Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιος επιτέλους να τους σώσει από τον εαυτό τους

Ο πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τη «φωτιά» στη Μέση Ανατολή και η Κουμουνδούρου αξιολογεί ως πρωτεύον αυτή τη στιγμή να ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για την Πολιτική Προστασία. 
Ο Νίκος Παππάς που κάνει βάρδια προέδρου μέχρι να αποφασίσει ο… λαός του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να επιστρέψει ή όχι ο Στ. Κασσελάκης, δικαιολογεί την κατάθεση της πρότασης με το επιχείρημα «ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά». Ενώ, νωρίτερα, είχε ισχυριστεί στη Βουλή ότι αποτελεί «στρατηγική επιλογή της ΝΔ να μην επενδύει στην πρόληψη, στην ενίσχυση των δυνάμεων και στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών».
Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προνοεί για να αποφύγει τις καταστροφές αλλά σχεδόν τις προετοιμάζει και τις απολαμβάνει, απευθύνεται σε εντελώς χαζούς. Στον αριστερο-ακροδεξιό ρωσόφιλο που φωνάζει ότι αν τα είχαμε καλά με τον Πούτιν θα έστελνε (δωρεάν πάντα) τα Μπέριεφ και οι φωτιές θα έσβηναν στο πίτς φυτίλι. Ή στον ξύπνιο που θεωρεί ότι τα δάση θα τα προστατεύσουμε όχι με drones και τεχνολογία αλλά φτιάχνοντας σε κάθε ραχούλα ένα πυροφυλάκιο με μόνιμο προσωπικό... Η απεύθυνση σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να «συνυπάρξουν» με την πραγματικότητα του κόσμου που ζουν, ίσως τελικά αποτελεί στρατηγική στόχευση της Κουμουνδούρου. Υπαγορευόμενη αναγκαστικά από τη δραματική συρρίκνωση της δεξαμενής των ψηφοφόρων της.
Δεξαμενή όπου ρίχνουν δίχτυα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Φαραντούρης, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο δυστυχής Σωκράτης Φάμελος.
Δυστυχής διότι κινδυνεύει σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, να χρεωθεί για λογαριασμό άλλου (σ.σ Αλ.Τσίπρα) μια ήττα από τον έκπτωτο Κασσελάκη ο οποίος πριν εκπέσει είχε προλάβει να τον καρατομήσει από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρώην και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος Κασσελάκης διατηρεί το μυστήριο με την υποψηφιότητά του.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την Πέμπτη. Μπαίνοντας ως στρατιώτης στη μάχη για την προοδευτική παράταξη, όπως έγραψε σε προσωπικό του άρθρο στο Documento προκαλώντας τη χλεύη του απηνή διώκτη του. Του αρθρογράφου κ. Θανάση Καρτερού που μετακόμισε από την Αυγή στην Εφ. ΣΥΝ, εκ των πυλώνων της προεδρίας και πρωθυπουργίας Τσίπρα για να μην ξεχνάμε τα βασικά. Δεν θεωρείται απίθανο η διαρροή περί ανακοίνωσης την  Πέμπτη να γίνεται μόνο για να συντηρήσει ζεστό το κοινό το οποίο στις δημοσκοπήσεις θέλει Στέφανο και ξερό ψωμί.

Στο μεταξύ, το αγαπησιάρικο μανιφέστο της υποψηφιότητας του Νικόλα (έτσι θέλει να τον αποκαλούν πλέον) Φαραντούρη, δεν έτυχε της δέουσας προσοχής. Το έφαγε το αυτογκόλ του Ν. Μωραΐτη εξέχοντος στιχουργού και …φρουρού του Κασσελάκη στα αλώνια των σόσιαλ μίντια. «Καταθέτω, λοιπόν, την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Με όραμα, με πίστη, με σεβασμό και αγάπη προς όλους τους συνυποψήφιούς μου. Πιστεύω στο κόμμα μας, μα πάνω από όλα πιστεύω στην πατρίδα μου και στον λαό μας» ανέφερε ο κ. Φαραντούρης θέτοντας ως στόχο «να ηγηθούμε μιας νικηφόρου εκλογικής πορείας των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά».
Ο Παύλος Πολάκης πάλι, στο δρόμο για την προεδρία, έχει γίνει πιο γλυκός και μειλίχιος και από τον Νικόλα Φαραντούρη. Η απάλειψη της σκηνοθετημένης οργής του, κάνει ορισμένους να διαπιστώνουν ότι διαθέτει πολιτική συγκρότηση. Αλλάζοντας όμως την πολιτική περσόνα του, κινδυνεύει να χάσει τους θρησκόληπτους του πολακισμού, που τίποτα προοδευτικό δεν τους συνεγείρει.

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι παρουσιάζουν ως σχετικά απλή προσωπική τους υπόθεση, να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστη κυβερνητική δύναμη, όπως διακηρύσσουν.

Πιθανόν, να συμβεί εάν όλοι αυτοί που πρωταγωνιστούν είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο, απαλλαγούν από τον… εαυτό τους και την εντύπωση ότι μπροστά απλώνεται μια νέα ευκαιρία να πουληθούν στους αφελείς, ονειροφαντασίες ως κυβερνητικά σχέδια. 

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου