Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

" Αναρωτηθήκαμε αν ο αναστάσιμος αυτός χαιρετισμός “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ” σημαίνει ανάσταση και για τον διπλανό μας; "

Μου άρεσε πραγματικά το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου!
Εκτιμώ ότι από όλα τα μηνύματα που άκουσα ή διάβασα, ήταν το καλύτερο για τις σημερινές συνθήκες και καταστάσεις, που περνά ο τόπος μας και οι πολίτες του.
Άς το διαβάσουμε λοιπόν:

"Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!
Με το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα της ζωής και της ελπίδος χαιρετίζει αιώνες τώρα η Εκκλησία τους πιστούς της.
Ο σαρκωμένος Λόγος, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Ιησούς Χριστός νίκησε τον θάνατο, χαρίζοντας νέες προοπτικές, δίδοντας νόημα και πνοή στα οράματά μας, υπενθυμίζοντας την υπεροχή του φωτός έναντι του σκότους.
Μέσα σ' αυτό το σκοτάδι, η αμαυρωμένη από την αμαρτία εικόνα εκάστου ανθρώπου αλλοιώνεται και ταυτίζεται με την απώλεια και το μίσος. Αυτή την εικόνα έρχεται και μεταμορφώνει ο Αναστημένος Χριστός.
Μεταμορφώνει όλους μας και τον καθένα χωριστά. Μας προσκαλεί να υπερβούμε τα τείχη του εγωισμού και της προσωπικής αυταρέσκειας, δείχνοντάς μας το φωτεινό μονοπάτι του εμείς και όχι του εγώ.
Μέσα σ' αυτό το φως το άτομο συναντά την προσωπική του έκφραση, που δεν είναι άλλη από την συνάντηση του Θεού με την προσφορά μας στο πρόσωπο κάθε άλλου, κάθε ξένου, ανεξαρτήτως γλώσσας, χρώματος, θρησκείας και πολιτισμού.
Η πατρίδα μας βιώνει σήμερα αυτή την πρόκληση. Καλείται να αποδείξη την μακραίωνη ιστορία της, τόσο στην κοινωνική ανάπτυξη, όσο και στην οικογενειακή και προσωπική.
Τα σύννεφα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης μπορεί να σκεπάζουν τις προοπτικές και το μέλλον πολλών αδελφών μας, βαθύτερη κρίση, όμως, ζούμε, όταν συνεχίζουμε την προκλητικά αδιάφορη στάση μας προς τον άλλο.
Αναρωτηθήκαμε αν ο αναστάσιμος αυτός χαιρετισμός “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ” σημαίνει ανάσταση και για τον διπλανό μας; Εκεί, αδελφοί μου, ας δείξουμε την μεγαλοψυχία μας.
Εκεί ας δείξουμε τη διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος. Εκεί ας δείξουμε την ουσιαστική πίστη μας στον Θεό και όχι την επιδερμική μας προσέγγιση σ' ένα όμορφο έθιμο.
Με αυτές τις απλές σκέψεις σας εύχομαι ολόψυχα να συναντήσετε τον αναστημένο Χριστό στο πρόσωπο του άλλου.
Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά!"

2 σχόλια:

  1. ΑΒΟΥΛΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    ΕΝΤΟΝΟΣ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΣΜΟΣ
    Άμεση σχέση με την υποβάθμιση τού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου , έχει και η υποβαθμισμένη παρουσία στη διεθνή σκακιέρα και στά διεθνή φόρουμ τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών
    Όλοι ανεξαιρέτως επαινούμε το σιωπηρό φιλανθρωπικό του έργο.
    Όλοι επικροτούμε τις πρωτοβουλίες του γιά την εξομάλυνση των οικονομικών της εκκλησίας.
    Όμως η εμμονή του να αποποιείται και να αποκαθηλώνει το ισχυρό θεσμικό πλαίσιο , το οποίον είχε δημιουργήσει ο Χριστόδουλος γύρω από τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο , οδηγεί σε εξασθένιση του διεθνούς κύρους της Αρχιεπισκοπής,
    Στη παρούσα παγκόσμια συγκυρία , το δόγμα Χριστόδουλου , ότι η Ορθοδοξία ταυτίζεται με το επίσημο κράτος θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο , στις προτεραιότητες της Αμερικάνικσς πολιτικής προσφέροντας τις παραδοσιακές άριστες σχέσεις Ελλάδος-Ορθοδοξιας με τον Αραβικό κόσμο.
    Θα μπορούσε ακόμη να ενισχύσει και το Φανάρι το οποίον πέρυσι τον Φεβρουάριο , στη κούρσα διαδοχής , τόσο απροκάλυπτα , βοήθησε τον Ιερώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΡΩΣΟΣ "ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

    ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ
    Το Φανάρι με την απώλεια των ερεισμάτων , από τις ΗΠΑ και την απαξιωτική συνάντηση Βαρθολομαίου-Ομπάμα, μοιραία δέχεται τριγμούς.
    Επόμενο είναι το Ρωσικό Πατριαρχείο να θέλει και να επιχειρειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος- κενό.
    Ο Κύριλλος 16ος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών ο αποκαλούμενος στούς διεθνείς διπλωματικούς κύκλους ως ο "Ρώσος Κίσινγκερ" της Ορθοδοξίας, διαθέτει διεθνή ακτινοβολία και είναι αρκετοί , οι οποίοι προεξοφλούν την ανάρρησή του στον Οικουμενικό θρόνο.
    Η εκτίμηση αυτή δεν συνδέεται μόνο με την προφανή αδυναμία της Φαναριώτικης διπλωματίας, όσο και με το γεγονός ότι λιγοστεύουν επικίνδυνα οι Ελληνόφωνοι Επίσκοποι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στην μετά- Βαρθολομαίου εποχή, χωρίς τα προαπαιτούμενα της Τουρκικής νομοθεσίας.
    Πάντως το Ελληνικό όνειρο και η κατ' αρχήν συμφωνία πούτιν-Καραμανλή να γίνει το Άγιο Όρος "Βατικανό της Ορθοδοξίας" ,πήγε περίπατο μαζί με το σκάνδαλο Βατοπεδίου!

    Τό ποιός ευθύνεται θα το μάθουμε μετά απο 30 χρόνια , όταν δημοσιευθούν τα αρχεία, όχι τού Φόρειν όφις, αλλά της CIA αυτή τη φορά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή