Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Επίθεση Καραμανλή σε ΠΑΣΟΚ και ανευθυνότητα

karamanlis.JPG
Είμαστε στρατευμένοι στα προβλήματα των πολιτών, τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την παιδεία, αυτά είναι η ατζέντα μας, υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Αρτα. Η κυβέρνηση άγγιξε δύσκολα προβλήματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός φέρνοντας το παράδειγμα της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής η οποία απάλλαξε από τους φορολογούμενους από τις υψηλές ζημιές της επιχείρησης.

«Ας τολμήσουν τη σύγκριση για όλα αυτά», τόνισε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας του ότι εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις και ότι δημαγωγεί κατά της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέχισε ο πρωθυπουργός, προτάσσει την αναβίωση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ με κάθε μέσο και κάθε τίμημα». Η κληρονομία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ βαραίνει την κοινωνία, ανέφερε ακόμη.


1 σχόλιο:

  1. Είμαστε στρατευμένοι στα προβλήματα των πολιτών, τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την παιδεία, αυτά είναι η ατζέντα μας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Άρτα όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση άγγιξε δύσκολα προβλήματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός φέρνοντας το παράδειγμα της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής η οποία απάλλαξε από τους φορολογούμενους από τις υψηλές ζημιές της επιχείρησης.

    «Αντιμετωπίσαμε στα πέντε προηγούμενα χρόνια σοβαρά ζητήματα, δύσκολες καταστάσεις. Συγκρουστήκαμε με κατεστημένες νοοτροπίες. Δεχθήκαμε επιθέσεις από ανίερες συμμαχίες. Ξεπεράσαμε σοβαρές αντιξοότητες. Πετύχαμε σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Τολμούμε τη σύγκριση. Ας τολμήσουν τη σύγκριση, για όλα», τόνισε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

    Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντας του ότι εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις και ότι δημαγωγεί κατά της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέχισε ο πρωθυπουργός, προτάσσει την αναβίωση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ με κάθε μέσο και κάθε τίμημα». Η κληρονομία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ βαραίνει την κοινωνία, ανέφερε ακόμη.

    «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δώσει δήθεν ιδεολογικά χρώματα σε μια παγκόσμια κρίση που έως πρόσφατα δεν έβλεπε και δεν παραδεχόταν την ύπαρξή της. Ακόμα και τώρα προσποιείται πως δεν έμαθε, τάχα, ούτε τα πασιφανή, ούτε τα δραματικά που εντοπίζονται σε χώρες με σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επιτιθέμενος προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

    Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει 'βαρβαρότητα' κάθε άποψη που διαφωνεί με τη δική του. Προσπαθεί με ακρότητες να εκτρέψει το δημόσιο διάλογο. Επενδύει στην άρνηση, την ισοπέδωση, το μηδενισμό. Οι επιλογές του χαρακτηρίζονται από ανευθυνότητα. Και αυτό δεν αντιστοιχεί στην κρίσιμη συγκυρία, που διέρχεται ο τόπος», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε επίσης εκτεταμένη αναφορά στα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν ή κατασκευάζονται στην Ήπειρο και στην οικονομική και αγροτική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή