Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μερικές αλήθειες για την αναδιάρθρωση του χρέους

Πόσο κοντά είναι αλήθεια η Ελλάδα σε μια αναδιάρθρωση του χρέους της; 
Στο ερώτημα αυτό, κατηγορηματική απάντηση, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι σε θέση να δώσει κανείς. 
Όπως δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων, αν τελικώς αποφασισθεί, ποιας μορφής αναδιάρθρωση θα εφαρμοσθεί στην ελληνική περίπτωση.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που τελειώνει σήμερα, σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το θέμα έχει αρχίσει να συζητείται πλέον ανοικτά και ο ...
προβληματισμός που αποτυπώνεται σε αυτές τις συζητήσεις αντανακλάται στο ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times ή του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Το πιθανότερο δε είναι ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει για τα καλά σε αρμόδια κλιμάκια της καγκελαρίας, η οποία, ως γνωστόν, παίρνει τις αποφάσεις για όλους, στην πραγματικότητα. 
Το γεγονός ότι σε αυτή την ιστορία εμπλέκεται και το ΔΝΤ, δείχνει πόσο προχωρημένη είναι η συζήτηση, αν κι επισήμως διαψεύδεται.
Πάντως, το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό το οποίο προβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση του δανεισμού μας, με αμοιβαίως υποχωρήσεις, μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Κι εννοείται ότι αν γίνει, δεν θα γίνει «αύριο το πρωί», αλλά το πιθανότερο είναι μέσα στο 2013
Ούτως ή άλλως, μένουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες, οι οποίες θα πρέπει να ρυθμιστούν, μέχρι να ληφθεί και να ανακοινωθεί η κρίσιμη απόφαση. Αν βεβαίως κάτι τέτοιο γίνει ποτέ.

Πηγή:Voria
parapolitika

1 σχόλιο:

  1. Οποτε αποφασισουν οι Γερμανοι ας μας το πουν...
    Γιατι αν περιμενουμε απο το Γαπ να καθορισει το εθνικο μας συμφερον θα μας πει:
    Ποιο εθνικο;
    Και ποιο συμφέρον;
    Α να μας πουν οι Γερμανοι και ποτε θελουν να εξεγερθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή