Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Άν ανοίξουν οι λογαριασμοί...


Του ΣΤΑΥΡΟΥ Π. ΨΥΧΑΡΗ | Αθήνα - Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Η προσοχή της Κοινής Γνώμης στρέφεται πλέον στο Κοινοβούλιο, όπου αύριο τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη. Η Βουλή θα κρίνει αν πρέπει ή όχι να προχωρήσει η διαδικασία για παραπομπή τού πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Από όσα λέγονται, η απόφαση της Βουλής θα επηρεασθεί από το ενδεχόμενο να ανατραπεί η κυβέρνηση όχι επειδή θα έχει αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο, αλλά διότι η ψήφος του βουλευτή κ. Παυλίδη είναι απαραίτητη για την «επιβίωση» της κυβερνώσης πλειοψηφίας. Η ψηφοφορία είναι μυστική και κάθε αποτέλεσμα είναι ενδεχόμενο. Καθώς όμως το ένστικτο της επιβιώσεως διαπερνά ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (οι μισοί τουλάχιστον από τους σημερινούς βουλευτές της υπολογίζεται ότι δεν θα επανεκλεγούν...) προβλέπεται ότι και η σημερινή διαδικασία στη Βουλή θα είναι πολιτική φούσκα!..

Η χώρα θα οδηγηθεί οπωσδήποτε σε πρόωρες εκλογές- είτε ενωρίτερα με απόφαση του κ. Κ. Καραμανλή, είτε το αργότερον με απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου την ερχόμενη άνοιξη (με αφορμή την προεδρική εκλογή- αν έχει ως τότε επιβιώσει η σημερινή κυβέρνηση).

Θα περίμενε κανείς ότι δοθείσης της διεθνούς οικονομικής κρίσεως και εν όψει των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας (τα οποία απλώς αποκαλύπτει η διεθνής συγκυρία), και με δεδομένο ότι οι εκλογές δεν θα βραδύνουν, θα είχαν ήδη τεθεί επί τάπητος τα προβλήματα εκείνα που έχουν παγιδεύσει την Ελλάδα στην κινούμενη άμμο την οποία σχηματίζουν τα δισεκατομμύρια ευρώ του δημοσίου χρέους.

Πέρα από τα όποια σκάνδαλα αποκαλύπτονται καθημερινώς, είτε αυτά αφορούν περιόδους του ΠαΣοΚ είτε της ΝΔ (... Νέα Διακυβέρνηση), και την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας για κάθαρση, η ενασχόληση με αυτές τις αποκαλύψεις παρασύρει κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε ένα συνεχιζόμενο παιδικό παιγνίδι της κολυκυθιάς.

Εχει πολλές φορές γραφεί ότι τα προβλήματα είναι ορατά και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Και ότι αυτές οι λύσεις, που μπορεί να στείλουν και πάλι τον λογαριασμό για πληρωμή στον απλό πολίτη, πρέπει να είναι δηλωμένες και σαφείς.

Τα προβλήματα με τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος οφείλει να τα λύσει η Δικαιοσύνη. Η πολιτική ηγεσία πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με χαίνουσες πληγές, όπως αυτό το ατελείωτο Πάρτι της Υγείας που αποκαλύπτει η έρευνα την οποία δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα» (Α. Καρακούσης, σελ. Α42-43). Αντί της υποθέσεως του κ. Παυλίδη, που εν πάση περιπτώσει αφορά λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η Βουλή θα ήταν καλύτερα να συζητήσει για τα 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία έφθασαν αισίως (στοιχεία έτους 2007) οι δαπάνες για την Υγεία.

Εδώ να δείτε τι θα γίνει αν ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί!!

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=57&artid=266224&dt=03/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου