Κυριακή 10 Μαΐου 2026

ΠΑΣΟΚ - Τσίπρας: Ο τελικός της παρηγοριάς

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί διεξαγόταν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ ο λεγόμενος «μικρός τελικός»
Δηλαδή ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων που ηττήθηκαν στους ημιτελικούς γι αυτό και αποκαλείται και ο τελικός της παρηγοριάς. 
Ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης είχε πει, καθ΄υπερβολή, πως τον δεύτερο δεν τον θυμάται κανείς. Τον δεύτερο τον θυμόμαστε γιατί έχασε από τον πρώτο.
Στην περίπτωση των προσεχών εκλογών τον πρωταθλητή ουδείς τον αμφισβητεί. 
Αυτά που λέγονται για πρωτιά, έστω και με μια ψήφο, δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα λένε. Ο αγώνας έχει ως εξής, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρωτίστως με τον εαυτό μας.
Η Νέα Δημοκρατία έχοντας δεδομένη την πρώτη θέση, αγωνίζεται να βελτιώσει την επίδοσή της. Βέβαια όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός και ορατός αντίπαλος, αυτή η επιδίωξη παρουσιάζει δυσκολίες, όμως έχει στο τέλος της διαδρομής ένα συγκεκριμένο στόχο: την εξουσία μέσω της ανανέωσης της λαϊκής εντολής. 
Τα κόμματα εξουσίας είναι μεγάλα και μαζικά γιατί προσφέρουν στους πολίτες την ελπίδα για το μέλλον. Απεναντίας, όταν χαθεί αυτό το όραμα τότε επέρχεται η αποσύνθεση, όπως έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2023. 
Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο αγωνίζονται ΠΑΣΟΚ και κόμμα Τσίπρα;...

Αφού παρέδωσε τις τράπεζες στα ξένα funds, τώρα θα τους επιβάλει… πατριωτική εισφορά!

Μα φυσικά ο Αλέξης έχει πιθανότητες να ξεπεράσει τον Ανδρουλάκη και να φέρει το κόμμα του στη θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Είναι πολύ πιο αδίστακτος από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και με θράσος επιδίδεται σε ενοχοποίηση άλλων για τα δικά του σφάλματα.
Χθες ανήρτησε ένα βίντεο με το οποίο επανήλθε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της προμνημονιακής εποχής. Την ρητορική της οποίας ανέτρεψε εμπράκτως ως κυβέρνηση, και από «κυβέρνηση του λαού» μετατράπηκε σε κυβέρνηση των τραπεζών, των funds και του μεγάλου χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
Εξηγούμε: Για την Αριστερά παντός καιρού και απόχρωσης οι τράπεζες είναι μηχανισμοί συγκέντρωσης οικονομικής δύναμης, εξυπηρέτησης συμφερόντων των ελίτ και όχι της κοινωνίας, επιβάρυνσης των αδυνάτων, και φτηνής χρηματοδότησης των ισχυρών.
Αντίθετα για την φιλελεύθερη ιδεολογία, οι τράπεζες είναι αναγκαίος θεσμός για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξη, αιμοδοσία των επενδύσεων και μοχλός στήριξης της επιχειρηματικότητας
...

Ειρωνική απάντηση Κοβέσι στον Ρουμάνο Πρόεδρο: Τον έστειλε για έναν… καλό ύπνο!

Και ξαφνικά, την ώρα που η Ρουμανία έχει μείνει χωρίς κυβέρνηση και ο πρόεδρος της χώρας Νικούσορ Νταν προσπαθεί να βρει μια φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, μια συνέντευξη της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι, με ειρωνικές αναφορές στον Ρουμάνο πρόεδρο, ήλθε να ταράξει ακόμη περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά. 
Η διάκριση των εξουσιών σίγουρα δεν είναι το ατού της κ. Κοβέσι.
Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας context.ro, που ειδικεύεται σε θέματα διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος.
Στη διάρκεια της συνέντευξης η κ. Κοβέσι κλήθηκε να απαντήσει σε δηλώσεις του προέδρου Νικούσορ Νταν, σύμφωνα με τις οποίες «κατά τη διάρκεια της θητείας της στην DNA (σ.σ. Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς) διαπράχθηκαν καταχρήσεις, αλλά πρέπει να τεκμηριωθούν». Προσθέτοντας ωστόσο ότι στην διάρκεια της θητείας της ως Ευρωπαίας Εισαγγελέας έχει συσσωρεύσει γνώσεις και εμπειρία.
Το παράδοξο είναι πως αν και αυτές οι προεδρικές δηλώσεις στον Europa Fm έγιναν στις 16 Απριλίου, δηλαδή πριν από την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και την πτώση της κυβέρνησης, η Ευρωπαία Εισαγγελέας επέλεξε να απαντήσει ακριβώς την πιο κρίσιμη για την χώρα της στιγμή, δηλαδή κατά την διάρκεια των συνομιλιών για δημιουργία νέου κυβερνητικού συνασπισμού χωρίς προσφυγή στις κάλπες, αλλά και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Ένας κίνδυνος που στη Ρουμανία είναι ορατός, αφού χρειάστηκε να ακυρωθούν προεδρικές εκλογές για να μην εκλεγεί ένας άγνωστος φιλορώσος, ενώ ένα ακροδεξιό φιλορωσικό κόμμα, το AUR, κερδίζει έδαφος και ζητά πρωθυπουργό από τις τάξεις του...

Α. Ζαπράνης: Η τεχνολογία δεν είναι εργαλείο των αγορών – είναι το ίδιο το περιβάλλον τους

Η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τη φύση των χρηματιστηριακών αγορών, μετατρέποντάς τες από χώρους ανθρώπινης αλληλεπίδρασης σε οικοσυστήματα ταχύτητας, δεδομένων και αυτοματοποιημένων αποφάσεων. 
Σήμερα, η πλειονότητα των συναλλαγών εκτελείται από αλγοριθμικά συστήματα, ενώ η πληροφορία – από οικονομικά στοιχεία έως ειδήσεις και κοινωνικά δίκτυα – ενσωματώνεται σχεδόν στιγμιαία στις τιμές, δημιουργώντας ένα νέο, ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον για επενδυτές και θεσμούς.

Σε συνέντευξή του στο Liberal, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Νευρωνικών Συστημάτων, Αχιλλέας Ζαπράνης, επισημαίνει ότι η ευκολία πρόσβασης μέσω ψηφιακών πλατφορμών διευρύνει τη συμμετοχή των επενδυτών, αλλά ταυτόχρονα εντείνει τη μεταβλητότητα και ενισχύει τη σημασία της ψυχολογίας στις αγορές. Παράλληλα, τονίζει ότι ο ρόλος του ανθρώπου δεν εξαφανίζεται, αλλά μετατοπίζεται: από την εκτέλεση συναλλαγών στην ερμηνεία, τον έλεγχο και τον καθορισμό των ορίων μέσα στα οποία λειτουργούν τα ίδια τα συστήματα...

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ήρεμα νερά» σημαίνουν ελεύθερα νερά με Διεθνές Δίκαιο και κυριαρχικά δικαιώματα - Με αυτή την πολιτική η Ελλάδα μεγαλώνει (Video)

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της αναβαθμίζει τον ρόλο της άμυνας, της διπλωματίας και την ενέργειας σε μια συγκυρία γεμάτη αβεβαιότητες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 6ου προσυνεδρίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας ότι «ήρεμα νερά σημαίνουν ελεύθερα νερά, όπου κυριαρχεί το Διεθνές Δίκαιο». «Θέλουμε επιτέλους ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας...