Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Νέο κοινοτικό λογότυπο για βιολογικά προϊόντα

Μετά την απόρριψη του προηγούμενου κοινοτικού λογότυπου, που είχε σχεδιαστεί για τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός νέου, ανανεωμένου λογότυπου, το οποίο υποχρεωτικά θα φέρουν όλα τα προσυσκευασμένα κοινοτικά και προαιρετικά όλα τα μη προσυσκευασμένα κοινοτικά και εισαγόμενα τρίτων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών βιολογικά προϊόντα.


Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες ανωτάτων σχολών σχεδίου και καλών τεχνών των 27 κρατών μελών της Κοινότητας. Θα επιλεγούν 3 νικητές.

Στον νικητή του πρώτου βραβείου θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ. Οι επόμενοι δύο νικητές θα λάβουν 3.500 και 2.500 ευρώ, αντίστοιχα.


Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν έως τις 25 Ιουνίου 2009 μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.ec.europa.eu/organic-logo.


Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το κοινοτικό λογότυπο για τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα θα κριθεί από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα της βιολογικής γεωργίας και παραγωγής και διεθνώς διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου