Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πώς ο Άκης «ξέπλενε» τη μίζα των 21 εκατ. δολαρίων για τα TOR M1

Πώς ο Άκης «ξέπλενε» τη μίζα των 21 εκατ. δολαρίων για τα TOR M1
«Χρυσάφι» αποδεικνύονται για τους ανακριτές οι φωτοτυπίες που βρέθηκαν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και φανερώνουν την κρυφή διαδρομή των δεκάδων εκατομμύριων μαύρου χρήματος για την αγορά των TOR M1.  
Σε ένα από τα δεκάδες αρχεία που κατασχέθηκαν από το γραφείο του Τσοχατζόπουλου στην Κόμνα Τράκκα εντοπίστηκε
.
Σε
φωτοαντίγραφο του πρώην υπουργού με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου του 2000 βρέθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 21.081.757 δολαρίων με εντολέα την εταιρεία Industrial Company Concern Antey και δικαιούχο την εταιρεία Drumilan Offset Programme Ltd...
 
Στην συνέχεια, τα 21 εκατ. ευρώ αναφέρονται σε έγγραφο της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς τη Διεθνή Τράπεζα Μόσχας, όπου η Λαϊκή επιβεβαιώνει στην Τράπεζα Εξωτερικών Υποθέσεων Μόσχας τη μεταφορά του εμβάσματος με δικαιούχο την Drumilan. Η Λαϊκή Τράπεζα μάλιστα στέλνει λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο που θα μεταφερθούν τα χρήματα.  
Δύο μέρες αργότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει παραστατικό της Κυπριακής Τράπεζας που αφορά στην μεταφορά του ποσού των 2.500.00 δολαρίων από την Drumilan στην Gredit Agricole Industrial.  
Οι μεταφορές εκατομμύριων προς την Gredit Agricole γίνονται πιο πυκνές στο μεσοδιάστημα των επόμενων χρόνων με αποκορύφωμα στις 2 Οκτώβρη του 2010 όταν και μεταφέρει 1 εκατ. δολάρια από την εταιρεία Drumilan στην Gradit Agricole, ενώ «περνά» άλλα 4 εκατ. δολάρια πίσω στην Drumilan.  
Οι δαιδαλώδεις διαδρομές της μίζας συνεχίζονται για μήνες ακόμα, όταν μεταφέρει 300.000 δολάρια στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και εν συνεχεία στην Drumilan και από εκεί σε λογαριασμό του απόστρατου αξιωματικού, Γιάννη Διαμαντάκου, που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο των αντισταθμιστικών TOR M1.  
Οι συναλλαγές του πολιτικού με την εταιρεία Drumilan είναι μελετημένες και δεν κινούν υποψίες σε πρώτο στάδιο, ωστόσο η μεταφορά σποραδικά των συνολικά 21 εκατ. ευρώ μίζας που έλαβε στην κυπριακή τράπεζα και στην Gradit Agricole δείχνουν την τακτική του πρώην υπουργού να καταθέτει και να μεταφέρει εκατομμύρια με περίτεχνες «διαδρομές» του εμπρός και πίσω σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.  

Μέτοχος και στον «Ιανό»  


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνώριζε καλά να «κινεί» το χρήμα και ακόμα καλύτερα να το επενδύει μέσα από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ανάμεσα στις εν λόγω δραστηριότητες βρίσκεται και το μετοχικό κεφάλαιο που αγόρασε στο βιβλιοπωλείο πολιτιστικό πολυχώρο «Ιανός».  
Στο αρχείο του εμφανίζονται έγγραφα που αποδεικνύουν την αγορά τίτλων 100.000 κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, της εταιρείας Ιανός Α.Ε, αργότερα, το 2004, την αγορά τίτλου 80.000 κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ στην ίδια εταιρεία, αλλά και τίτλους 77 κοινών ανωνύμων μετοχών ονομαστικής αξίας 154 ευρώ και πάλι στον Ιανό το 2005.
Στο γραφείο του πρώην υπουργού βρέθηκαν ακόμη αντίγραφα των ισολογισμών του Ιανού και εκθέσεις διαχειρίσεις της επιχειρήσεις, ενώ προκύπτει συχνή επικοινωνία με την ιδιοκτησία μέχρι το καλοκαίρι του 2011.  

Αναστασία Γαλάνη

Το Ημερολόγιο του Άκη: Θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου!

«Αν δεν πληρώσω τώρα, τέλος όλα» έγραφε ο Άκης – Οι «μεγάλοι», οι απειλές, ο «βοσκός» και το deal – Όλα όσα «κρύβονται» στα ημερολόγια

Η "λίστα" του Άκη με όσους τα … έπαιρναν

Ποιους απειλούσε και ποιους παρακαλούσε ο Τσοχατζόπουλος

Μαρουλόφυλλα τα εκατομμύρια στα τεφτέρια του Άκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου