Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το φιάσκο της υπόθεσης Βατοπαιδίου και η άθλια προσπάθεια συμψηφισμού με τη SIEMENS

“Ήδη έχουν εντοπιστεί δημοσιογράφοι και μέσα που κατ’ επάγγελμα έκαναν διθυραμβικές αναφορές σε Μαντέλη, Τσουκάτο, στην εταιρεία και συνέχισαν με άλλα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία, τα οποία θα αναφέρονται στο πόρισμα. Πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων.”
Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι πρόκειται περί φιάσκου, ξεκαθαρίσαμε ότι η στόχευση του Βατοπαιδίου ήταν να υποβαθμίσει την υπόθεση SIEMENS
Τώρα, δειλά δειλά οι επίορκοι των ΜΜ”Ε” που ούρλιαζαν για σκάνδαλο, αρχίζουν άλλο τροπάρι: “Ε, θα κουκουλώσουν τη Siemens, όπως ακριβώς έκαναν με το Βατοπαίδι”…
Λες και είχαν οποιαδήποτε σχέση οι δύο περιπτώσεις, όταν στην πρώτη χάθηκαν δεκάδες δις, υποδουλώθηκε το πολιτικό σύστημα (“λάδωσα 161 πολιτικούς” είπε ο Μιζοφοράκος, δηλαδή άνετη πλειοψηφία) σε ξένες μυστικές υπηρεσίες και βέβαια η Ελληνική οικονομία διολίσθησε στην ατραπό του μνημονίου…
Η μεθόδευση του Βατοπαιδίου όμως είναι ακόμα πιο σκοτεινή και συνδέεται με την Siemens και τους διακομματικούς κύκλους του αίσχους όπως είδαμε εδώ:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1: “Η παγίδα για τον Ρουσόπουλο έχει στηθεί (!)” 17/2/2006
Είναι σίγουρο λοιπόν ότι αυτό το σάπιο σύστημα δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα, γεγονός που φαίνεται από τις αντιδράσεις στο διαφαινόμενο πόρισμα της Siemens που θα έχει την μορφή “Αντάρτικου”.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα θα είναι δεκάδες, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά, θα υπάρχει απαίτηση έρευνας σε ΜΜΕ και έμμεση ή άμεση προώθηση πολιτικών προσώπων. Ήδη έχουν εντοπιστεί δημοσιογράφοι και μέσα που κατ’ επάγγελμα έκαναν διθυραμβικές αναφορές σε Μαντέλη, Τσουκάτο, στην εταιρεία και συνέχισαν με άλλα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία, τα οποία θα αναφέρονται στο πόρισμα. Πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων.
Το σημαντικό είναι ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, κανείς από τους βουλευτές της εξεταστικής δεν τολμά να προτείνει “αοριστίες” και απαλειφή αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα. Μέχρι την Πέμπτη όμως, έχουμε δρόμο.
Δείτε και αυτό:
ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ
Το παρακάτω αφορά την ‘ουσία’ της υπόθεσης. Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσσος Παπαδάκης έκρινε πως δεν τίθεται θέμα με την απόφαση του κ. Σανιδά να μην στείλει τον φάκελλο του Βατοπεδίου στη βουλή διότι δεν συνοδευόταν «από πραγματικά περιστατικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία ικανά να πιθανολογήσουν την ύπαρξη ευθύνης υπουργού, που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή». ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!
Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, διατυπώνει την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Μονή Βατοπαιδίου
Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του τέως εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010  [ 18:49 ]
Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρχείο το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη που υπεβλήθη το Σεπτέμβριο του 2010, να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες
στον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Σανιδά για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με το οποίο – χωρίς να λαμβάνει θέση – ζήτησε να ερευνηθεί εάν στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο τέως εισαγγελέας του ΑΠ έχει διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις.
Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να ερευνηθεί εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Καστανίδης, απέστειλε σε ψηφιακή μορφή 500 σελίδες από τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν στα πρώτα σταδία την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου. Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των εισαγγελέων Κυρ. Καρούτσου, Ηλ. Κολίουση και της Ελένης Σωτηροπούλου.
Της ενέργειας αυτής του κ. Καστανίδη είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπή Μαν. Μπετενιώτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Σανιδάς, παρ΄ ότι ο ίδιος είχε κινήσει την διαδικασία έρευνας για την υπόθεση του Βατοπαιδίου μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, εν τούτοις είχε αρνηθεί να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Τότε ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει ότι: «Με εικασίες ή αόριστες αναφορές σε υπουργούς, χωρίς να συνοδεύονται από πραγματικά περιστατικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία ικανά να πιθανολογήσουν την ύπαρξη ευθύνης υπουργού, που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή».
Ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, διατυπώνει την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ήδη κατά το παρελθόν έχουν τεθεί στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ. Επίσης, τέθηκε στο αρχείο και η έρευνα που διεξήχθη από τη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν παραγγελίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι. Η Εξεταστική Επιτροπή προ εννεαμήνου περίπου είχε διαβιβάσει στην Βουλή όλες τις καταθέσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και έκαναν αναφορά στο πρόσωπο του Γ. Σανιδά. Οι συνάδελφοι του τέως ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού αφού μελέτησαν το περιεχόμενο των καταθέσεων ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπή κατέληξαν ότι δεν έχει διαπραχθεί καμία ποινικά κολάσιμη πράξη από τον κ. Σανιδά και αρχειοθέτησαν την υπόθεση.
 olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου