτος ο Σωκράτης άκουσε τον κ. Μάνο να του λέει ότι η προμήθεια αυτή είναι θέμα του «στρατηγικού επενδύτη» και ότι ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση του Μητσοτάκη. Έξαλλος ο Σωκράτης Κόκκαλης πηγαίνει πάλι πίσω στον Μητσοτάκη, τον οποίο ακούει να του λέει: «Δυστυχώς δεν μπορώ να επιμείνω περισσότερο διότι ο Μάνος είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Φρόντισε να τον πείσεις εσύ».


Τον είχαν κάνει γαϊτανάκι δηλαδή τον Σωκράτη, ενώ την ίδια στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης με τον φίλο του τον τραπεζίτη Μ. Ζομπανάκη ετοιμαζόταν τότε να αναθέσει το management του ΟΤΕ στον ιαπωνικό κολοσσό ΝΤΤ-International (βλ.Μια ξεχασμένη συνάντηση στο Τόκιο)


Την ίδια εποχή, για να «ηρεμήσει» τον Σωκράτη ο Κ. Μητσοτάκης του έδινε και το Ξυστό Λαχείο, με την υπογραφή του τότε υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα (για να μην ξεχνιόμαστε). Την ίδια εποχή εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει και ένα άλλο δωράκι προσωπικά στον Σωκράτη: τη «Νέα Τηλεόρασης» με συνεταίρους εκτός του κ. Κόκκαλη, τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Απογευματινή». Αργότερα ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης αγόρασε τις μετοχές των δυο εφημερίδων και έτσι φτάνουμε στο σημερινό STAR CHANNEL και την …. Πετρούλα.


Διαβάστε επίσης: Πως ο Μητσοτάκης δημιούργησε την μεγαλύτερη παρεξήγηση και Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»


Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε


(στη φωτογραφία Μητσοτάκης και Μάνος με τον άλλοτε πρόεδρο της Ζημενς, Φον Πίρερ. Ο κ.Μάνος, ως πρώην υπουργός Οικονομίας, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, γνώριζε τα πάντα γύρω από τις μεγάλες συμφωνίες ΟΤΕ από τη μια και Ζημενς-Ιντρακόμ από την άλλη. Γιατί σιωπά;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου